Dünyada Her 68 Çocuktan Birisi Otizmli - Son Dakika
Güncel

Dünyada Her 68 Çocuktan Birisi Otizmli

Dünyada Her 68 Çocuktan Birisi Otizmli

Tokat’ta 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla "Kabul et, fark et, bizimle yürü" sloganıyla yürüyüş düzenlendi.

02.04.2018 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ta 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla "Kabul et, fark et, bizimle yürü" sloganıyla yürüyüş düzenlendi.

Gaziosmanpaşa Bulvarı eski Niksar Yolu kavşağında başlayan yürüyüşe katılanlar "Otizmi fark et, kabul et, bizimle yürü" yazılı pankart açıldı. Ellerinde mavi balonlarla yürüyerek otizmli bireyler için farkındalık oluşturulması amaçlanan düzenlenen yürüyüş Cumhuriyet Meydanında sona erdi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Özdemir, dünyada her 68 çocuktan birisi otizmli doğduğunu ifade ederek, "Otizmin görülme sıklığı günümüzde çok büyük bir hızla artmaktadır. 1985 yılında her 2 bin 500 çocuktan birine konan otizm tanısı, 2001 yılında 250, 2013 yılında ise 88 çocuktan birine denk gelirken günümüzde doğan her 68 çocuktan biri otizmli olarak dünyaya gelmektedir" dedi.

Tokat'ta 263 otizm spektrum bozukluğu olan birey olduğunu ifade eden Özdemir, "Otizm, şu anda sahip olduğumuz bilgi ve yöntemlerle tamamen tedavi edilememekle birlikte, erken dönemde başlayan ve etkinliği kanıtlanmış uygun bir eğitim planına ek olarak, bazı durumlarda ilaç tedavisi ile bazı belirtileri ortadan kalkabilir, uyum yetenekleri ve becerileri geliştirilip kendi kapasitesi içinde mümkün olan en üst düzeye gelebilir. Bu nedenle otizm ve diğer gelişimsel bozuklukların erken dönemde tespit edilmesi ve erken müdahale edilmesi önemlidir." diye konuştu.

Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Kelemci ise her sağlıklı insan birer engelli adayı olduğuna dikkati çekerek, "Bu yüzden engelleri birlikte aşmak için bugün bu programda otizmli çocuklarla ve aileleriyle birlikte olduk. Bir gün değil her gün farkındalık kapsamında engellilerimizin her gün anılması kapsamında projelerimizi değerlendiriyoruz. Onların yanında olduğumuzu bir kez daha söylemek istiyoruz. Bu etkinliğe katılan herkesi canı gönülden tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dünyada Her 68 Çocuktan Birisi Otizmli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement