Dünya Yürüyüş Günü - Son Dakika
Güncel

Dünya Yürüyüş Günü

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla yürüyüş etkinliği düzenlendi.

03.10.2018 19:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla yürüyüş etkinliği düzenlendi.

Sağlık Bakanlığınca obezitenin azaltılma çalışmaları kapsamında toplumda sağlıklı beslenme alışkanlıklarını geliştirmek, fiziksel aktivite düzeyini arttırmak ve sağlıklı yaşam kültürünün yerleşmesi amacıyla Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla yürüyüş etkinliği gerçekleştirildi.

Devlet hastanesinden Akarçay'a kadar ellerinde dövizler ve pankartlar ile yürüyen Afyonkarahisar Devlet Hastanesi ve Sağlık İl Müdürlüğü çalışanları, yürüyüş yapmanın önemine dikkat çekmeye çalıştı.

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz, yürüyüş etkinliğiyle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Bu tür yürüyüşlerin sürekli olmasını temenni ediyoruz. Yürüyüşe sağlık çalışanları, Halk Sağlığı, diğer kurumlarımız ve Denetimli Serbestlik Müdürümüz ve mahkum arkadaşlarımız yürüyüşe katılıyorlar. Amaç farkındalık oluşturmaktır. Kısa bir yürüyüş ile neler yapabileceğini görmek ve ses getirmeye çalışıyoruz."

112 Acil Çağrı Merkezi Başhekimi Dr. Gülsüm Doğan ise, yürümenin kalbe ve zihne fayda sağladığını dile getirdi.

Yürüyüş etkinliğine, Afyonkarahisar Denetim Serbestlik Müdürü Mustafa Ersoy, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Deniz Fırat, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Duran, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya Yürüyüş Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement