Dünya Türk İş Konseyi'nden Aluşta Zirvesi - Son Dakika
Ekonomi

Dünya Türk İş Konseyi'nden Aluşta Zirvesi

Dünya Türk İş Konseyi\'nden Aluşta Zirvesi

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesindeki Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Avrasya Komitesi Aluşta'da toplandı.

06.09.2013 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesindeki Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Avrasya Komitesi Aluşta'da toplandı.

Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan ve Kırgızistan'dan gelen işadamları'nın katılımıyla gerçekleşen toplantı Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin Aluşta kentinde düzenlendi.

Avrasya Komitesi Başkanı Ali Galip Savaşır başkanlığındaki komite toplantısına, DTİK Avrasya Komitesi Başkan Yardımcısı ve Türkiye Ukrayna Sanayici İşadamları Derneği (TUSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Bekar evsahipliği yaptı.

Toplantıya Ercan Bekar (Ukrayna), Sabahattin Yavuz (Rusya), Cemal Yangın (Azerbaycan), Ali İhsan Ahıskalıoğlu (Gürcistan), Selçuk Yüce (Kazakistan), Bayram Demir (Kırgızistan) ve DTİK Avrasya Bölge Komitesi Sorumlusu Tuğba Bal ile TUSİB Genel Sekreteri F.Serkan Bağ katıldı. TUSİB Genel Sekreteri Serkan Bağ, katılımcı işadamlarına Ukrayna ile ilgili siyasi ve ekonomik konulara ilişkin güncel bilgiler verdi.

Bekar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Avrupa İş Konseyi olarak bir araya geldiğimiz Aluşta'da Dünya Türk İş Konseyi adına önemli bir toplantı gerçekleştirdik. Burada özellikle Avrasya bölgesindeki ülkeler ve o ülkelerde bulunan arkadaşlarla ülkeler arasındaki; ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerin nasıl geliştirilip perçinleşeceğini konuştuk" dedi.

Avrasya Komitesi Başkanı Savaşır da "Aluşta'da TUSİB'in davetlisi olarak önemli bir toplantı gerçekleştirdik. Bu coğrafyada iş yapan Türk işadamlarının sinerjisini bir araya getirmek için çalışıyoruz. Önümüzdeki toplantıyı Moskova'da gerçekleştirerek işadamlarımızın güç birliği için çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Toplantıda işadamları arasındaki işbirliği ilişkilerinin geliştirilerek güçlendirilmesinin yanı sıra önümüzdeki toplantının Kasım ayının son haftası Moskova'da yapılması da karara bağlandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Dünya Türk İş Konseyi'nden Aluşta Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement