Dünya Süt Günü - Son Dakika
Yerel

Dünya Süt Günü

Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında Antalya'da halat çekme, yoğurt yeme ve sandalye kapmaca yarışmaları yapıldı.

21.05.2015 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında Antalya'da halat çekme, yoğurt yeme ve sandalye kapmaca yarışmaları yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce "21 Mayıs Dünya Süt Günü" dolayısıyla İnönü Ortaokulu'nda etkinlik düzenlendi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı, etkinlikte yaptığı konuşmada, sağlıklı ve başarılı toplumların doğru ve dengeli beslenmiş bireylerden oluştuğunu söyledi. Sütün mükemmel bir gıda olduğunu vurgulayan Dallı, "Süt insan sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır. İnsanların doğumdan itibaren aldıkları ilk besin olan süt, protein, kalsiyum, fosfor, B2 ve B12 vitamini olmak üzere birçok besin ögesinin önemli kaynağını oluşturmakta" dedi.

Türkiye'nin süt ve süt ürünleri tüketiminde gelişmiş ülkelerin gerisinde kaldığını ifade eden Dallı, kişi başına yıllık içme sütü tüketiminin Avrupa Birliği ülkelerinde 89 kilogram, Türkiye'de ise 26 kilogram olduğunu kaydetti.

Ahmet Dallı, 2012'de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın ortak çalışması ile Okul Sütü Programı'nın başlatıldığını anlatarak, 2015'te Türkiye'de 278 milyon paket süt dağıtımı planlandığını bildirdi.

Öğrencilerden çekişmeli yarışmalar

Süt ve süt ürünlerinin önemine dikkati çekmek için düzenlenen etkinlik kapsamında öğrencilere şapka, tişört, süt ve süt ürünleri dağıtıldı.

Hanım Ömer Çağıran İlkokulu halk oyunları ekibi gösteri sundu. Ayrıca etkinlik çerçevesinde gerçekleştirilen halat çekme, yoğurt yeme ve sandalye kapmaca yarışmaları renkli görüntülere sahne oldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dünya Süt Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement