Dünya Şiir Günü Karşıyaka'da Kutlanıyor - Son Dakika
Yerel

Dünya Şiir Günü Karşıyaka'da Kutlanıyor

Dünya Şiir Günü Karşıyaka\'da Kutlanıyor

Karşıyaka Belediyesi, 21 Mart Dünya Şiir Gününü geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine görkemli bir şekilde kutlayacak.

20.03.2014 11:45  Güncelleme: 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karşıyaka Belediyesi 21 Mart Dünya Şiir Günü'nü geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine görkemli bir şekilde kutlayacak. Karşıyaka Çarşı Kültür Merkezi'nde, 22 Mart 2014 Cumartesi günü saat 15.00'te başlayacak programda, ulusal düzeyde düzenlenen yarışmada derece alanların ödülleri de verilecek. Karşıyaka Belediyesi bu yıl "Homeros Şiir Ödülü 2014 Bir Şairle Söyleşi" konusuyla yarışma düzenlemişti. Yarışmada ilk üçe girenlerin plaket ve para ödülleri hak sahiplerine verilecek.

Programda, şairler Abdülkadir Budak, Mustafa Fırat, Adnan Özer, Fergun Özelli, Berna Olgaç kendi yazdıkları şiirlerden örnekler sunacak. Yaren Toktay, Yard. Doç. Dr. Nilgün Yener ile ressam-eleştirmen Cevdet Yüceer ise ülkemizde şiir denince ilk akla gelen şairlerimizden Nazım Hikmet, Arif Damar, Bedri Rahmi Eyüpoğlu ve Ahmet Arif'ten şiirler okuyacak.

Aynı program içerisinde ressamlar Cevdet Yüceer ve Metin Yaşartürk de resim sergisi açacak. Geçtiğimiz yıl yapılıp büyük beğeni toplayan uygulama yeni sürprizlerle tekrarlanarak Özgiller Dalan ilköğretim Okulu öğrencileri temsil ettikleri şairlerin isimleriyle sahneye çıkıp şiirler okuyacak. Karşıyaka Belediyesi Şiir Atölyesi Sorumlusu şair Veysel Çolak'ın koordinesi ile hazırlanan programda Şiir Atölyesi katılımcıları da destek sunacak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dünya Şiir Günü Karşıyaka'da Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement