Dünya Kupası Tarihinin En İyi 30 Dakikası Mıydı? - Son Dakika
Spor

Dünya Kupası Tarihinin En İyi 30 Dakikası Mıydı?

Dünya Kupası Tarihinin En İyi 30 Dakikası Mıydı?

Dünya Kupası yarı final maçının ilk yarısını 5-0 önde bitiren Almanya'nın bu performansı, Dünya Kupası tarihinin en iyi başlangıcı oldu.

09.07.2014 04:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Kupası'nın ev sahibi Brezilya, kendi taraftaraları önünde çıktığı yarı final mücadelesinde tarihi bir yenilgi yaşadı.

Löw'ün muhteşem takımı Scolari'nin Sambacılarına ilk yarım saatlik sürede 5 gol atma başarısı gösterdi. 100 yıllık tarihindeki en farklı mağlubiyetlerden birini alan Brezilya en son 94 yıl önce Şili'den 6 fark yemişti.

20.si düzenlenen Dünya Kupası tarihinde ise ilk defa ev sahibi ekip bu kadar farklı bir skorla sahadan ayrıldı. Bugüne kadar oynanan karşılaşmalarda ev sahibi ekipler rakiplerinden en fazla üç fark yemişti.

Bugüne kadar yapılan Dünya Kupası turnuvalarında en farklı galibiyetler dokuz gollü olmasına rağmen Almanya, Brezilya ağlarına ilk yarım saatlik dilimde gönderdiği beş gol ile bu alanda tarih yazmayı başardı.

İşte Dünya Kupası tarihinin en ağır yenilgileri;

Macaristan 10-1 El Salvador - 1982

Macaristan'ın 10 gol attığı karşılaşmada Laszlo Kiss hat-trick yaparken, Laszlo Fazekas iki, Tibor Nyilasi, Gabor Poloskei, Jozsef Toth ve Lazar Szentes bu tarihi maçı birer golle tamamladı. Fakat bu skora rağmen Macaristan gruplardan çıkamadı.

Yugoslavya 9-0 Zaire - 1974

Dünya futbolunun en güçlü ekiplerinden Yugoslavya, Batı Almanya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda Zaire ağlarına tam 9 gol gönderdi.

Macaristan 9-0 Güney Kore - 1954

Güney Kore'nin ilk Dünya Kupası maçı Ferenc Puskas'ın harika oyunuyla darma duman edilmiştir. Puskas o maçta iki gol kaydederken Sandor Kocsis hat-trick yaptı.

Uruguay 8-0 Bolivya - 1950

Breazilya'da düzenlenen Dünya Kupası'ndaki en farklı galibiyetini Bolivya karşısında aldı. Bu karşılaşmada Oscar Miguez hat-trick yaptı.

İsveç 8-0 Küba - 1938

Romanya'yı yenerek gruptan çıkmayı başaran Küba, eleme maçlarında İsveç karşısında aldığı 8-0'lık mağlubiyet ile eleme maçlarının en farklı mağlubiyetini tatmış oldu.

Almanya 8-0 Suudi Arabistan - 2002

12 yıl önce düzenlenen Dünya Kupası gruplarında Klose'nin yıldızlaştığı maçta Almanya, Suudi Arabistan ağlarına tam 8 gol gönderdi. Bu maçtaki zafer duygusunu Almanlar, bugün Brezilya'yı 7-1 yenerek tekrardan yaşadı.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Dünya Kupası Tarihinin En İyi 30 Dakikası Mıydı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement