Dünya şampiyonu kayaalp'in adı spor salonuna verildi - Son Dakika
Spor

Dünya şampiyonu kayaalp'in adı spor salonuna verildi

Dünya şampiyonu kayaalp\'in adı spor salonuna verildi

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır: Rıza Kayaalp'in adını yaşatmak istiyoruzRıza Kayaalp: Bizim için en güzel ödül düşünülmekOlgucan KALKAN - Sezer AFŞAR / İSTANBUL, - Kazakistan'ın Nur Sultan kentinde düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak 4'üncü kez...

08.10.2019 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır: Rıza Kayaalp'in adını yaşatmak istiyoruz
Rıza Kayaalp: Bizim için en güzel ödül düşünülmek

Olgucan KALKAN - Sezer AFŞAR/ İSTANBUL, - Kazakistan'ın Nur Sultan kentinde düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak 4'üncü kez Dünya Şampiyonu olan milli güreşçi Rıza Kayaalp'in adı İstanbul Çobançeşme'deki bir spor salonuna verildi. Bahçelievler Belediyesi tarafından düzenlenen törenle salonu gezen milli güreşçi Kayaalp, öncesinde başkan Hakan Bahadır'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Bahçelievler Belediyesi tarafından Dünya Şampiyonu güreşçiye Türk bayrağı biblosu ve tam altın hediye edildi. Belediye başkanı Bahadır ve Rıza Kayaalp gerçekleştirilen ziyarette basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
RIZA KAYAALP: BİZİM İÇİN EN GÜZEL ÖDÜL DÜŞÜNÜLMEK
İsminin bir spor salonuna verilmesinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Kayaalp, "Zor başarılar elde ettim. Avrupa Şampiyonası'nda 9'uncu kez rekor kırmıştım, şimdi de 4'üncü kez Dünya Şampiyonu olarak yine bir rekora imza attım, bunun mutluluğunu yaşıyorum. Ben ülkem  için her zaman en iyisini yapmaya çalışıyorum. Bu işi bırakana kadar ülkeme yeni şampiyonluklar kazandırmak istiyorum. Bireysel olarak ülkeme neler yapabilirsem onu yapmak istiyorum. Çünkü bu yetenek bize Allah'a tarafından verilmiş. Biz de bu yeteneği ülkemizin ismini duyurmak, bayrağımızı göndere çekmek ve İstiklal Marşı'mızı okutmak için kullanmak mecburiyetindeyiz. Bunu bireysel olarak değil ülkemizi düşünerek hareket etmemiz gerekiyor. Hem gençlerimize örnek olmak, hem onların hedeflerine daha sıkı sarılabilmesi için bunları her zaman dile getiriyorum. Her zaman anne, baba ve ülke önceliklidir. Hem onlara hem ülkemize hayırlı bir birey olmak amacımız ve gençlerimize de örnek olmak. Bu başarılarımdan dolayı spor salonuna isim vererek gurur veren başkanımıza da çok teşekkür ediyorum. Hiçbir zaman benim rekorlar kırmak gibi bir amacım olmadı ama ne oluyor hep bu hedefler sayesinde bunlar gerçekleşiyor. Rekor kırdığım için seviniyorum ama ben bunu devam ettirmem gerektiğinin farkındayım. Biz bir yerlere ismimiz verilsin, verilmesin bunun derdinde de değiliz, hiçbir zaman da bunu dile getirmedik. Sağolsun başkanımız böyle bir jestte bulunmak istemiş, bizde bunu tabi ki kabul ettik. Teşekkür ediyoruz, gururlandık, sevindik. Yetkili insanların bunları düşünüp karar vermesi bizi daha da mutlu ediyor. Bizim için verilmiş en güzel ödül budur. İnşallah orada yetişen, orada spor yapan tüm kardeşlerimiz görürler, belki salonun dışarısına da bir özgeçmiş asarız, onu okurlar ve ondan ilham alırlar. Belki onlarında hedeflerini değiştirecek bir işe imza atmıştır başkanım. Biz yine şampiyonluklara devam etmek istiyoruz. Önümüzde Olimpiyatlar var, onu en iyi şekilde değerlendirmek istiyorum. Zaman geçiyor, sporcu yaşımız doluyor, belki son olimpiyatım olabilir. Olimpiyat 2'ncilik ve 3'üncülüğüm var ama Olimpiyat altın madalyam eksik. 2020'de Olimpiyat Şampiyonu olabilmek en büyük hedefim" dedi.
BAHÇELİEVLER BELEDİYE BAŞKANI BAHADIR: RIZA KAYAALP'İN ADINI YAŞATMAK İSTİYORUZ
Rıza Kayaalp'in genç sporcular için bir idol olduğunu ifade eden Bahadır, "4'üncü kez dünya şampiyonu olan bir gurur kaynağımız şu an aramızda. Ben kendisine teşekkür ediyorum, bizi kırmadı, yoğun antrenman programı arasında geldi. Ben böyle bir Türkiye'nin yükselen bir zamanında, yıldızının parladığı bir dönemde sporda da yükseldiğimizin bir göstergesi olarak 4'üncü kez dünya şampiyonu olduğu için ben Rıza Kayaalp kardeşimizi tebrik ediyorum, başarıların devamını diliyorum. Nice 4'lere,14'lere, 24'lere diyorum. Ayrıca ailesini başta anne ve babası olmak üzere böyle bir sporcu evlat yetiştirdikleri için tebrik ediyorum. Ahlaken böyle bir sporcu yetiştirdikleri için antrenörleri ve hocalarını tebrik ediyorum .Buna destek veren gelmiş geçmiş tüm spor bakanlarımıza ve Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. Rıza Kayaalp'in 4'üncü kez dünya şampiyonu olduğu gün Çobançeşme'deki teknik binamızın altında bir spor salonumuz var. Oraya Rıza kardeşimizin adını vereceğiz. Birazdan gidip oraya bakacağız, daha sonra da düzenleme yapacağız. Öğrenci kardeşlerimizin, şu anda çocuk olan, delikanlı, genç kız olan kardeşlerimizi sporcu olması için bir idoldür Rıza Kayaalp. Onu örnek almalarını için ismini yaşatmak için spor salonuna Rıza Kayaalp adını vereceğiz" şeklinde konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Rıza Kayaalp'in ziyaretinden detaylar
-Rıza Kayaalp'in açıklamaları
-Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır'ın açıklamaları
-Kayaalp ve Bahadır'ın spor salonunu gezerken detayları


Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Dünya şampiyonu kayaalp'in adı spor salonuna verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemini vurguluyor.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.

  • Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor
    20:31 Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında deplasmanda oynayacağı Konyaspor maçı için antrenmanlarını sürdürüyor. Abdullah Avcı yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular rejenerasyon, kuvvet, koordinasyon ve çabukluk çalışmaları yaptı. Antrenman şut ve dayanıklılık çalışmasıyla tamamlandı.


Advertisement