Dünya Sağlık Turizminde Türkiye'nin Payı Yüzde 1.5 - Son Dakika
Güncel

Dünya Sağlık Turizminde Türkiye'nin Payı Yüzde 1.5

Dünya Sağlık Turizminde Türkiye\'nin Payı Yüzde 1.5

Adana Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Dr. Kemal Attila, Türkiye'nin dünyadaki 100 milyar dolarlık sağlık turizmi pastasından sadece yüzde 1.5'luk pay alabildiğini söyledi.

22.12.2013 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Dr. Kemal Attila, Türkiye'nin dünyadaki 100 milyar dolarlık sağlık turizmi pastasından sadece yüzde 1.5'luk pay alabildiğini söyledi.

Sağlık turizmi pazarının dünya genelinde 2023'te 1 trilyon dolar olmasının beklendiğini, bu dönemde Türkiye'nin de 10 milyar dolarlık bir gelir hedeflediğini belirten Kemal Attila şöyle dedi:

"Sağlık turizmi gelirlerinin yüzde 90'ı İstanbul'a, geri kalanları da Ankara, Antalya ve İzmir gibi illere gidiyor. Adana gibi kentlere de Kuzey Irak'tan, Erbil ve Süleymaniye'den daha çok hasta gelmesi için bizim havaalanlarında kaşeli vize uygulamasına geçmemiz gerekiyor. Uçakla gelen hastaya havaalanı kapısında hemen vize verip işlerini kolaylaştırmamız gerek. İstanbul gibi Adana'da sağlık turizmi gelirini arttırırsa istenilen hedeflere ulaşılır."

KOLAYLIK İSTEDİ

Kuzey Irak'tan Adana'ya çok ciddi sayıda hasta geldiğini kaydeden Adana Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Dr. Kemal Attila, şunları kaydetti:

"Zaho ve Dohuk kentlerinden karayoluyla ulaşım kolay olduğu için buraya geliyorlar. Erbil ve Süleymaniye'nin hastaları ise uçakla İstanbul'a ve Ankara'ya gidiyor. Uzun uğraşlar sonucunda bir firma Erbil'e haftada 3 gün direk uçuşa başladı. Kaşeli vize uygulaması için çaba gösteriyoruz. Mesela Irak'tan hastane için kente gelen hasta, havaalanında vize alabilmeli. Talebimizi bakanlığa ilettik ve sonuç almak istiyoruz. Sağlık turizmi açısından fiziksel ve kültürel yakınlık çok önemli. Adana'da 12 kamu hastanesi, 2 üniversite hastanesi ve 13 özel hastane var. Bu 13 özel hastaneden 3'ü uluslararası akreditasyon belgesi olan CSI belgesine sahip. Toplam 6 bin 350 yatağımız var. Kapasite olarak kamu hastaneleri yüzde 100'e yakın, özel hastanelerde yüzde 60- 70 doluluğa sahip. Sağlık turizmi için hasta alma kapasitesi ve kalitesi var. Çok kez Kuzey Irak'a gittim, Suriye'ye de. Oralarla, oradaki insanlarla Adana neredeyse aynı. Oradan gelen insan kendini memleketinde gibi görür. Adana mutfağı da insanı da kendi kültürlerine yakın. İstanbul'a göre kültürel yakınlığımız var. Suriye ile ilişkilerimiz savaş öncesi çok iyi gidiyordu. Bu savaş bittiği zaman Suriye'den yine hasta almaya başlarız. Başka bölgeler de bizi tercih eder. Çünkü kaliteli ve daha ekonomik hizmet veriyoruz." - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dünya Sağlık Turizminde Türkiye'nin Payı Yüzde 1.5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement