Dünya Kiteboard Ligi 5 Yıl Boyunca Türkiye'de - Son Dakika
Güncel

Dünya Kiteboard Ligi 5 Yıl Boyunca Türkiye'de

Dünya Kiteboard Ligi Başkanı Dany Galiart, önümüzdeki 5 yıl boyunca şampiyonanın Türkiye'de olması için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ön anlaşmanın sağlandığını belirtti.

07.10.2017 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Yelken Federasyonu himayesinde 5-8 Ekim 2017 tarihleri arasında Gökova Akyaka'da düzenlenen WKL Amarok Dünya Kupası Akyaka organizasyonu 19 ülkeden 36 sporcunun katılımı ile başladı. İlk gün renkli görüntülere sahne olan yarışmada 5 sporcu elenirken, rüzgarın azalması sebebi ile kadınlar kategorisinde yarışlar gerçekleşmedi. Pazar gününe kadar devam edecek şampiyonanın son gününde gerçekleşecek finallerde dünya çapında sporcular arasında önemli bir rekabet olacağı öngörülüyor.

Dünya Kiteboard Ligi - WKL Başkanı Dany Galiart, Akyaka'da bulunmaktan son derece memnun olduklarını belirterek, özellikle rüzgarın Akyaka'da muhteşem olduğunu, sporcuların koşullardan çok memnun olduğunun altını çizdi. Galiart, "En son Hollanda Texel'de rüzgarın olmaması sebebi ile yarışmaları tamamlayamadık. Koşullar ise istediğimiz gibi olmadı. Dünya Şampiyonasının en önemli son ayağı Almanya'da planlanmıştı. Fakat orada yaşadığımız bir problem sebebi ile Türkiye ile ilgili planlarımızı Bakanlığın katkısı ve desteği ile öne çektik. Türk yetkililer bizi zaten Hollanda'da ziyaret etmişti. Şimdi bu durum her iki taraf için çok önemli bir fırsata ve başarıya döndü. Prensip olarak önümüzdeki 5 yıl boyunca Türkiye'de olacağız. Bu konuda prensipte anlaşma sağlandı. Detaylar için hemen görüşmelere başlıyoruz. Önümüzdeki sene daha erken bir tarihte Türkiye'de olacağız" dedi.

Dany Galiart, özellikle kiteboard'un tüm türevlerinin dünyada en hızlı yayılan sporların başında geldiğini vurgulayarak şunları söyledi: "Her geçen gün seyirci sayısının arttığını yaptığımız canlı yayınların izleyici sayılarındaki artıştan görüyoruz, Türkiye'de ise seyirci sayısında görülen artışın zaman içinde sporcu sayısına yansıyacağından eminiz. Dünya çapında yıldızların bir kısmı Akyaka'yı biliyordu. Bu organizasyon ile sporcuların bildiğini tüm dünyanın görmesi sağlanıyor. Türkiye'nin de tanıtımına olumlu bir katkı verdiğimiz için mutluyuz."

ŞAMPİYONAYA BÜYÜK DESTEK

5-8 Ekim 2017 tarihleri arasında Gökova Akyaka'da düzenlenen WKL Amarok Dünya Kupası Akyaka'ya destek sağlayanların başında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muğla Valisi Esengül Civelek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz ve Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak geliyor.

Plus Event ve Race Marketing  Management tarafından Volkswagen Amarok'un ana sponsorluğunda düzenlenen WKL Amarok Dünya Kupası Akyaka'da, kiteboard sporunun dünya çapında en önemli sporcuları yarışıyor. Sporseverler, dünya turunun önemli bir durağı olan ve bir Türk sporcusunun da yer aldığı şampiyonayı internet üzerinden canlı olarak izleyebiliyor. Şampiyonaya sponsorluk desteği veren kuruluşlar ise Volkswagen Ticari Araç, Corendon Airlines, Çamlıca, YDA Dalaman Airport ve Türk Telekom.

AKYAKA KİTEBOARD'UN DÜNYA MARKASI OLACAK

Plus Event'in kurucusu Tarık Köni, bugüne değin yurtdışında ve Türkiye'de düzenlemiş oldukları spor organizasyonlarına WKL Amarok Dünya Kupası Akyaka'yı da eklemekten mutluluk duyduklarını dile getirdi. Organizasyonun, Akyaka Kite Beach'in dünyaya tanıtımı açısından da önem taşıdığını belirten Köni, şampiyonayı 5 yıl boyunca Türkiye'de düzenleyeceklerini, 2018 çalışmalarına şimdiden başladıklarını açıkladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dünya Kiteboard Ligi 5 Yıl Boyunca Türkiye'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement