Dünya Yeşeriyor, Hayaller Gerçekleşiyor" - Son Dakika
Güncel

Dünya Yeşeriyor, Hayaller Gerçekleşiyor"

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, bir anaokulunca öğrencilerinin hayallerinden yola çıkılarak hazırlanan ve yurt içi ile yurt dışında binlerce fidan dikilmesi hedeflenen "Dünya Yeşeriyor, Hayaller Gerçekleşiyor" projesi çerçevesinde 400 fidan dikildi.

13.04.2018 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, bir anaokulunca öğrencilerinin hayallerinden yola çıkılarak hazırlanan ve yurt içi ile yurt dışında binlerce fidan dikilmesi hedeflenen "Dünya Yeşeriyor, Hayaller Gerçekleşiyor" projesi çerçevesinde 400 fidan dikildi.

İlçedeki Vilayetler Birliği Anaokulunca, öğrencilerin hayallerinden esinlenilerek Avrupa'daki okullar ağı eTwinning projesiyle hazırlanan "Dünya Yeşeriyor, Hayaller Gerçekleşiyor-The Earth Is Getting Green, Dreams Are Getting True" projesi kapsamında, fidan dikimi amacıyla ilçenin Seyrek Meşe mevkisinde tören düzenlendi.

Törene, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, İlçe Mili Eğitim Müdürü Atakan Karabağ, Vilayetler Birliği Anaokulu Müdürü Mehlika Başar, orman işletme şefleri Fatih Kılıç, Yusuf Düzgün ile aynı kurumun personeli, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Başkan Toksoy, burada yaptığı konuşmada, orman ve çevre bilincinin küçük yaşlardan başlaması gerektiğini belirterek, "Gelecek nesiller için yeşil bir dünya, temiz bir çevre bırakmak için çaba sarf etmeliyiz." dedi.

Şehitler diyarı Sarıkamış'a her tarafını çevreleyen sarıçam ormanlarının hayat verdiğini vurgulayan Toksoy, şunları aktardı:

"Bölgemizde ağaçsız alan bırakmayana kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu manada İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Vilayetler Birliği Anaokulumuzun bu uluslararası projede bulunmaları Sarıkamış'ı, Kars'ı gururlandırmıştır. Projeye destek veren Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğümüzün yönetici ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bundan sonrada farklı projelerle ağaçlandırma çalışmalarımız devam edecek."

Karabağ da projeye destek veren Sarıkamış Kaymakamlığı, Sarıkamış Belediyesi ve İlçe Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri ile personeline teşekkür etti.

Konuşmaların ardından katılımcılar ile ilçedeki ilkokullardan gelen 300 öğrenci yaklaşık 400 sarıçam fidanını toprakla buluşturarak can suyu verdi.

Proje sayesinde öğrencilerin hayallerinden yola çıkılarak 81 il ve Avrupa'daki okullar ağına üye birçok ülkede binlerce fidan dikimi yapılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya Yeşeriyor, Hayaller Gerçekleşiyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement