Dünya Kadın Hakları Günü - Son Dakika
Güncel

Dünya Kadın Hakları Günü

Cumhuriyet Kadınları Derneği Ayvalık Şube Başkanı Gülden Sarıbaş, "Bugün kadının siyasetteki yerine öykündüğümüz ülkelerin kadınları siyasal haklarını bizden onlarca yıl sonra kazandı.

05.12.2017 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Kadınları Derneği Ayvalık Şube Başkanı Gülden Sarıbaş, "Bugün kadının siyasetteki yerine öykündüğümüz ülkelerin kadınları siyasal haklarını bizden onlarca yıl sonra kazandı." dedi.

Sarıbaş, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında, Türk kadını 1934 yılında siyasal haklarını kazandığında, dünyada sadece 17 ülke kadınının bu hakka sahip olduğunu anımsattı.

Türkiye'nin kadına siyasal hak tanıyan ilk ve tek İslam ülkesi olduğunu belirten Sarıbaş, şöyle konuştu:

"Bugün kadının siyasetteki yerine öykündüğümüz ülkelerin kadınları siyasal haklarını bizden onlarca yıl sonra kazandı. Gerçek bir demokraside yaşamak isteyen her birey, özellikle de siyasetçi ve ülke yöneticileri derhal eşit temsili sağlayacak uygulamaları yaşama geçirmelidir.

Bunun içinde tek çare cinsiyet kotası uygulamasıdır. Bugün tüm dünyada 90'dan fazla ülkede uygulanan cinsiyet kotasının en etkin çözüm yolu olduğu hem bilimsel, hem de uygulama açısından ispatlanmıştır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya Kadın Hakları Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement