Dünya'nın en pahalı bitkisi safranda hedef 20 kilogram üretim - Son Dakika
Genel

Dünya'nın en pahalı bitkisi safranda hedef 20 kilogram üretim

Dünya'nın en pahalı bitkisi safranda hedef 20 kilogram üretim 30 dekarlık alandan 20 kilogram Safran elde edilmesi bekleniyor -Safran soğanları toprakla buluşturulduKARABÜK - Karabük'ün Safranbolu ilçesinde kendi ağırlığının yüz bin katı kadar sıvıyı sarıya boyayabilen, kozmetik, gıda ve...

28.08.2019 09:10  Güncelleme: 09:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya'nın en pahalı bitkisi safranda hedef 20 kilogram üretim

30 dekarlık alandan 20 kilogram Safran elde edilmesi bekleniyor

-Safran soğanları toprakla buluşturuldu

KARABÜK - Karabük'ün Safranbolu ilçesinde kendi ağırlığının yüz bin katı kadar sıvıyı sarıya boyayabilen, kozmetik, gıda ve ilaç endüstrisi gibi çok geniş sektörlerde kullanılan dünyanın en pahalı bitkisi olan safranın soğanları toprağa dikildi.

UNESCO Miras Listesinde yer alan Safranbolu ilçesiyle özdeşleşen, boya, yemek, kozmetik, ilaç ve gıda sektörü gibi birçok alanda kullanılan ve kilosunun 30 bin TL'yi bulan safranın soğanlarının ekim programı Yazıköy Köyü'nde üreticisi olan Recep Kartal'ın bahçesine gerçekleştirildi. Programa katılan protokol üyelerine Tarım ve Orman İl Müdürü Çetin Ayvalık tarafından Safran bitkisi hakkında bilgiler verildi. Safran Soğanının ekiminin ardından konuşan Karabük Valisi Fuat Gürel, bu sene 30 dekarlık alanda dikim yapacaklarını belirterek,"Bunun 20 kilogram civarında bir safran elde etmeyi planlıyoruz. İnşallah verimli geçer, güzel bir mevsim olur. Hem İl Özel İdare hem de bakanlık olarak da vatandaşlarımızı desteklemeye çalışıyoruz. Çiftçi adaylarımızı destekleyip onların safran bitkisi ekmelerine vesile olduk. Önümüzdeki süreçte Safranın ekimini, hasadını ve bundan sonraki süreçteki korunması ile ilgili tedbirleri alacağız. Bereketli bir yıl olmasını diliyorum" dedi.

Programa Vali Gürel'in yanı sıra Safranbolu Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Karabük Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, Karabük İl Jandarma Komutanı Ali Sefa Yılmaz, kurum müdürleri ve çiftçiler katıldı.

Dünya\'nın en pahalı bitkisi safranda hedef 20 kilogram üretim
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Dünya'nın en pahalı bitkisi safranda hedef 20 kilogram üretim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement