Dünya Rekortmeni Sporcudan "Yıkım" Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Dünya Rekortmeni Sporcudan "Yıkım" Tepkisi

Beylikdüzü Sualtı Sporları Dünya Rekortmenleri Kulübü Derneği binasının Beylikdüzü Belediyesi tarafından yıkılmak istendiği söyleyen Dünya rekortmeni su altı sporcusu Cem Karabay, 3 gündür bina önünde nöbet tutuyor.

29.06.2018 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beylikdüzü Sualtı Sporları Dünya Rekortmenleri Kulübü Derneği binasının Beylikdüzü Belediyesi tarafından yıkılmak istendiği söyleyen Dünya rekortmeni su altı sporcusu Cem Karabay, 3 gündür bina önünde nöbet tutuyor.

Guinness rekortmeni Cem Karabay, AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Necati Işık ile basın açıklaması yaparak, "Halkımız bizi her zaman kırdığımız dünya rekorlarıyla duyuyordu ama bugün kamera karşısına kıracağım bir rekor için geçmiyorum. Bugün üzücü bir olay için buradayım." dedi.

Derneğin 2006 yılından itibaren Beylikdüzü'nde faaliyet gösterdiğini dile getiren Karabay, şunları aktardı:

"Derneğimiz 2011 yılında dönemin belediye başkanı Sayın Yusuf Uzun tarafından yer gösterilmesi sonucunda kendi dernek üyelerinden toplanan bağışlar ile yapıldı. Biz bu dernek binasıyla gurur duyduk ancak 2016 yılında Beylikdüzü Sualtı Sporları Dünya Rekortmenleri Kulübü Derneğine bazı arkadaşlar gelerek, keşifte bulunuyor. Birkaç gün sonra beni arayarak burayı kaç günde boşaltacağımızı soruyorlar. Biz de 'Neden boşaltıyoruz, bizim kendi binamız.' dediğimizde, 'Görürsünüz.' diyerek telefonu kapattılar. Daha sonra Belediye Başkanımız Ekrem Bey'le görüştük. Kendisi bu binayı boşaltmamızı talep etti. Biz de bu binanın bize ait olduğunu, faturaları olduğunu söyledik. Şimdi yeni bir rekor kırdık. Bu sürede tebrik beklerken bize 'Yedi gün içerisinde dernek binanız yıkılıyor, kaldırın.' diye tebligat geldi. Burası sömürge ülkesi değil, burada kanun ve nizam var."

Kararın ardından üst mahkemeye itiraz ettiklerini anlatan Cem Karabay, şöyle devam etti:

"Şu anda mahkeme süreci devam ediyor. Fakat onların mahkemeyi kazanmalarının hemen ardından zabıtalar gelip yıkım sürecini başlattıklarını söylediler. 'Üst mahkemeye gitmeniz bizi ilgilendirmedi.' dediler. Biz belediyeye, mahkemeye gittiğimizi, kararı yargının vermesi gerektiğini söyledik ama dinlemediler. İçinde bulunduğumuz 191 ada 14 parsel alan içinde 2 halı saha, birer kafeterya, oto yıkama ve buz pisti var. Herhangi birine tebligat gitmediğini, bu işlemin sadece ve sadece bize karşı yapıldığını, ne olduğunu anlamadığımız bazı davranışlar olduğunu gözlemledik. Binanın yıkılmasına 'dur' demek için 3 gündür önünde nöbet tutuyoruz."

Karabay, konuyla alakalı Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine birçok insanın mesaj gönderdiğini, CHP İl ve İlçe Başkanlıklarına, parti genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ve Muharrem İnce'ye kadar herkese bilgi verildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Ekrem İmamoğlu herhangi bir şekilde yaptığının yanlış olduğunu, buranın bir sivil toplum kuruluşu olduğunu, birilerine rant çekilmeyecek bir yer olduğunu göremiyor. Çekilecekse dahi şu binayı alıp götürüp bir yere yerleştirmemesini hiçbir şekilde açıklayamamakla birlikte, tek amacı bizi buradan sürmek, beni bitirmek. Anayasa'nın 59. maddesi 'Devlet başarılı sporcuyu korur.' diyor. Biz korunmaktan vazgeçtik, rica ediyoruz köstek olmasınlar."

AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Necati Işık da konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Rekortmen bir kişinin maruz kaldığı muamele bizleri çok üzmektedir. Biz bu görüşteyken maalesef buradaki yerel belediyenin yapmış olduğu bu muameleyi kabullenemiyoruz ve bununla ilgili biz kendilerinin arkasındayız. Bu iş hukuksal bazda nereye kadar gidecekse bunun peşindeyiz. Çünkü biz olaya parti gözüyle bakmıyoruz. Biz bunları ülkemizin bir değeri olarak görüyoruz. Sonuna kadar kendileriyle beraber olduğumuzu ifade ettik."

Cem Karabay'ın, Beylikdüzü için bir gurur olduğunu vurgulayan Işık, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yedi sene önce biz AK Parti Beylikdüzü Belediyesi olarak kendilerine burada çok güzel bir imkan ve yer sağlayarak dünyada elde ettikleri başarıları daha da ileriye götürebilmeleri, burada genç kardeşlerimizin yetişmesi ve ülkemize daha büyük katma değerler oluşturmaları adına birlikte bir çalışma yapmıştık. Açıkcası bizler sporcuya verilecek değer noktasında ülkemizi daha ileriye taşıma noktasındayken, sonuçta Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk, 'Cumhuriyeti bizler kurduk, sizler yükselteceksiniz.' diyor. Mustafa Kemal Atatürk'ün, muasır medeniyetler seviyesine çıkarmamız gerektiğini belirttiği noktada biz de önce sporcuyu, sanatçıyı destekleme noktasındayız."

Dünyada "Suyun altında en uzun süre yaşayan insan" unvanına sahip Cem Karabay, geçtiğimiz nisan ayında Norveçli Nils-Roar Selnes'e ait "En uzun süre soğuk denizde yaşama" rekorunu da kırdı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya Rekortmeni Sporcudan 'Yıkım' Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement