Dünyaca Ünlü Tablolar 3 Boyutlu Ahşaba İşlendi - Son Dakika
Yerel

Dünyaca Ünlü Tablolar 3 Boyutlu Ahşaba İşlendi

Dünyaca Ünlü Tablolar 3 Boyutlu Ahşaba İşlendi

Isparta’yı simgeleyen gülün yanı sıra dünyaca ünlü ressamların tabloları da artık ahşaba üç boyutlu olarak işleniyor.

08.02.2015 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta'yı simgeleyen gülün yanı sıra dünyaca ünlü ressamların tabloları da artık ahşaba üç boyutlu olarak işleniyor. Bu tablolar arasında Nakkaş Sinan'ın Gül Koklayan Fatih, Salvador Dali'nin Raguella, Katsushika Hokusai'nin Büyük Dalga, Picasso'nun Guernica ve Le Chearnier, Gustav Klimt'in Hayat Ağacı, Prisarts (Karla Gerard) Çiçekler, Ahlatlı Hürem Usta'nın Güneş Kursu bulunuyor.

5 yıl önce küçük bir atölyeden başlayan çalışmalarla gül motifleri ahşaba işlendi, kündekari ile kapılar yapıldı ve son olarak da bu çalışmalara 3 boyutlu tablolar eklendi. Üniversite mezunu bay ve bayanların işlediği eserler görenler tarafından büyük bir ilgi ile karşılanıyor. 5 yıl önce başlatılan çalışmalarla bugün zirveye ulaşıldığını söyleyen ve projenin mimarı olan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, "Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarla mobilyalar, sandıklar ve çok çeşitli objeleri gül motifli olarak ahşapla buluşturduk. Kündekari yöntemiyle kapılar yaptık. Osmanlı ve Selçuklu motifleri kullandık ve bu konuda zirveye ulaşırken, önümüze yeni bir hedef koymuştuk. Bu hedefimiz Dünyaca ünlü ressamlara ait eserleri 3 boyutlu olarak ahşaba işlemekti. Bunda da bugün koyduğumuz hedefe ulaştık" dedi.

Nakkaş Sinan'dan, Salvador Dali'ye, Hokusai'den, Picasso'ya ait birçok eserin bugün 3 boyutlu olarak ve tek bir parçadan oluşan ahşaba işlendiğini belirten Başkan Günaydın, bu çalışmalarla yeni bir kavram kazandırdıklarını ifade etti. Eserleri 3 boyutlu olarak ahşaba işlerken gerçeğine bağlı kalarak eserlere derinlik kazandıklarını aktaran Başkan Günaydın, bu çalışmalarında zirve yapmaya başladığını kaydetti.

Bugüne kadar yaptıkları çalışmalar neticesinde 'tamam' demeyeceklerini ve daha ileriye götüreceklerini belirten Başkan Günaydın, kurdukları sanat merkezinin daima bir arayış içerisinde olacağını, sanatı derinleştireceğini ve bununla birlikte kaybolan Türk el sanatlarını geri getirme çabası ile kurulmuş bir merkez olduğunu iletti.

Isparta'ya Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi'ni kazandırdıklarını ve yeni bir proje çalışmasıyla şehre büyük bir müze kazandırma çalışmalarının da olduğunu aktaran Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ahşap eserlerin ve tabloların da yeni müzede sergileneceğini kaydetti. Günaydın, "Bu tablolarımızda Isparta'ya değer katacak yeni müzemizde sergilenecek. Bu eserler Isparta'ya değer kazandıracak. Eserleri tarihe devretmeyi planlıyoruz. Bu eserler tamamen el işçiliği ile yapılıyor ve bir kopyasını daha bulmak mümkün değil. Belki bazı eserimizin de ileride müzayedelerle satışını düşünüyoruz. Eserler ileride tarihimize ve Isparta'mıza değer kazandıracaktır. Bu çalışmalarımızın ülkemize ve özellikle Isparta'mıza güzellikler katmasını diliyorum" şeklinde konuştu. - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dünyaca Ünlü Tablolar 3 Boyutlu Ahşaba İşlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement