Dünya Rallisi'nin Turizm Noktası Marmaris Olacak" - Son Dakika
Spor

Dünya Rallisi'nin Turizm Noktası Marmaris Olacak"

Dünya Rallisi\'nin Turizm Noktası Marmaris Olacak"

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Eren Üçlertoprağı, "Dünya Ralli Şampiyonası'nı takip eden kitle tamamen bütün rezervasyonlarını Marmaris'e kaydırmış durumda.

22.03.2019 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SABRİ KESEN - Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Eren Üçlertoprağı, "Dünya Ralli Şampiyonası'nı takip eden kitle tamamen bütün rezervasyonlarını Marmaris'e kaydırmış durumda. Rezervasyonlarda inanılmaz bir artış var. Bu sene otel bulmakta zorlanacaklar." dedi.

Dünya Ralli Şampiyonası'nın (WRC) Türkiye ayağının bu sezon 12-15 Eylül tarihlerinde Marmaris'te gerçekleştirileceğini aktaran TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2018 Türkiye Rallisi bittikten bir hafta sonra 2019 hazırlıklarını geçen kasımdan itibaren sürdürdüklerini söyledi.

2018 Türkiye Rallisi'nde hem takımlar hem de pilotlardan aldıkları geri dönüşlere göre etaplarda birtakım ekleme ve çıkarmalar yapmaya karar verdiklerini belirten Üçlertoprağı, şöyle konuştu:

"Yarışın görselliğini ve deniz etaplarını artırdık. Marmaris'in doğasını ve güzelliğini dış basına ve yurt dışına göstermek adına birtakım esaslı değişiklikler yapacağız. Bunlar daha çok sportif tarafına etkisi olacak. Bu değişiklikleri yaparken turizm boyutuna ülkemizin ve Marmaris'in tanıtımına katkı da sağlayacak doğal güzellikleri daha çok sunabileceğimiz kurgu düşünüyoruz. Bu sene 2 etabı Marmaris yarışına dahil edeceğiz."

Çevreci ralli

Başkan Üçlertoprağı, çevreci bir ralli olma yolunda önemli adımlar attıklarını belirterek, "FIA (Uluslararası Otomobil Federasyonu), otomobil sporları yarışlarında çevre ve karbon salınımına çok önem veriyor. Bunu da belli bir parametre ve kıstaslarla değerlendiriyor. Türkiye Rallisi tarihinde ilk defa çevre standartlarına dahil oldu ve 2 yıldız almayı başardı. Zaten en üst nokta 3 yıldız. İlk defa düzenleyip 2 yıldız alan tek ralliyiz. Bu hem ekibimizin, o zamanki federasyon başkanımız ve şimdiki onursal başkanımız Serkan Yazıcı'nın da çevreye verdiği önemden kaynaklanıyor. Bu sene de karbon salınımını sıfırlamayı düşünüyoruz." değerlendirmesini yaptı.

"Bu seneki amacımız en iyi ralliyi yapmak"

Dünya Ralli Şampiyonası'nın geçen yıl Marmaris'te yapılan 10. ayağına değinen Üçlertoprağı, "Dünya Ralli Şampiyonası uzun zamandır yarış yapan çok kült ülkelerden oluşuyor. Biz Marmaris'te ilk kez yaptığımız halde çok büyük bir başarı elde ettik. Bu FIA tarafından takdirle karşılandı. Bu seneki amacımız en iyi ralliyi yapmak. Biz ülke olarak organizasyon kabiliyeti çok yüksek bir ülkeyiz. Bu sene en iyisini yapacağımıza yürekten inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Geçen yıl rallinin sportif yönüne ağırlık verdiklerini, neler yapacaklarını gösterdiklerini vurgulayan Üçlertoprağı, iyi bir organizasyonun önemli olduğunu belirtti.

Organizasyon ve ülke tanıtımında sportif başarının önemine dikkati çeken Üçlertoprağı, geçen yıl Marmaris'te çok sayıda turist ağırlandığını aktararak şöyle konuştu:

"Bu yıl rallide tamamen turizme ağırlık veriyoruz. Artık sportif tarafımızı ispatladık. Genelde dünyada ralliyi takip eden çok büyük bir kitle olur. Onların turizm noktası İspanya Rallisi'dir. Bütün ayakları takip ederler, Barselona Rallisi'ne tatil amaçlı giderlerdi. Biz inşallah bunu Marmaris Rallisi olarak çevireceğiz. Dünya Rallisi'nin turizm noktası Marmaris Rallisi olacak. Ülkemizin güzellikleri Barselona'ya göre daha çok, daha ekonomik hem de çok daha iyi hizmet veriyoruz. Üstelik çok da misafirperveriz. Dünya Ralli Şampiyonası'nı takip eden kitle tamamen bütün rezervasyonlarını Marmaris'e kaydırmış durumda. Bütün rezervasyonlar önce bize geliyor. Rezervasyonlarda inanılmaz bir artış var. Bu sene otel bulmakta zorlanacaklar. Geçen yıl bile doluyduk. Bu sene Marmaris dolu, civar ilçelere taşacağını öngörüyoruz. Bu ralli uzun vadede Marmaris'e çok büyük katkı sağlayacak."

- "Ralliyi Marmaris'e Serkan Yazıcı hediye etti"

Başkan Eren Üçlertoprağı, rallinin Marmaris'te yapılmasında önceki başkan Serkan Yazıcı'nın önemli rolü olduğunu belirterek "TOSFED'in geçen dönem ve onursal başkanı Serkan Yazıcı benim ağabeyimdir. Yazıcı, sporumuzun da ağabeyidir. Marmaris Belediye Başkanlığı adaylığı için ayrıldığından dolayı üzülmüştük. Bu görevi de bir ülke hizmeti olarak gördük. Kendisinin vizyonundan çok yararlandık. Marmaris'in yararlanması da daha önemli. Bağımsız iradesiyle genel kurul onursal başkan ilan etti. Marmaris Rallisi'nin yapılmasının tek sebebi Serkan Yazıcı'ydı. Kendisinin verdiği maddi manevi destek sayesinde oldu. Büyük fedakarlıkla bu organizasyonu getirdi. Ralliyi Marmaris'e Serkan Yazıcı hediye etti. Dünya Ralli Şampiyonası Marmaris'i hak ettiği yere getirecek." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Dünya Rallisi'nin Turizm Noktası Marmaris Olacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi
    02:05 İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi

    İstanbul'da taksisine aldığı yabancı uyruklu iki şahıs tarafından öldürülüp Sarıyer'de yol kenarına atılan Yaşar Yanıkyürek için yüzlerce meslektaşı bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na hareket ederek cenazeye eşlik etti.

  • Real Madrid Penaltılarla Manchester City'yi Yendi ve Yarı Finale Yükseldi
    01:52 Real Madrid Penaltılarla Manchester City'yi Yendi ve Yarı Finale Yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla yenerek yarı finale yükseldi. İlk maçta berabere kalan takımların rövanşında Real Madrid öne geçse de City'nin golüyle skor eşitlendi. Uzatmalarda da gol olmayınca maç penaltılara gitti. Real Madrid, penaltı atışlarında daha başarılı olarak yarı finale adını yazdırdı. Turnuvada Salı akşamı oynanan diğer maçlarda ise Paris Saint-Germain ve Dortmund yarı finale yükseldi.

  • İstanbul'da taksiciler, Yaşar Yanıkyürek'in öldürülmesini ve taksicilere yönelik şiddeti protesto etti
    01:47 İstanbul'da taksiciler, Yaşar Yanıkyürek'in öldürülmesini ve taksicilere yönelik şiddeti protesto etti

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı'na kadar konvoy yaptı ve basın açıklaması yaptı. Taksiciler, seslerini duyurmak ve benzer olayların yaşanmaması için yetkilileri göreve çağırdı.

  • Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla mağlup ederek yarı finale yükseldi
    01:01 Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla mağlup ederek yarı finale yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında Real Madrid, normal süresi ve uzatma bölümleri 1-1 sona eren maçta Manchester City'yi seri penaltı atışları sonucu 4-3 mağlup ederek yarı finale yükseldi. İlk yarıda Real Madrid öne geçerken, Manchester City ikinci yarıda beraberlik golünü buldu. Uzatma bölümlerinde de eşitlik bozulmayınca maç penaltılara gitti ve Real Madrid rakibini mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı.

  • Dev maç nefes kesti! Manchester City'i penaltılarla eleyen Real Madrid, son yarı final biletini aldı
    00:53 Dev maç nefes kesti! Manchester City'i penaltılarla eleyen Real Madrid, son yarı final biletini aldı

    UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ''erken final'' olarak nitelendirilen Manchester City-Real Madrid arasında oynanan çeyrek final rövanş karşılaşması nefesleri kesti. Normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 eşitlikle tamamlanan dev maçta seri penaltı atışlarını 4-3 kazanan Real Madrid, son yarı final biletinin sahibi oldu. İspanyol temsilcisi, yarı finalde Alman devi Bayern Münih ile karşılaşacak.

  • Bayern'in Kimmich'i var! Arsenal'i 1-0 mağlup eden Alman devi yarı finale yükseldi
    00:09 Bayern'in Kimmich'i var! Arsenal'i 1-0 mağlup eden Alman devi yarı finale yükseldi

    Bayern Münih, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final rövanş maçında sahasında İngiliz ekibi Arsenal'i 1-0 mağlup ederek adını yarı finale yazdırmayı başardı. İki takım arasında İngiltere'de oynanan ilk maç 2-2 beraberlikle tamamlanmıştı.

  • Bayern Münih, Arsenal'ı 1-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi
    23:57 Bayern Münih, Arsenal'ı 1-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında Bayern Münih, Arsenal'ı 1-0 mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı. Mücadelenin tek golü Joshua Kimmich'ten geldi.

  • İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı
    23:24 İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı

    Türk atçılığının önemli mekanlarından biri olan İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı. Sezonun açılışında birçok yarış gerçekleşti ve kazanan safkanlara ödüller takdim edildi. İstanbul'da 17 Kasım'a kadar sürecek olan sezon, çarşamba, cuma ve pazar günleri olmak üzere toplam 93 yarış gününe ev sahipliği yapacak.

  • Geliboluspor Triatlon Takımı Şampiyonluk Ziyareti
    23:03 Geliboluspor Triatlon Takımı Şampiyonluk Ziyareti

    Geliboluspor Triatlon Takımı, Türkiye şampiyonu olduktan sonra Gelibolu Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak'a teşekkür ziyaretinde bulundu. Soyuak, sporcuları desteklemeye devam edeceklerini belirtti.


Advertisement