Dünyada 1 Mayıs Kutlamaları - Son Dakika
Güncel

Dünyada 1 Mayıs Kutlamaları

Avusturya'nın başkenti Viyana'da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

01.05.2017 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avusturya'nın başkenti Viyana'da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

İktidardaki Avusturya Sosyal Demokrat Partisi (SPÖ) tarafından organize edilen 1 Mayıs yürüyüşünde binlerce kişi, tarihi Opera Binası önünden Viyana Belediyesine yürüdü.

Yürüyüşe, Başbakan Christian Kern, Meclis Başkanı Doris Bures, Viyana Eyalet Başkanı Michael Haupl, bakanlar, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Renkli görüntülere sahne olan yürüyüş, belediye binası önünde düzenlenen kortejle son buldu.

Belediye binası önünde kalabalığa seslenen Başbakan Kern, birlik, dayanışma ve kardeşlik mesajları verdi.

Kern, parti içi çekişmeleri anımsatarak, "Birlikte elde ettiğimiz kazanımlara, kendi elimizle zarar vermeyelim. Biz birlikte başarılı olacağız ya da beraber başarısız olacağız." şeklinde konuştu.

Ülkede artan aşırı sağ söylemin sorunları attırdığına dikkati çeken Kern, İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan aşırı sağ eylemlerdeki artışa işaret etti. Kern, "Başbakanlığın anahtarlarını (aşırı sağcı parti) Mavilerin sorumluluğuna bırakmayacağız." dedi.

Son günlerde sıkça gündeme gelen erken seçim tartışmalarına da değinen Kern, seçimlerin zamanında yapılacağını, erken seçimin hiçbir vatandaşa getirisinin olmayacağını söyledi.

Viyana Eyalet Başkanı Haupl, adalet ve dayanışmanın madalyonun iki yüzü gibi olduğunu belirterek, sosyal adaletin dayanışma ile sağlanabileceğini ifade etti.

Özgürlüğün zaman zaman farklı algılandığını kaydeden Haupl, "Özgürlük bencillik anlamına gelmiyor, özellikle özgürlük zenginlere sınırsız bencillik anlamına gelmiyor. Biz işverenlerin tekelleşmesi ve bencilce davranmasını istemiyoruz. Aksine sosyal adalet ve adil paylaşımdan yanayız." diye konuştu.

Haupl, herkes için eşit eğitim şansının önemine vurgu yaparak, "Gelir düzeyinden bağımsız olarak her bir birey istediği alanda sınırlama olmaksızın eğitim alabilmeli, bu nedenle özellikle kreşten, üniversiteye kadar eşit koşullarda eğitim ve öğretimin önünü açmaya çalıyoruz." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından 1 Mayıs marşının okunduğu etkinlik olaysız tamamlandı.

Geçen yılki 1 Mayıs etkinliklerinde, eski Başbakan Werner Faymann protesto edilmişti. Gösteriler, Faymann'ın görevini Devlet Demiryolları Müdürü Christian Kern'e devretmesine neden olmuştu.

Köln'deki 1 Mayıs kutlamaları

Almanya'nın Köln kentinde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına katılan işçiler davul ve zurna çalarak yürüdü.

Alman Sendikalar Birliği (DGB) önünde toplanan kalabalık, şehir merkezinden geçerek Heumarkt'a yürüdü.

Yürüyüşe Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth'un yanı sıra eyalet milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Türkçe marşların da söylendiği yürüyüşte işçiler, asgari ücretin arttırılması, taşeron işçiliğin kaldırılması ve emekli maaşlarının arttırılması gibi taleplerin yer aldığı dövizler taşıdı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünyada 1 Mayıs Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı
    23:23 Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı

    Bingöl'ün Merkeze bağlı Yelesen köyünde doğa yürüyüşü yapan 4 kişi, tırmandıkları kayalık alandan inemeyince 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım istedi. AFAD İl Müdürlüğü ekipleri, bölgeye sevk edilerek yaptıkları çalışma sonucu 4 kişiyi bulunduğu yerden kurtardı.

  • İzmir Karaburun'da Yunanistan unsurları tarafından geri itilen lastik bottaki 1'i çocuk 37 düzensiz göçmen kurtarıldı
    23:14 İzmir Karaburun'da Yunanistan unsurları tarafından geri itilen lastik bottaki 1'i çocuk 37 düzensiz göçmen kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri, Yunanistan unsurlarınca geri itilen lastik bottaki 1'i çocuk 37 düzensiz göçmeni kurtardı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Ferhat Göçer, Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda sahne aldı
    23:13 Ferhat Göçer, Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda sahne aldı

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda şarkıcı Ferhat Göçer, Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park'ta konser verdi. Katılımcılar, Göçer'in şarkılarına eşlik ederken, dinleyiciler ise performansı cep telefonlarıyla kaydetti ve konser sonunda sanatçıyı alkışladı.


Advertisement