Dünya Şiir Günü Etkinliği Ödüllerle Taçlandı - Son Dakika
Yerel

Dünya Şiir Günü Etkinliği Ödüllerle Taçlandı

Dünya Şiir Günü Etkinliği Ödüllerle Taçlandı

Karşıyaka Belediyesi Homeros Şiir Ödülleri, Dünya Şiir Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte törenle sahiplerine verildi.duygu dolu mısralar ise şiir severleri mest etti.

26.03.2012 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karşıyaka Belediyesi Homeros Şiir Ödülleri, Dünya Şiir Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte törenle sahiplerine verildi. Şiir sevdalılarının Ziya Gökalp Kültür Merkezi'nde bir araya geldiği törende seslendirilen şiirler izleyenleri adeta büyülerken,

duygu dolu mısralar ise şiir severleri mest etti.

Şiire gönül verenleri kutladığını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak; "Burada duygu dolu anlar yaşıyoruz. Şairlerimizin duygu birikimini mısralarda anlamlaştırdığı güzellikleri yaşadık. Emek veren, katkı koyan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Tören, Cevdet Yüceer ve Dilek Özkan'ın şiir sunumları ile başladı. Ülkemizde isim yapan şairler şiirlerini duygularını da yansıtarak sunan ikiliye Yalçın Kutluyurt gitarıyla eşlik etti. Daha sonra ise ulusal şairler kimliğine bürünen minik şair adayları da sahneye çıktılar. Nazım Hikmet, Mehmet Akif Ersoy, Edip Cansever, Cemal Süreya, Attila İlhan ve nice şair miniklerin okuduğu şiirlerle yeniden hayat buldu.

Hasan Pınarçalı İlköğretim Okulu öğrencileri şair öğretmenleri Vahdettin Yılmaz ile hep birlikte şiirler sundu.

Şiirlerin okunmasından hemen sonra ise ödül seremonisine geçildi.

Karşıyaka Belediyesi'nce her yıl geleneksel olarak verilen Homeros Onur Ödülü bu yıl "Önce Kardeşim Öpsün Beni" adlı kitabında şiirlerini toplayan Alim Atay'a verilirken ödül plaketini Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak takdim etti.

Türkiye'de ilk resimli şiir sergisini de 1954 yılında açmış olan Alim Atay, ilk kitabı "Şiirler" i 1961 yılında yayımlamıştı. İkinci Yeni etkisinde şiirler yazan Alim Atay eğitimci şairlerimizdendir. Ödül töreninde duygulu anlar yaşayan Alim Atay; "Şiir her zaman yaşantımın bir parçası oldu. Beni ödüle layık gören herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Törende Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Dünya Şiir Günü programını hazırlayan, Karşıyaka Belediyesi Şiir Atölyesi yönetmeni şair Veysel Çolak'a da sanatta 40. Yıl plaketi verdi.

Karşıyaka Belediyesi'nce ulusal düzeyde düzenlenen şiir yarışmasında dereceye girenlere de ödülleri sunuldu Metin Eloğlu anısına düzenlenen bu yılki yarışmada birinciliği Aslıhan Tüylüoğlu, ikinciliği Emel Nişoğlu ile Müslüm Çizmeci paylaşırken, üçüncülüğü Çağrı Çığ Sığırcı ile Fatma Aras aldı. Yarışmada jüri özel ödülleri ise Servet Tandoğan, Nedim Köşgeroğlu, Onur Sakarya, Oktay Yılmaz'a verildi. Ödülleri Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ile birlikte Meclis Üyesi Hüseyin Günlü, İl Genel Meclisi Üyesi Halil Taşçı ve jüri üyeleri Veysel Çolak, Mümtaz Tuzcu, Bülent Yardımcı, Aydın Afacan ve Tarık Günersel tarafından verildi.

Etkinlikte ayrıca şairler Mazhar Alphan, Metin Soydeveli, Özlem Tezcan Dertsiz, Selami Şimşek, Atalay Saraç, Hülya Deniz Ünal şiirler sundu.

(ANL

26.03.2012 11: 24: 16

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dünya Şiir Günü Etkinliği Ödüllerle Taçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement