Dünya Müzeleri Müzesi Ziyaretçilerini Ağırlamaya Başladı - Son Dakika
Güncel

Dünya Müzeleri Müzesi Ziyaretçilerini Ağırlamaya Başladı

Dünya Müzeleri Müzesi Ziyaretçilerini Ağırlamaya Başladı

8 Mayıs 2013 Çarşamba günü açılışı yapılan Dünya Müzeleri Müzesi, ziyaretçilerine de kapılarını açtı.

14.05.2013 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Müze, haftanın her günü 09.30 – 23.00 saatleri arasında gezilebiliyor.

Aktiffelsefe Kültür Derneği gönüllüleri tarafından, başta Tepebaşı Belediyesi ve birçok Eskişehirli firmanın da desteğiyle gerçekleştirilen Dünya Müzeleri Müzesi, Eskişehir halkının yoğun ilgisiyle açıldı. Müze, açıldığı günden bu yana da birçok kişi tarafından ziyaret edildi. Müzeyi son olarak öğretmenleriyle birlikte, Av. Lütfi Ergökmen Özel Eğitim İlkokulu öğrencileri ve Suzan Gürcanlı İlkokulu 8. sınıf öğrencileri ziyaret etti.

Müzedeki gönüllü rehberlerin anlatımıyla antik çağlara ve o çağlarda yaşamış uygarlıklara, onların kültürlerine bir yolculuk yapan öğrenciler, müzedeki arkeolojik kazı alanında kazı yaptılar ve kayıp parçaları buldular. Hem eğlenen hem de öğrenen öğrenciler müzede keyifli vakitler geçirdi.

Dünya Müzeleri Müzesi'nde, dünyanın çeşitli yerlerindeki birçok müzeyi gezmeye gerek kalmadan, müzelerdeki eserlere dokunup bilgi sahibi olabilirsiniz. Müzede, çeşitli dünya müzelerinde bulunan parçaların minik benzerleri sergileniyor. Dünya çapında 28 müze ve 20 ören yerinden 12 uygarlığa ait toplam 288 eseri içeren müzede Anadolu uygarlıklarına ait 48 eser, Eskişehir'e ait ise 15 eser bulunuyor. Kibele, Midas, Yazılıkaya, Devrim Arabası, Yunus Emre gibi Eskişehir'e ait parçalar müzenin eserleri arasında.

Girişin ücretsiz olduğu Dünya Müzeleri Müzesi'nde eserlere dokunabilir, interaktif oyunlar aracılığıyla keyifli vakit geçirebilir, yorgunluğunuzu müze kafede atabilirsiniz. Dünya Müzeleri Müzesi Işıklar mah, Gültuğrul sok, no:6'da. Ayrıntılı bilgi için 220 51 66 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

TANITIM

Aktiffelsefe Yeni Yüksektepe; 1989 yılında kurulmuş; gönüllülerden oluşmuş, toplum yararına faaliyetler düzenleyen, dini, siyasi ve ekonomik bir nitelik taşımayan; bir felsefe ve kültür derneğidir. Kamu yararına düzenlediği faaliyetlerin yanı sıra bilimlerin, sanatların, kültürlerin ve felsefelerin karşılaştırmalı olarak incelenmesi yolu ile insana ve evrene bütüncül bir bakışa sahip olunmasını amaçlar. "Yeni Yüksektepe" kelimesi, evreni ve insanı tanımak isteyen her insanın içindeki potansiyel yüksek değerleri çıkarmaya çalışan filozofu simgeler.

Aktiffelsefe'nin gönüllü olarak düzenlediği faaliyetler arasında; felsefe seminerleri, konferanslar, saydam gösterileri, müzik ve şiir dinletileri, tarihi ve kültürel geziler, çocuk şenlikleri, sosyal yardım kampanyaları, eğitim seminerleri, tiyatro ve dans çalışmaları, spor etkinlikleri, GEA Arama Kurtarma Ekoloji faaliyetleri, fotoğraf yarışmaları, karikatür festivalleri, atölye çalışmaları yer almaktadır.

Aktiffelsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği'nde düzenlenen tüm faaliyetler, kendini tanımak ve potansiyellerini geliştirmek, gönüllülük ve vatandaşlık prensipleriyle, enerjilerini toplum yararına ücretsiz olarak yapılan bu faaliyetlere aktarmak isteyenlerin katılımına açıktır.

Türkiye'nin 12 ilinde 19 şubesi bulunmakta olup genel Merkezi Ankara'dır. Eskişehir Şubesi de 5 yıldan bu yana, tüm belediyeler ve üniversitelerle işbirliği içinde birçok kültürel faaliyet gerçekleştirmiştir.

Aktiffelsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Eskişehir Şubesi,

Adres: Işıklar mah, Gültuğrul sok, no:6

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dünya Müzeleri Müzesi Ziyaretçilerini Ağırlamaya Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement