Dünyanın 8. Harikasından Yapımcılara Davet - Son Dakika
Güncel

Dünyanın 8. Harikasından Yapımcılara Davet

Dünyanın 8. Harikasından Yapımcılara Davet

Bir kısmı Eskişehir sınırları içerisinde bulunan Frig Vadisi’ni dünyanın 8. harikası olarak nitelendiren Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, tüm yapımcıları bu doğal platoyu kullanmaya davet etti.

04.02.2018 09:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir kısmı Eskişehir sınırları içerisinde bulunan Frig Vadisi'ni dünyanın 8. harikası olarak nitelendiren Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, tüm yapımcıları bu doğal platoyu kullanmaya davet etti.

Bir çok tarihi yapının bulunduğu Frig Vadisi, adeta kendisine verilecek bir fırsatı bekliyor. Tarihi vadinin hak ettiği değerini alması için adeta çırpınan Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, bu konuda çalışmalarına devam ediyor. Alanın korunması ve gelen turistlere rehberlik edilmesi noktasında Han Belediyesi'nin destekleri devam ederken, Başkan Şanlı tanıtımlar için herkesi sorumluluk almaya davet etti. Frig Vadisi'ni dünyanın 8. harikası olarak nitelendiren Başkan Şanlı, doğal film platosunun kullanılması için tüm yapımcıları ilçeye davet etti.

"Tüm dünyaya tanıtabiliriz"

Turistlerin ağırlanması noktasında sıkıntıların yaşandığını anlatan Başkan Şanlı, "Burası Friglerin en büyük ibadet merkezi. Milattan önce 3 binli yıllara dayanan bir tarih var. Ama burası bu vadinin güzelliklerine rağmen, yani Kapadokya'dan daha üstün bir yer olmasına rağmen önem verilmedi. Kültür Bakanlığı'nın, devletin yetkililerinin bir an önce buraların iyi bir tanıtımının yapılması noktasında el atması gerekir. Çünkü burada değişik mezarlar var. O dönemin ibadet yapılan en büyün anıtı, Kibele burada. O nedenle buralara daha çok önem vermemiz gerekiyor. Hele hele günübirlik turistler geliyor ama bu bölgede konaklayacak turistleri ağırlayacak yerlerimiz yok denecek kadar az. O nedenle ben buradan Eskişehir'in Ticaret Odası'nı, tüm illerin ticaret odalarını ve bütün yatırımcıları bu bölgeyi gezmeye davet ediyorum. Belki onlarla birlikte bir sinerji oluşturarak, bu tarihi ve güzel Frig Vadimizi canlandırırız. Tüm dünyaya da tanıtabiliriz" dedi.

"Güzel bir film platosu olarak kullanılabilir"

Yapımcıları Han'a beklediklerini kaydeden Başkan Şanlı, "Dünyada 7 harika var diyoruz ama burası da 8. harikası. Biz bu harikayı dünyaya duyurmalıyız. O nedenle bütün devlet yetkililerinden sorumluluk bekliyorum. Yani bu güzellikleri neden insanoğluna tanıtmıyoruz? Yani milattan önce 3 bin yıllarında bize miras bırakılan bu topraklarda, bizim de gelecek nesillere söyleyecek bir takım miraslarımız olmalı diyorum. Aynı zamanda ben bütün yerli ya da yabancı yapımcıları buraya çağırıyorum ve bekliyorum. Niye derseniz; burada sanki bir film platosu var. Niye olmasın? Güzel de bir film platosu olarak kullanılabilir. Buraya geldikleri zaman biz belediyemiz olarak her türlü desteği ve olanağı sağlarız. Bir daha söylüyorum, yerli ya da yabancı bütün yapımcıları, televizyonları, sinemacıları ilçemize bekliyorum" diye konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dünyanın 8. Harikasından Yapımcılara Davet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement