Dünya İntiharı Önleme Günü - Son Dakika
Sağlık

Dünya İntiharı Önleme Günü

Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu, her yıl 800 binden fazla kişinin intihar sonucu hayatını kaybettiğini bildirdi.

08.09.2017 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu, her yıl 800 binden fazla kişinin intihar sonucu hayatını kaybettiğini bildirdi.

Hamzaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, dünyada insan hayatını tehdit eden intihar olgusu konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Dünya Sağlık Örgütü tarafından 10 Eylül'ün Dünya İntiharı Önleme Günü olarak ilan edildiğini ifade etti.

Dünya İntiharı Önleme Günü'nün bu yıl ki temasının, "bir dakikanızı ayırın, bir hayatı değiştirin" olarak belirlendiğini vurgulayan Hamzaoğlu, şunları kaydetti:

"Her yıl 800 binden fazla kişi intihar sonucu hayatını kaybediyor. Bu sayının 25 katı kadarı da intihar girişiminde bulunuyor. TÜİK verilerine göre, 2016 yılında kaba intihar hızı Türkiye'de yüz binde 3.86 iken, bu rakam Trabzon için 4.13'tür. İnsanlar çeşitli sorunlara bağlı olan dayanılmaz duygusal acılardan kurtulmak için intihara başvurabilir. Nedeni ne olursa olsun her girişim önemle ele alınmalı ve dikkatle değerlendirilmelidir. Toplumun bir üyesi olarak, bir şekilde mücadele etmeye çalışan insanlara dikkat etmek, bunu onlarla değerlendirmek ve desteğe ihtiyacı olan bu insanları kendi anlatım tarzı ve hızına göre hikayelerini anlatmaları için cesaretlendirmemiz gerekmektedir. Nazik bir söz söylemek ve yargılamadan dinlemek fark yaratabilir."

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Dünya İntiharı Önleme Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İtfaiye Ekipleri, Vatandaşın Parmasındaki Dikiş Makinesi İğnesini Çıkardı
    08:52 İtfaiye Ekipleri, Vatandaşın Parmasındaki Dikiş Makinesi İğnesini Çıkardı

    Hatay İskenderun ilçesinde yaşayan bir vatandaşın parmağına batan dikiş makinesi iğnesi, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle çıkartıldı. İskenderun İlçesi'nde bulunan Sakarya Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşın parmağına batan iğne, 112'yi araması üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri tarafından sorunsuz bir şekilde çıkarıldı.

  • Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Develi programı kapsamında Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti
    08:48 Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Develi programı kapsamında Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti

    Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, il ve ilçe protokolü ile birlikte gerçekleştirdiği Develi programı çerçevesinde, Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi'ne çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan'dan hastanede sunulan hizmetler hakkında çeşitli bilgiler aldı. Vali Çiçek ve beraberindekiler; hastanede tedavi gören vatandaşları da ziyaret ederek geçmiş olsun temennilerinde bulundu.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı
    00:33 Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Safranbolu Devlet Hastanesi'nin bahçesindeki trafoda çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın, polis ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Hastanenin elektriği tedbir amacıyla bir süre kesildi.

  • Aydın'da kermeste yemek yiyen 32 öğrenci zehirlendi
    21:08 Aydın'da kermeste yemek yiyen 32 öğrenci zehirlendi

    Aydın'ın Efeler ilçesindeki Mustafa Kiriş Ortaokulu öğrencileri, okulda düzenlenen kermeste yedikleri tavuk pilavdan zehirlendikleri şüphesiyle tedavi altına alındı. Öğrencilerin hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

  • Aydın'da Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Hastaneye Kaldırıldı
    20:04 Aydın'da Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Hastaneye Kaldırıldı

    Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Mustafa Kiriş Ortaokulu'nda yapılan yemek etkinliği sonrası tavuk pilavı yiyen 30 öğrenci rahatsızlandı. Öğrenciler ambulansla hastaneye kaldırılırken, polis olayla ilgili inceleme başlattı.


Advertisement