Dünyaca Ünlü Düşünce İnsanları ve Sanatçılar İstanbul'a Gelecek - Son Dakika
Kültür Sanat

Dünyaca Ünlü Düşünce İnsanları ve Sanatçılar İstanbul'a Gelecek

Boğaziçi Üniversitesi, 150. yıl kutlamaları kapsamında başlattığı "Boğaziçi Chronicles" programıyla tanınmış pek çok akademisyen, sanatçı, yazar, filozof ve tarihçiyi misafir edecek Programın 2013 2014 dönemindeki konukları, Susan Buck Morss, Akram Zaatari, Juliana Hodkinson, Michael Hardt, Amitav Ghosh ve Alberto Manguel olacak Rektör Prof. Dr. Barbarosoğlu: "Programın Türkiye kültür çalışmalarında entelektüel bir damga olmasını diliyorum"

02.10.2013 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Boğaziçi Üniversitesi, 150. yıl kutlamaları kapsamında başlattığı "Boğaziçi Chronicles" programıyla tanınmış pek çok akademisyen, sanatçı, yazar, filozof ve tarihçiyi misafir edecek.

Programın tanıtımı dolayısıyla üniversitenin Bebek yerleşkesinde düzenlenen toplantıda konuşan rektör Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, program kapsamında dünyanın önemli düşünce insanlarını ve sanatçılarını İstanbul'a getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Barbarosoğlu, sadece İstanbul'a değil, Türkiye'nin bütün sanatseverlerine yararlı mesajlar vermek istediklerini belirterek, "Bu çalışma ancak üniversitenin içinden hocalarımızın desteğiyle mümkün olabilirdi. Bu işe emek veren hocalarımıza da teşekkür etmek istiyorum. Programın Türkiye kültür çalışmalarında entelektüel bir damga olmasını diliyorum" diye konuştu.

"Boğaziçi Chronicles"

İstanbul'un kültürel hayatının gelişimine katkı sağlamak amacıyla tasarlanan "Boğaziçi Chronicles" program kapsamında, 2013-2014 döneminde Susan Buck-Morss, Akram Zaatari, Juliana Hodkinson, Michael Hardt, Amitav Ghosh ve Alberto Manguel gibi önemli sanatçı, yazar ve düşünürler kente gelecek.

Programın konukları; öğrenci, akademisyen ve İstanbullularla buluşacak, üniversite yaşantısının bir parçası haline gelecek, yaratıcılıklarını ve düşünsel birikimlerini kentin dinamik kültürel ortamında yeni üretimlere dönüştürerek deneyimlerinin günlüğünü tutacak.

Program kapsamında davet edilen misafirler, 2 ile 4 hafta süreyle üniversitenin Bebek yerleşkesindeki Tubini Evi'nde konaklayacak. Düzenlenecek sunum, konferans, gösterim, konser, performans gibi etkinliklerle İstanbullularla bir araya gelecek konuklar, öğrencilere yönelik seminer ve atölyelerde bilgi paylaşımında bulunacak.

Misafirlerin, İstanbul'un kültürel dokusunu tanımaya çalışacakları süreç sonunda oluşturacakları günlükler, Boğaziçi Üniversitesi Yayınları tarafından yayımlanacak.

Direktörlüğünü Deniz Erbaş'ın üstlendiği programın danışma kurulunda Oya Başak, Selçuk Esenbel, John Freely, Evin İlyasoğlu, Beral Madra yer alırken, icra kurulunda ise Gülay Barbarosoğlu, Fikret Adaman, Murat Gülsoy, Yahya Madra ve Ayşe Mumcu bulunuyor.

Program kapsamında misafir edilecek Susan Buck-Morss 26 Ekim-11 Kasım tarihlerinde, Akram Zaatari 1-29 Mart 2014'te, Juliana Hodkinson 7 Nisan-3 Mayıs 2014 tarihlerinde, Michael Hardt 12-28 Mayıs 2014'te Amitav Ghosh ise 2-15 Haziran 2014'te İstanbul'da olacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Dünyaca Ünlü Düşünce İnsanları ve Sanatçılar İstanbul'a Gelecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement