Dünya Hemşireler Günü - Son Dakika
Güncel

Dünya Hemşireler Günü

Malatya'da İnönü Üniversitesinde Hemşirelik Haftası etkinlikleri kapsamında Sağlık Meslek Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğrencileri kep attı.

12.05.2017 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'da İnönü Üniversitesinde Hemşirelik Haftası etkinlikleri kapsamında Sağlık Meslek Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğrencileri kep attı.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte konuşan Malatya Valisi Mustafa Toprak, sağlık çalışanlarının Dünya Hemşireler Günü'nü kutlayarak, çalışmalarından dolayı hemşirelere teşekkür etti.

Sağlık alanında sağlık çalışanlarının devletin vatandaşlara verdiği hizmette köprü görevi gördüğünü kaydeden Toprak, "Gece gündüz demeden, özveriyle şefkatle sıkıntıları da göğüsleyerek adeta 24 saat bitmeden tükenmeden hizmeti devam ettiriyorsunuz. Bir psikolog gibi tedavide de bulunuyorsunuz. Her türlü asabiyet, kızgınlık karşısında yine de o görevin gerektirdiği güzel davranışı, hoşgörüyü, içtenliği ve alın terini ortaya koyuyorsunuz." diye konuştu.

Hemşirelerin özveri içinde vatandaşlara çok güzel hizmet verdiğini aktaran Vali Toprak, hemşirelerin gününü kutladı.

İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay ise yaklaşık 25 yıl doktorluk yaptığını ve hemşirelerle birlikte çalıştığını ifade etti.

İnsanların hasta olunca kendine bakamadığını aktaran Kızılay, "Hastalığı boyunca nazını çeken, bakan hemşirelerdir. Hemşirelik karakter olarak sabırlı insanların seçecekleri bir meslek." dedi.

Konuşmaların ardından Sağlık Meslek Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğrencileri kısa bir konser verdi.

Törende, yaklaşık 350 öğrenci mezuniyetlerini kutlayarak kep attı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya Hemşireler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement