Dünyaca Ünlü Kılıç Ustası Adıyaman'a Transfer Edildi - Son Dakika
Spor

Dünyaca Ünlü Kılıç Ustası Adıyaman'a Transfer Edildi

Dünyaca Ünlü Kılıç Ustası Adıyaman\'a Transfer Edildi

Dünyaca ünlü kılıç ustası İtalyan Martino Minuto, Türk vatandaşlığına geçerek Türkiye ve Adıyaman’ı Eskrim sporunda temsil edecek.

03.04.2015 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyaca ünlü kılıç ustası İtalyan Martino Minuto, Türk vatandaşlığına geçerek Türkiye ve Adıyaman'ı Eskrim sporunda temsil edecek.

7 Nisan 1988 Milano doğumlu Martino Minuto'nun kariyerinde Dünya Kupası, Avrupa Şampiyonaları, bireysel ve takım zaferleri bulunuyor.

Munito, Türkiye Eskrim Federasyonu'nun ve Adıyaman Milli Takım antrenörlerinin yoğun çabaları ile vatandaşlık işlemleri de bitirilerek Türk Eskrim Milli Takımı ve Adıyaman Eskrimi'ne kazandırıldı. 2016 yılında Rio'da yapılacak olan Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye ve Adıyaman'ı temsil etmesi hedeflenen Martino Minuto'nun yanı sıra Olimpiyat kota maçlarında gerekli puanları toplayarak Adıyamanlı diğer sporcular ile Olimpiyatlara katılacak.

Martino dünyanın elit sporcuları arasına girerek erkek flöre branşında 7 altın, 3 gümüş ve Dünya Kupası'nda 1 altın 4 bronz madalya, Avrupa Şampiyonası'nda 1 gümüş 2 bronz madalya, Akdeniz Oyunları'nda 1 gümüş, İtalyan şampiyonalarında 3 altın 2 gümüş 3 bronz madalyaların sahibi olmuştur. Bu önemli başarılarının en ilgi çekenleri arasında ise şüphesiz 2007 yılında Gençler Dünya Şampiyonluğu, 2011 yılında Shenzhen de yapılan Üniversiade Finalinde olimpiyat şampiyonu olan Lei Sheng'i yenerek elde ettiği Üniversiade şampiyonluğu yer almaktadır.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Adıyaman'da eskrim sporunun oldukça güzel yerlerde olduğunu ve şuan itibariyle 26 olan milli sporcu sayısının 27'ye yükseldiğini kaydetti.

Bağçı, "Halen kota müsabakası olan 2016 olimpiyatları için hedefimizde olan Fatih Güneş ve Barış Güler'in yanına Martino Minuto'yu getirerek üç kişiyle katılmayı hedefliyoruz. 2016 Olimpiyat oyunlarında güzel dereceler alacağımıza ve sporcumuzun Adıyaman'da eskrime bir ivme kazandıracağına inanıyorum" dedi.

Martino Minuto ise Türkiye ve Adıyaman'da olmaktan mutlu olduğunu dile getirerek, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada madalyalar almak istediğini ve bunu Türkiye için yapacağını kaydetti. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Dünyaca Ünlü Kılıç Ustası Adıyaman'a Transfer Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement