Dünya Yoga Koreografi Şampiyonları Madalyalarını Antalya'da Aldı - Son Dakika
Sağlık

Dünya Yoga Koreografi Şampiyonları Madalyalarını Antalya'da Aldı

Dünya Yoga Koreografi Şampiyonları Madalyalarını Antalya\'da Aldı

Üçüncü kez gerçekleştirilen Dünya Yoga Koreografi Şampiyonası, 23.08.2018'de Antalya'da yapıldı.

27.08.2018 14:35  Güncelleme: 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şampiyon çift (superman ve superwomen kostümleri içinde) esprili ve deneyimli koreografileri ile büyük beğeni topladı.

İkincilik madalyası Nur Bahar Tüzüner-Sevgi Canönde ikilisinin, üçüncülük madalyası ise Çiler Karataş'ın oldu. Gecede Yoga pozları (Asana) ve Dans koreografilerinin harmanlanması ile oluşan gösteriler muazzam ilgi gördü.

ABD, Japonya, Hindistan, Fransa, İngiltere, Almanya dahil dünyanın 23 ülkesinden katılımcıların bulunduğu yarışmada birbirinden iddialı, ilginç, zaman zaman da esprili koreografiler sunuldu. Katılımcıların performansları arasında ilk üç dereceyi de Türkiye aldı. Yaş sınırı olmayan, kadın, erkek tekli veya çiftli katılımların olduğu yarışma görsel bir show niteliğindeydi, yerli yabancı çok sayıda izleyiciyi büyüledi.

Uluslararası Yoga Federasyonu Başkanı (UYF) Sn. Akif Manaf da şampiyonayı izlerken yaptığı açıklamada: "Dünyada yıllardır uluslararası Yoga yarışmaları yapılmaktadır. Türkiye'de UYF önderliğinde bu müsabakalar 3 senedir yapılıyor, ilgi ve performans da gün geçtikçe artıyor. Yıllardır yaptığımız çalışmalarda Yoganın bir spor olduğunu anlatmaya çalışıyoruz, Yoga evrensel bir spor. Tüm sporların temeli. Ülkemizde insanların Yogadan faydalanmaları için uluslararası düzeyde Yoga koreografi yarışmaları, turnuvaları düzenliyoruz.

Dünya Yoga Koreografi Şampiyonları Madalyalarını <a class='keyword-sd' href='/antalya/' title='Antalya'>Antalya</a>'da Aldı

Yoga koreografileri üzerine yarışma düzenlememizdeki sebep; sağlıklı yaşama olan katkısına dikkat çekmek ve Yoganın evrenin dansı olduğunu anlatmaktır. Yani Yoga bir danstır, insanı kendinden geçiren ve kendine getiren bir dans. Sporcu Yoga duruşlarındaki maharetini gösterirken Yogayı dans etmektedir. Yarışmalar bundan ibarettir" dedi.

İleride Yoganın olimpiyatlarda yer alacağını, bu konuda çalışmalarının sürdüğünü de ifadelerine ekledi.

Şampiyonayı düzenleyen UYF yetkilileri, sporun belirli bir disiplin dahilinde yapıldığı zaman başarıya ulaştırdığını, Yoganın da belirli bir disiplinle yapıldığında beden, zihin, ruh bütünlüğü sağladığını, insandaki doğal dengeyi ve disiplini ortaya çıkardığını aktardılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Sağlık Dünya Yoga Koreografi Şampiyonları Madalyalarını Antalya'da Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement