Dünya Şampiyonu Sualtı Hokeyciler Yurda Döndü - Son Dakika
Spor

Dünya Şampiyonu Sualtı Hokeyciler Yurda Döndü

Dünya Şampiyonu Sualtı Hokeyciler Yurda Döndü

4. Dünya Yaş Grupları Sualtı Hokey Şampiyonası'nda şampiyonluğa ulaşan Türkiye 23 Yaş Altı Milli Takımı, yurda döndü.

24.07.2017 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

4. Dünya Yaş Grupları Sualtı Hokey Şampiyonası'nda şampiyonluğa ulaşan Türkiye 23 Yaş Altı Milli Takımı, yurda döndü.

Avustralya'nın Hobart kentinde düzenlenen organizasyonun finalinde Fransa'yı 3-1 yenerek namağlup dünya şampiyonluğuna ulaşan milliler, Atatürk Havalimanı'na geldi.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen'in de eşlik ettiği ay-yıldızlı kafileyi, havalimanında İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Boz karşıladı. Boz, başkan Özen'in ile milli takım kafilesindeki teknik ekip ve sporculara çiçek takdim etti.

Karşılama töreninde TSSF Başkan Yardımcısı Atilla Aras, yönetim kurulu üyeleri Hakan Arslan ve Celal Kavas da yer aldı.

Öte yandan sporcuların aileleri de Türk bayrakları ve marşlarla karşıladıkları milli takım kafilesi için, "Suyu yakan Türkler hoş geldiniz" yazılı pankart açtı.

Karşılaşma töreninde açıklamalarda bulunan Cemil Boz, "Milli takımımız bizi gururlandırdı. Bu başarıdan dolayı çok mutluyuz. Kendilerini Bakanlığımız ve İl Müdürlüğümüz adına tebrik ediyorum. Böyle bir başarı bekliyorduk. Onlar da bizi mahcup etmediler. Bu başarıların artarak devam etmesini diliyorum." dedi.

TSSF Başkanı Şahin Özen de "Ülkemizi gururlandırdık, bayrağımızı dalgalandırdık ve İstiklal Marşı'mızı çaldırdık. Bunun için çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin sualtı hokeyinde çok başarılı bir ülke olduğunu aktaran Özen, şunları kaydetti:

"2000 yılında başladığımız bu sporu 30-40 yıldır yapan ülkelerle başa baş mücadele etmek bir proje ürünü. 2009'da dünya dördüncüsü, 2013'te beşinci olduk. Bu gençlerimiz 23 yaş altında 2015'te yine dünya şampiyonu olmuştu. 2016'da da büyüklerde dünya ikincisi olduk. Bir ay sonra büyüklerde Avrupa şampiyonası var. Orada da ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz."

Başarılarının devamının geleceğini vurgulayan Özen, "Yaptığımız yatırımların ve çalışmalarımızın karşılığını almaktan dolayı çok mutluyuz. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz. Bundan sonra devletimizden daha çok destek bekliyoruz. Havuzlardan daha fazla faydalanmak istiyoruz. Bu bayrağı gönderde tutmaya devam edeceğimize inancımız tam ve bunu yapacağımızın sözünü veriyoruz. Yeter ki imkanlarımız daha da artırılsın." şeklinde konuştu.

Kırlıoğlu: "Mutlu ve gururluyuz"

Sualtı Hokeyi Milli Takımı Antrenörü Kadir Kırlıoğlu, çok iyi çalıştıklarını belirterek, "Mutlu ve gururluyuz. Çalışmalarımız devam edecek. Önümüzdeki ay Macaristan'da Avrupa Şampiyonası var. İnşallah başarıdan başarıya koşacağız." diye konuştu.

Ay-yıldızlı ekibin 2015'teki dünya şampiyonluğundan dolayı rakiplerinin daha konsantre olduğuna değinen Kırlıoğlu, "Namağlup şampiyon olduk. Tüm maçlar boyunca sadece 3 gol yedik. Bu da rakiplerimizi demoralize etti. Bu branşta yıllarca ön planda olan Fransa ve Yeni Zelanda gibi ülkeleri farklı yendik. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Takım olarak yıllardır çalışıyoruz ve bunun meyvelerini yeni yeni almaya başladık. Bu çalışmanın sonucu önümüzdeki yıllara da yansıyacaktır. Başarılı yıllar bizi bekliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Takım kaptanı İsmail Sarıkaya ise 2015'te kazandıkları dünya şampiyonluğunu hatırlatarak, "Bu kez daha güzel bir başarı elde ettik ve şampiyonluğa namağlup uzandık. Ülkemiz ve devletimiz bize destek verdikçe elimizden geleni yapacağız. Zor bir branş. Çok emek veriyoruz. Bu sporda çok profesyonel olarak ilerliyoruz. Diğer ülkelerden üstünüz. Önümüzde Macaristan'daki Avrupa Şampiyonası var. Orada da bir derece alacağız. En büyük favori biziz. Dereceyi de alacağımıza inanıyoruz. Şimdiden Türk milletine sözümüz olsun." şeklinde görüş belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Dünya Şampiyonu Sualtı Hokeyciler Yurda Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mersin'de Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Triatlon Gençler Kupası Başlıyor
    13:32 Mersin'de Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Triatlon Gençler Kupası Başlıyor

    Mersin'de düzenlenecek olan Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Triatlon Gençler Kupası yarın başlıyor. Toplam 380 sporcu mücadele edecek olan organizasyonda sporcular, Paris Olimpiyatları'na katılabilmek için puan toplayacaklar.

  • Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    13:28 Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Kasımpaşa ile yapacağı maçın hazırlıklarına devam etti. Teknik direktör Selçuk İnan yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda orta-şut organizasyonları üzerinde duruldu. Gaziantep FK, yarın yapacağı antrenmanla hazırlıklarını tamamlayarak kampa girecek.

  • Çayırova Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne konuk olacak
    13:26 Çayırova Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne konuk olacak

    Türkiye Basketbol Ligi'nde normal sezonun son hafta karşılaşmasında, Play-Off oynamayı garantileyen Çayırova Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi deplasmanına konuk olacak.

  • Corendon Alanyaspor, Konyaspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    13:18 Corendon Alanyaspor, Konyaspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Corendon Alanyaspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Konyaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Cengiz Aydoğan Tesisleri'nde yapılan antrenman öncesi, idari menajer Gökhan Çelebi'nin doğum günü kutlaması yapıldı. Antrenman, ısınma ve top kapma çalışmalarıyla devam etti ve taktik çalışmalarıyla sona erdi.

  • Trabzon Of ilçesinde ilkokullar arası futbol turnuvası düzenlendi
    13:13 Trabzon Of ilçesinde ilkokullar arası futbol turnuvası düzenlendi

    Of Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, Trabzon'un Of ilçesinde ilkokullar arası futbol turnuvası gerçekleştirildi. Turnuvaya 10 okulun takımı katıldı ve turnuva Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi halı sahasında yapılan İsmail Yıldırım İlkokulu ve Eskipazar İlkokulu maçıyla başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, turnuvaya katılan takımlara başarılar diledi. Turnuvanın final karşılaşması ise 23 Nisan'da İlçe Stadyumunda oynanacak.

  • Manisa'da Okul Sporları Artistik Cimnastik İl Birinciliği Yarışmaları Tamamlandı
    12:56 Manisa'da Okul Sporları Artistik Cimnastik İl Birinciliği Yarışmaları Tamamlandı

    Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Artistik Cimnastik Minikler, Yıldızlar ve Gençler Kız ve Erkek İl Birinciliği yarışmaları sona erdi. Dereceye giren sporculara madalya ve kupaları Okul Sporları İl Tertip Komitesi, Hakemler ve Antrenörler tarafından verildi.

  • Muğla Ege Yıldızları, Süper Lig maçlarını Alanya'da oynuyor
    12:35 Muğla Ege Yıldızları, Süper Lig maçlarını Alanya'da oynuyor

    Muğla Ege Yıldızları Spor Kulübü, Türkiye Kadınlar Hokey Süper Ligi Salon Sezonu'nu Türkiye Süper Ligi Şampiyonu olarak tamamladı. Ancak Muğla'da sahası olmadığı için maçlarını Alanya'da oynuyor. Son maçta Denizli Acıpayam Belediyespor'u 6-1 mağlup eden takım, Süper Lig B grubunda liderliğe yükseldi. Ancak kulüp başkanı ve antrenör Serkan Şen, Muğla'dan yeterince destek alamadıklarını belirterek diğer illerden teklifler aldıklarını söyledi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan MKYK toplantısına damga vuran Fenerbahçe esprisi: Artık tutmuyorum
    12:34 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan MKYK toplantısına damga vuran Fenerbahçe esprisi: Artık tutmuyorum

    Fenerbahçeli olduğu bilinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MKYK'da, "Ben artık Fenerbahçeli değilim. Milli Takım'ı tutuyorum" şeklinde bir espri yaptığı öğrenildi.


Advertisement