Dünya'nın İlk Yetişkin Beyaz Katil Balinası Rusya'da Görüldü - Son Dakika
Güncel

Dünya'nın İlk Yetişkin Beyaz Katil Balinası Rusya'da Görüldü

Dünya\'nın İlk Yetişkin Beyaz Katil Balinası Rusya\'da Görüldü

Rus bilim adamları, bugüne kadarki tek yetişkin albino katil balinanın, Rusya'nın uzak doğusunda yer alan Kamçatka Yardımadası'nın kıyılarında görüldüğünü açıkladı.

24.04.2012 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rus bilim adamları, bugüne kadarki tek yetişkin albino katil balinanın, Rusya'nın uzak doğusunda yer alan Kamçatka Yardımadası'nın kıyılarında görüldüğünü açıkladı.

Ria Novosti'de yer alan habere göre uluslararası bilim projesi olan Uzak Doğu Rusya Balina Projesi'nde görev yapan yetkililer, daha önce tamamen beyaz olan 2 balinayla karşılaşıldığını, ancak onların da yetişkin olmadığını belirtti. Yapılan açıklamada, "Tamamen beyaz olan ilk yetişkin katil balina, Kuzey Pasifik'te, Kamçatka Yarımadası'nın doğusunda yer alan Commander Adaları'nda görülmüştür. Bu başarıyı ise, Moskova ve St. Petersburg'daki üniversitelerden bilim adamları gerçekleştirmiştir" denildi.

Şimdiye kadar rastlanan ilk yetişkin beyaz balinaya, sırtındaki 2 metrelik süt beyazı yüzgeci nedeniyle, Iceberg (Buz dağı) adı verildi. Projeye göre Buz dağı isimli beyaz balinanın ilk kez görüldüğü Commander Adaları çevresi, Rusya'nın en büyük deniz rezervi olarak korunuyor. Bilim adamlarının ise, eko sistemi korumak ve balinalara daha rahat bir yaşam alanı sunmak amacıyla, koruma alanını genişletmeyi düşündükleri belirtildi.

Uzak Doğu Rusya Balina Projesi'nin eş başkanı Erich Hoyt, "Buz Dağı' isimli katil balina, saf, vahşi ve keşfedilmeyi bekleyen okyanusa duyulan heyecanı artırıyor. Amacımız bundan sonra da okyanusu sağlıklı tutmaktır" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dünya'nın İlk Yetişkin Beyaz Katil Balinası Rusya'da Görüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement