Dünya Şirinler Günü: 25 Haziran 2011 - Son Dakika
Sinema

Dünya Şirinler Günü: 25 Haziran 2011

Dünya Şirinler Günü: 25 Haziran 2011

"Şirinler"in Yaratıcısı Peyo'nun Doğumgünü Dünyada Çeşitli Şirin Aktivitelerle Kutlanacak

17.06.2011 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

24 saat içinde dünyanın çeşitli yerlerinde "Şirinler" gibi Giyinen en Büyük Kalabalık Toplanarak Bu Dalda Dünya Guinness Rekoru Kırılmaya Çalışılacak

CULVER CITY, Kaliforniya, 16 Haziran 2011 – 25 Haziran, Cumartesi günü, Şirinlerin yaratıcısı olan Peyo'nun doğum günü adına (25 Haziran 1928 doğumlu) Colombia Pictures ve Sony Pictures Animation Dünya Şirinler Günü kapsamında dünya çapında aktiviteler organize edecek.Sony Pictures Dünya Pazarlama Başkanı Marc Weinstock'un yaptığı açıklamaya gore, Temmuz sonundan itibaren tüm dünyada vizyona giremeye başlayacak ŞİRİNLER filmini beklerken, hayranları tüm dünyada bu aktiviteler kapsamında buluşacaklar. Colombia Pictures ve Sony Pictures Animation yapımı olan ŞİRİNLER filmi Türkiye'de 5 Ağustos'ta vizyona girecek.

Weinstock yaptığı açıklamasında; "Şirinler kadar ikonik olan çok az karakter var, onlar 50 yılı aşkın bir süredir popüler kültürün ikonları olarak çeşitli nesillerin ilgisini çektiler. Peyo'nun eseri hala tüm dünyada çok iyi tanınıyorlar. Bu nedenle yaratıcılarının doğumgününü kutlamanın en iyi yolu da Dünya Şirinler Günü'nü kutlamak ile olacaktır" diye belirtti.

Dünya Şirinler Gününde, katılımcılar Şirinlerle ilgili aktivitelerin tadını çıkartırken aynı zamanda da organizasyona Şirin kostümü ile gelmeleri teşvik edilecek.. Böylece yeni bir Guinness Dünya Rekoru kategorisi olşturularak: 24 saat içinde dünyanın çeşitli yerlerinde toplanan Şirinler gibi giyinmiş en büyük topluluk oluşturulacak. Tüm dünyada eş zamanlı yapılacak organizasyonun Guinness Dünya Rekoru olarak sayılması için en az 2 bin 510 Şirinin toplanması gerekiyor.Organizasyona yüzlerce Şirinler kostümüyle (beyaz Şirin şapka, beyaz ayakkabı pantalon, maviye boyanmış vücüt) katılımcı beklendiği için Guinness Dünya Rekoru™ hakimleri 12 şehirde bu rekoru kayda geçirmek için hazır bulunacaklar. Baştan aşağı Şirinler kostümüyle gelinmesi istense de, her organizasyonda bolca Şirinler şapkası ve mavi Tshirt'ler de bulunacak.

Dünya Şirinler Günü kapsamında rekor denemesine katılan şehirler şunlar: Brüksel, Belçika (Peyo'nun memleketi): Atina, Yunanistan; Scheveningen, Hollanda; Dublin, İrlanda; Mexico City, Meksika; Panama City, Panama; Varşova, Polonya; Moskova, Rusya; Johannesburg, Güney Afrika; New York, ABD; Londra, İngiltere.

Ayrıca Dünya Şirinler Günü kapsamında farklı lokasyonlarda da etkinlikler olacak. Örneğin: İspanyada,- beyaza boyanmış duvarlarıyla bilinen ve en meşhur beyaz şehirlerinden biri olan Endülüs'ün Malaga bölgesinde, Juzcar köyünde etkinliğe uygun olarak bütün şehri maviye boyayacaklar. Buna ek olarak, Şirin figürleri gerçek boylarıyla (19 cm) Paris'in Trocadero Terrace (Eyfel Kulesinin önü), Reykjavik'in en büyük meydanını, İzlanda, Bogota Kolombiyanın El Dorado Uluslararası havalimanını, Cenevre ve Zürih'in en yoğun olan bölgelerini ve İsviçre sokaklarını süsleyecek. Tayvanın simgesi olan Red House, Blue House'a dönüştürülerek Şirinlerle doldurulacak. Kopenhag, Danimarkada organizasyon, Tivoli Gardens eğlence parkında gerçekleştirilecek. Katılımcılar yüzboyama, dans ve bir çok eğlence dolu aktivitelerle vakit geçirebilecekler. Ve Los Angeles, Santa Monica Place'te Peyo'nun doğumgünü kutlaması adına Şirin aktiviteleri olacak.

Dünya Şirinler Günü hakkında daha çok bilgi için lütfen www.GlobalSmurfDay.com sayfasını ziyaret ediniz.

Şirinler ilk 3D sinema yolculuğunu Columbia Pictures/Sony Pictures Animation'un canlı – animasyon aile komedisi Şirinler ile başlıyor. Filmde Kötü büyücü Gargamel Şirinler'i köylerinden kovar ve Şirinler, büyülü bir kapıdan geçerek kendilerini bizim dünyamızda; New York Central Park'ın ortasında bulurlar. Üç elma yüksekliğinde olan Şirinler, Big Apple (Büyük Elma) olarak da bilinen New York Şehrinde sıkışıp kalırlar. Şirinler'in, Gargamel onları bulmadan köylerine dönmenin bir yolunu bulmaları gerekmektedir. Yönetmen Raja Gosnell. Yapımcı Jordan Kerner. Senaryo J. David Stem & David N. Weiss ve Jay Scherick & David Ronn, hikaye J. David Stem & David N. Weiss, Peyo'nun karakterleri ve çalışmalarından uyarlanmıştır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Sinema Dünya Şirinler Günü: 25 Haziran 2011 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement