Dünya Rekoru Artık Bursa'nın - Son Dakika
Güncel

Dünya Rekoru Artık Bursa'nın

Dünya Rekoru Artık Bursa\'nın

Guinness Dünya Rekorlar Kitabı'nda 2 bin 900 kişiyle Avusturalya'ya ait olan bu rekor, Bursalı 3 bin 417 öğrencinin 42 dakika süren kimya yoğunluk deneyi ile Türkiye'nin oldu.

05.05.2017 14:52  Güncelleme: 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Türk Havayolları'nın isim sponsorluğunda BEBKA'nın destekleriyle Bursa Bilim Teknoloji Merkezi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Türk Hava Yolları 6. Bursa Bilim Şenliği kapsamında 3417 öğrencinin katılımıyla aynı anda yapılan deneyle dünya rekoru kırıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın, büyüyen, gelişen Türkiye'nin parlayan yıldızı ve prestiji olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

Bursa'da bilimi 7'den 70'e herkese sevdirmek, çocuklara eğlenerek öğrenme imkanı sağlayacak bir platform sağlamak amacıyla 6 yıl önce 10 bin ziyaretçi hedefiyle yola çıkıp, ilk yılında 50 bin ziyaretçiye ulaşan Bursa Bilim Şenliği, bu alandaki birikimini dünya rekoru ile taçlandırdı. Türk Hava Yolları gibi dünya markasının isim sponsorluğunda, Büyükşehir Belediyesi, BEBKA, TÜRKSAT, Bursa Teknik Üniversitesi, HAVELSAN, ROKETSAN, TAI- TUSAŞ, LİMAN Enerji, Akınsoft ve daha birçok marka kurum ve kuruluşun destek verdiği bir organizasyonda bu yıl her zamankinden farklı bir heyecan yaşandı. TÜYAP Fuar alanındaki şenlikte bir dünya rekoru denemesi için uzun süredir hazırlanan Bilim ve Teknoloji Merkezi, rekor denemesi için 3500 öğrenci hedefledi. Sabah saatlerinde etkinliğe katılacak öğrencilerin yerleri alması ile başlayan rekor denemesi, Bursa 8. Noterliğinden Selma Totkanlı'nın gözetiminde başladı. Bir eğitmenin kürsüden yönlendirmesi ile başlayan kimya yoğunluk deneyine toplam 3417 öğrencinin katıldığı noter tarafından kayıt altına alındı. Toplam 42 dakika süren deney sorunsuz bir şekilde tamamlanırken, kürsüye çıkan noter Selma Totkanlı, süre ve katılımcı sayısını resmi olarak kayıt altına aldıklarını söyledi.

TÜRKİYE'NİN PARLAYAN YILDIZI

Daha süre kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, daha önce 2 bin 900 kişi ile Avustralya'ya ait dünya rekorunu Bursa'ya kazandıran deneye katılan çocuklar başta olmak üzere, emeği geçen herkesi kutladı.

Artık bu alandaki dünya rekorunun Türkiye'de ve Bursa'da olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, "Türkiye olarak hedeflerimiz ve bir geleceğimiz var. Biz bu hedeflere ulaşmak için Bilim ve Teknoloji Merkezi'ni kurduk. Bu amaçla bilim şenliğini 6 yıldır yapıyoruz. Büyüyen, gelişen Türkiye'nin parlayan yıldızı, prestiji Bursa olacak. Buna verdiğiniz destek nedeniyle hepinizi kutluyorum. Bu rekor, Bursa'ya, Türkiye'ye armağan olsun" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Guinness'e gönderilecek sertifikayı da Noter Totkanlı'ya teslim etti. Daha sonra ise etkinliğe katkı veren tüm okulların yöneticilerine katılım ve teşekkür belgesi verildi.


Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dünya Rekoru Artık Bursa'nın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trabzon'da trafik kazası: 1 ölü, 3 yaralı
    10:52 Trabzon'da trafik kazası: 1 ölü, 3 yaralı

    Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı. Samsun Mahallesi'nde meydana gelen kazada otomobil yolun alt kesimine devrildi. Olay yerine jandarma, 112 Acil Sağlık, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kazada hayatını kaybeden kişi olay yerinde bulunurken, yaralılar Vakfıkebir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve genel sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Afyonkarahisar'da Kaçak Av Yapan 3 Şahıs Jandarma Tarafından Yakalandı
    10:51 Afyonkarahisar'da Kaçak Av Yapan 3 Şahıs Jandarma Tarafından Yakalandı

    Afyonkarahisar'ın Salar beldesinde, kaçak av yapıldığı bilgisi üzerine jandarma ekipleri harekete geçti. Yapılan aramada 3 adet ruhsatsız av tüfeği ve 3 kınalı keklik ele geçirildi. Şahıslar gözaltına alındı.

  • Erzurum Hınıs'ta Çevik Kuvvet Tatbikatı Gerçeği Aratmadı
    10:51 Erzurum Hınıs'ta Çevik Kuvvet Tatbikatı Gerçeği Aratmadı

    Erzurum'un Hınıs ilçesinde, Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan çevik kuvvet grup amirliği, muhtemel olaylara müdahale tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikatta yer alan personelin hareket tarzı ve görüntüleri gerçeği aratmayacak şekildeydi. Ayrıca personele toplumsal olaylara müdahale eğitimi de verildi.

  • Bilecik Valisi Şefik Aygöl, yerel seçimlerde alınacak tedbirlerle ilgili toplantı yaptı
    10:51 Bilecik Valisi Şefik Aygöl, yerel seçimlerde alınacak tedbirlerle ilgili toplantı yaptı

    Bilecik Valisi Şefik Aygöl, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirecek olan yerel seçimlerde alınacak tedbirlerle ilgili bir toplantı düzenledi. Toplantıya, Cumhuriyet Başsavcısı, Seçim Kurulu Başkanı İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı ve siyasi parti başkanları katıldı. Toplantıda, seçimlerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı alınabilecek güvenlik önlemleri ve tedbirler konuşuldu. Vali Aygöl, halkın güvenliği için vatandaşların da sorumluluklarını alacaklarına inandığını belirtti.

  • Samsun Büyükşehir Belediyesi Engelli Bireylere Ev Ziyareti Yapıyor
    10:49 Samsun Büyükşehir Belediyesi Engelli Bireylere Ev Ziyareti Yapıyor

    Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Birimi, engelli bireyleri evlerinde ziyaret ederek talep ve ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yapıyor. Engelli bireylerin anneleri için de özel etkinlikler düzenleniyor.

  • Konya Ereğli'de Uyuşturucu ve Silah Operasyonu: 28 Gözaltı
    10:48 Konya Ereğli'de Uyuşturucu ve Silah Operasyonu: 28 Gözaltı

    Konya'nın Ereğli ilçesinde polis ve jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonlarda çok sayıda uyuşturucu madde, binlerce tabanca parçası ve ruhsatsız tabancalar ele geçirildi. Toplamda 28 şüpheli gözaltına alındı.

  • Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencileri, Bilecik Sanayi Teknoloji İl Müdürü Abdullah Ay ile buluştu
    10:48 Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencileri, Bilecik Sanayi Teknoloji İl Müdürü Abdullah Ay ile buluştu

    Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencileri, Bilecik Sanayi Teknoloji İl Müdürü Abdullah Ay ile bir araya geldi. Kariyer Merkezi tarafından düzenlenen programda, Ay sanayi gelişimi ve Ar-Ge projelerinin öneminden bahsetti.

  • TDV, Ramazan yardımlarını deprem bölgesine yönlendiriyor
    10:48 TDV, Ramazan yardımlarını deprem bölgesine yönlendiriyor

    Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Ramazan ayıyla birlikte deprem bölgesindeki depremzedelere yardımlarını ulaştırmaya başladı. TDV Genel Müdürü İzani Turan, geçen sene olduğu gibi bu sene de deprem bölgesine öncelik verdiklerini ve iftar çadırları kurduklarını belirtti. Ayrıca, alışveriş ve yardım kartlarıyla da depremzedelere ve ihtiyaç sahibi ailelere yardımların ulaştırıldığını söyledi. TDV ayrıca, çocuklara bayramlık kıyafetler ve oyuncaklar dağıtarak onların bayramı sevinçle karşılamalarını sağlayacak.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarım ve Sağlık Politikalarını Zenginleştirecek
    10:48 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarım ve Sağlık Politikalarını Zenginleştirecek

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, tarım, sosyal politikalar, kadın ve sağlık politikalarını zenginleştirerek devam ettireceklerini söyledi.

  • Akdeniz sahillerinde denizanası istilası devam ediyor: Burnaz sahili de denizanalarıyla kaplandı
    10:47 Akdeniz sahillerinde denizanası istilası devam ediyor: Burnaz sahili de denizanalarıyla kaplandı

    Akdeniz kıyılarında kısım kısım etkisini hissettiren denizanası istilası Hatay'ın Erzin ilçesinde bulunan sahilde de etkisini gösterdi. Burnaz sahili ölü denizanalarıyla kaplandı. Uzmanlar 'dokunmayın' uyarısında bulundu. Denizanaları dron ile havadan görüntülendi. Balıkçılar ise denizanalarının sahilleri istila edebileceğini belirtti.


Advertisement