Dünyada Bir İlk! Kolombiya'da Üç Erkeğin 'Evlenmesine' Onay Verildi - Son Dakika
Güncel
BBC

Dünyada Bir İlk! Kolombiya'da Üç Erkeğin 'Evlenmesine' Onay Verildi

Kolombiya'da üç erkeğin medeni birlikteliğe girmesine yasal olarak izin verildi.

03.07.2017 12:51  Güncelleme: 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nisan 2016'dan beri eşcinsel evliliklerin yasal olduğu Kolombiya'da, Alejandro Rodriguez, Manuel Bermudez ve Victor Hugo Prada isimli üç erkek, Medellin kentinde noter onayıyla üçlü medeni birlikteliklerini resmileştirdi.

HEM KOLOMBİYA'DA HEM DÜNYADA BİR İLK

Üçlü medeni birliktelik hem Kolombiya hem de dünya için bir ilk ancak resmi olarak evlilik sayılmıyor. Üçlünün belgelerini hazırlayan avukat German Rincon-Perfetti, "Kolombiya yasalarına göre evlilik iki kişi arasında yapılır. Bu yüzden 'özel miras birlikteliği' şeklinde yeni bir terim yarattık" diyerek aradaki farkı açıkladı. Belge üçlünün bir aile olduğunu ve her birinin birbirlerinin yasal eşi olduğunu ifade ediyor.

"ÖZEL OLANI HERKES AÇMAK İSTEDİK"

Üçlü içindeki Prada, ilişkilerini yasal zemine taşıma gerekçelerini, "Özel olanı herkese açmak istedik. Bunu saklamamız için bir neden yok. İnsanların farklı aşk ve aile türleri olduğunu anlamalarına yardım ediyoruz" diye anlattı.

Dünyada Bir İlk! Kolombiya'da Üç Erkeğin 'Evlenmesine' Onay Verildi

EV ARKADAŞI DEĞİL, ÜÇLÜ AİLE

Prada ilişkilerinin yapısınıysa, "Biz aynı evde yaşayan üç arkadaş değiliz. Biz üçlü bir aileyiz. Bundan önce de bir aileydik. Belgeler bunu sadece resmileştirmiş oldu" diye tanıttı.

DÖRDÜNCÜ HAYATINI KAYBETMİŞ

Üçlünün diğer iki üyesi Bermudez ve Rodriguez ise Kolombiya'nın eşcinsel evlilikleri tanıdığı ilk çift. 16 yıl önce ülkenin anayasa mahkemesinin evliliklerini onayladığı çift, birlikteliklerinin 8'inci yılında Alex Esneider Zabala ile üçlü ilişki yaşamaya başlamışlar. Üçlüye son olarak da 23 yaşındaki Prada katılmış. Dörtlü birliktelik planlarken Zabala'nın mide kanserinden hayatını yitirmesiyle yasal birlikteliklerini üç kişi düzenlemişler. Zabala'nın ölümü, geride kalan eşlerin yasal birliktelik için mücadele vermelerine de vesile olmuş. Bermudez, bu durumu, "Kendimizi bir aile olarak görsek de Alex'in eşleri olarak tanınmak için büyük mücadele verdik" diye anlattı.

DÜĞÜN DE OLACAK

Üçlü birliktelik, Kolombiya'daki muhafazakar grupların da tepkisini çekmiş durumda. Üçlünün adımı, eşcinsel evliliklere izin veren kararın iptal edilmesi ve üçlü birlikteliğe onay veren noterle ilgili soruşturma çağrılarına neden oldu. Üçlünün düğünü önümüzdeki aylarda gerçekleşecek.

Dünyada Bir İlk! Kolombiya\'da Üç Erkeğin \'Evlenmesine\' Onay Verildi
Kaynak: BBC

Son Dakika Güncel Dünyada Bir İlk! Kolombiya'da Üç Erkeğin 'Evlenmesine' Onay Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

BBC

Advertisement