Dünyaca Ünlü Türk Bilim İnsanları İkinci Kez İstanbul'da Buluşuyor - Son Dakika
Güncel

Dünyaca Ünlü Türk Bilim İnsanları İkinci Kez İstanbul'da Buluşuyor

TÜBİTAK, 4-5 Temmuz'da İstanbul'da ikincisini düzenleyeceği "Yurt Dışındaki Türk Bilim İnsanları Kurultayı" ile dünyaca ünlü Türk bilim insanlarını İstanbul'da buluşturuyor.

02.07.2013 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜBİTAK, 4-5 Temmuz'da İstanbul'da ikincisini düzenleyeceği "Yurt Dışındaki Türk Bilim İnsanları Kurultayı" ile dünyaca ünlü Türk bilim insanlarını İstanbul'da buluşturuyor. Kurultayda, Türkiye'nin bilim ve teknoloji alanında uluslararası bir cazibe merkezi haline gelmesinde teknoloji transferi, eğitim, sağlık ve enerji alanlarında atılması gereken adımlar tartışılarak, somut hedef ve öneriler ortaya konulacak.

Kurultaya, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak ile yurt dışı ve yurt içinden yayın ve patent gibi başarılarıyla ön plana çıkmış 130 bilim insanı ve 70 kamu, özel sektör ve üniversite temsilcisi katılacak. Kurultayın kapanışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapması bekleniyor.

Kurultaya katılacak isimler arasında, Avusturya'nın Nobel Ödülü olarak bilinen Wittgenstein ödülü ile TÜBİTAK Bilim Ödülü, Energy Globe ve Grünpreis ödüllerinin sahibi Ord. Prof. Dr. Serdar Sarıçiftçi, İngiltere'nin en prestijli doğa koruma ödülü olan Whitley Gold Ödülü sahibi ve ekoloji ve çevre bilim dallarında son 10 yılda dünyanın en çok bilimsel atıf almış ilk yüzde 1 bilim insanı arasında yer alan Dr. Çağan Şekercioğlu, dünyadaki en gelişmiş x-ışını kaynağı olan Advanced Photon Source'da x-ışınları spektroskopisine bulunduğu katkılarla bilinen ve Chicago Üniversitesince yılın bilim insanı seçilmiş Prof. Dr. Esen Ercan Alp, Fransa'nın önemli araştırma merkezi CNRS bünyesindeki Yanma, Aerotermik, Reaktivite ve Çevre Enstitüsü'nün (ICARE) Kurucu Müdürü Prof. Dr. İskender Gökalp, Drexel Üniversitesi Biyomedikal Mühendislik, Sağlık ve Bilim Sistemleri Bölümü'nün kurucusu ve yöneticisi Prof. Dr. Banu Onaral, kanser ve romatizmal hastalıklar için geliştirdiği nanoilaç teknolojisi ile bilinen ve Illinois Universitesi'den "Senenin Mucidi" ve "Yılın Kadını" ödülleri ile Amerika İlaç Bilimleri Birliği tarafından verilen "Lipid Bazli Ilac Verilis Sekilleri ile İlgili En iyi Çalışmacı" ödülünün sahibi Prof. Dr. Hayat Önyüksel ile finans ve girişimcilik alanlarında dünyanın önde gelen üniversitelerinde yaptığı çalışmalarla bilinen Prof. Dr. Prof. Ant Bozkaya gibi gibi dünyaca bilim insanlarımız yer alıyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dünyaca Ünlü Türk Bilim İnsanları İkinci Kez İstanbul'da Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement