Dünya Sağlık Örgütü'nden endişelendiren tablo! Son 3 ayda 1 milyon kişi öldü - Son Dakika
Dünya

Dünya Sağlık Örgütü'nden endişelendiren tablo! Son 3 ayda 1 milyon kişi öldü

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Ghebreyesus, koronavirüs vakalarının dünya genelindeki artış hızına dikkat çekti. Haftalık vaka sayılarının dünya genelinde son iki ayda patlama yaparak ikiye katlandığını söyleyen Ghebreyesus, vaka ve ölümlerin endişe verici oranlarla artmaya devam ettiğini belirtti. Salgında 2 milyon kişi 1 yıldan fazla sürede hayatını kaybederken son üç ayda bu rakam 1 milyon daha arttı.

16.04.2021 16:09  Güncelleme: 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aralık 2019'da Çin'de ortaya çıkan koronavirüs, aradan geçen yaklaşık 1.5 yıllık sürede etkisini kaybetmek bir yana dursun hızını daha da artırıyor.

Salgında hayatını kaybedenlerin sayısı 3 milyonu geçerken, ortaya çıkan mutasyonlar mücadeledeki denklemleri değiştiriyor. Birleşmiş Milletler bünyesinde faaliyet gösteren Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) salgınla ilgili kritik açıklamalar geldi. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, koronavirüsünde haftalık vaka sayılarının dünya genelinde son iki ayda patlama yaparak ikiye katlandığını söyledi.

"VAKALAR VE ÖLÜMLER ENDİŞE VERİCİ ORANLARLA ARTIYOR"

Asya-Pasifik bölgesi ve Papua Yeni Gine'yi merkez alan bir bilgilendirme toplantısında konuşan Ghebreyesus, "Vakalar ve ölümler endişe verici oranlarla artmaya devam ediyor. Papua Yeni Gine'de salgın çok daha kötü bir hal alma potansiyeli taşıyor. Daha fazla koronavirüs aşısının ülkeye gelmesi şart. Rakamlar birçok ülkeye göre daha düşük olabilir ancak artış hızı oldukça keskin" dedi.

Dünya Sağlık Örgütü vahim tabloyu paylaştı: Vaka sayısı son iki ayda ikiye katlandı, üç ay içinde 1 milyon kişi öldü
Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Ghebreyesus, ülkede şu ana dek 9 bin 300 koronavirüs vakası ve 82 ölümün kayıtlara geçtiğini söyledi. DSÖ Direktörü, ülkeye Avustralya, ABD ve Almanya'dan olmak üzere üç acil yardım ekibinin geldiğini aktardı.

3 AYDA 1 MİLYON CAN KAYBI

Nisan ayı başında Reuters'ın elde ettiği verilere göre salgında kritik bir eşik daha geride kalmıştı. Salgın başladığından bu yana koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 3 milyonu geçti. Salgında 2 milyon can kaybına ulaşmak bir yıldan fazla sürmüştü. Ancak 1 milyon kişinin daha hayatını kaybederek 3 milyona ulaşmak yalnızca üç ay sürdü.

Dünya Sağlık Örgütü\'nden endişelendiren tablo! Son 3 ayda 1 milyon kişi öldü

Son Dakika Dünya Dünya Sağlık Örgütü'nden endişelendiren tablo! Son 3 ayda 1 milyon kişi öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • MUSTİ: ÇİNE KARŞI TAZMİNAT VE YAPTIRIM TALEBINDE BULUNULMADIĞI SÜRECE BU VİRÜSÜN SONU GELMEZ AYRICA CAHİL HALKI EVINDE TUTABILMEK ICIN TÜM AVRUPA VE TÜRKİYE ASKERIYE VE EMNIYET TEŞKİLATI BİRLİKTE ÇALIŞARAK TAM ANLAMIYLA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLMEDİKÇE BU İŞ BİTMEZ ..BAYRAMDA BU MİLLETİ EVİNDE TUTMAK ZOR BİZ BAYRAMDA DÜNYA BİRİNCİSİYİZ MALESEF 8 3 Yanıtla
  • Sukru : Dedi her gün dışarıda gezen adam 6 1
  • Orhan: Musti boş yapma. Yazdıklarının ekonomik maliyetini hesaplama kapasiten varsa Türkiye nin bunu yapacak ekonomik gücü olmadığını anlarsın. Bu arada senin de bir buçuk yıldan beri evden çıkmadığını sanmıyorum. Yeter artık Corona corona. İşimiz dışımız Corona oldu. 1 1 Yanıtla
  • Turgut: Bayram bence bu tam kapanma için bir fırsat hiç kimseyi ekonomik olarak etkilemeyecek. 9 gün kapanma oluşa vaka sayısı 10 bin altına düşer, sıcaklık etkisi ile bu yaz rahat geçer. Yoksa bizi çok kötü günler bekliyor bu havada 50-60 bin olan vaka sayısı Eylül Ekim gibi 100 bini buluruz. 0 0
  • Vatandaş : Ya üç beş kuruş para biriktirmiş tim korona başlayalı onuda bitirdim. Evlilik de hayal oldu yüksek bir yer yok mu bildiğiniz. 0 0 Yanıtla
  • ....: İstanbul öğretmenlere aşı sırası yok.mayısta yine sınav yapacağız deniyor.amaç nedir. 0 0 Yanıtla
  • Sağır sultan: Ne olmuş yine mi zam gelmiş yahu bittik bittik yeter artık. 0 0 Yanıtla
  • seni gidi: provakator seni 0 0
  • Sayı: Çok az en az 1 milyar olmalıydı 0 0 Yanıtla
  • Viruzzz: Asi olunca hastalık gene bulaşıyor maske yakınca gene bulaşıyor maske takma ceza var asıl olmak zorunluluğu getirilecek bide hastalığa gerek yok maskeler zaten ciğer bırakmadı hastalığın dedikodusu sinir hastası yapdi hastalık hastası oldum 0 0 Yanıtla
  • Kate Middleton'ın öldüğü iddiasıyla gündeme gelen kadın kim?
    09:50 Kate Middleton'ın öldüğü iddiasıyla gündeme gelen kadın kim?

    İngiliz Kraliyet ailesinin büyük bir açıklama yapacağı söylentisinin ardından gözler 83 gündür ortalarda görünmeyen Kate Middleton'a çevrilmişti. Öldüğü söylentisiyle gündeme gelen Middleton, eşi Prens William ile birlikte keyifli bir şekilde alışveriş yaparken görüntülendi. Ancak bu sefer de videodaki kadının Kate olmadığı iddiası gündeme geldi.

  • Hakkari-Çukurca kara yolu çığ nedeniyle kapandı
    09:39 Hakkari-Çukurca kara yolu çığ nedeniyle kapandı

    Hakkari'de Depin mevkisinde düşen çığ nedeniyle Hakkari-Çukurca kara yolu kapandı. Karayolları ve belediye ekipleri çalışma başlattı. Polis, Jandarma ve Karayolları ekipleri önlem aldı. Yaklaşık 10 metrelik kar yığınının bulunduğu yolun iki tarafında araçlar bekliyor. Su birikintileri ve taş düşmesi nedeniyle başka bir bölgede de temizlik çalışmaları yapılıyor.

  • Japonya Merkez Bankası, negatif faiz politikasını sonlandırıyor
    09:24 Japonya Merkez Bankası, negatif faiz politikasını sonlandırıyor

    Japonya Merkez Bankası (BoJ), büyük şirketlerdeki ücret artışlarının ardından negatif faiz politikasına son verme kararı aldı. BoJ, kısa vadeli faiz oranlarını yüzde eksi 0,1'den yüzde 0 ila yüzde 0,1 aralığına yükseltme kararı aldı. Bu kararla birlikte BoJ, dünyanın önde gelen merkez bankaları arasında negatif faiz politikasını terk eden son banka oldu. ABD Merkez Bankası (Fed), Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve İngiltere Merkez Bankası (BoE) salgın sonrasında enflasyonu dizginlemek için faiz artırımlarına giderken, BoJ ise ekonomik büyümeyi canlandırmak için ultra gevşek para politikasını sürdürdü.

  • 7 Ekim'den bu yana bir ilk! İsrail, Kassam Tugayları lideri Mervan İssa'yı öldürdü
    09:20 7 Ekim'den bu yana bir ilk! İsrail, Kassam Tugayları lideri Mervan İssa'yı öldürdü

    İsrail ordusunun Kassam Tugayları liderlerinden "Gölge Adam" olarak bilinen Mervan İssa'yı öldürdüğü iddiası dünya gündemine bomba gibi düşerken, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan da geçen hafta servis edilen haberleri doğruladı. 7 Ekim 2023'te başlayan savaşta ölen en üst düzey Hamas üyesi olan İssa'nın İsrail saldırısında hayatını kaybettiğini açıklayan Sullivan, örgütün diğer liderlerinin de Gazze'deki tünellerde saklandığını tahmin ettiklerini söyledi.

  • Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi
    07:37 Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi

    Bitlis'te iki gündür süren yoğun yağışlar, Bitlis-Baykan kara yolunda heyelanın yaşanmasına sebep oldu. Heyelan esnasında yoldan geçen bir otomobil, toprak ve kaya parçalarının altında kalmaktan son anda kurtuldu. Karayolları ekipleri ve AFAD, temizlik çalışmalarına başladı.

  • ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü
    07:22 ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü

    ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Hamas'ın askeri kanadının üç numaralı ismi Marwan Issa'nın İsrail saldırısında öldürüldüğünü açıkladı. Issa, İsrail'in öldürdüğü en üst düzey Hamas yetkilisi olarak biliniyordu. Hamas ise ölüm haberine yönelik bir açıklama yapmadı. ABD, Hamas'ın diğer liderlerinin Gazze'deki tünellerde saklandığını tahmin ediyor. İsrail basınına göre Issa, Gazze'nin Nuseyrat mülteci kampının altındaki tünelleri hedef alan hava saldırısında öldürüldü. Avrupa Birliği de Issa'yı terör listesine eklemişti. ABD Başkanı Joe Biden ise İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya Refah'a saldırmanın bir hata olacağını söyledi.

  • Gazze'de Ramazan Ayında Açlık Krizi: İsrail'in Bombardımanı Sonucu Gıda Yardımları Ulaştırılamıyor
    05:37 Gazze'de Ramazan Ayında Açlık Krizi: İsrail'in Bombardımanı Sonucu Gıda Yardımları Ulaştırılamıyor

    Gazze bu yıl Ramazan ayını İsrail saldırılarının neden olduğu açlık içinde karşıladı.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.


Advertisement