Dünyanın En Büyük Eğitim Teknolojileri Fuarı - Son Dakika
Güncel

Dünyanın En Büyük Eğitim Teknolojileri Fuarı

Dünyanın En Büyük Eğitim Teknolojileri Fuarı

Doğa Koleji t-MBA eğitim modeli ile bir kez daha uluslararası BETT Show Fuarı'na katılıyor.

26.01.2013 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğa Koleji, dünyanın en büyük eğitim teknolojileri fuarı BETT Show'a (British Educational Training and Technology Show) katılıyor... Türkiye'den tek k-12 eğitim kurumu olarak katılan, bir ilki gerçekleştiren Doğa Koleji, fuarda yeni nesil eğitim modeli olan t-MBA'i tanıtacak. Doğa Koleji'ne özgü bu eğitim modeli, fuarda yine Doğa Koleji öğrencileri tarafından bizzat tanıtılacak.

Her yıl 600'den fazla üretici ile 30 binden fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapan BETT Show, İngiltere'nin efsanevi salonu Excel'de, eğitim materyalleri ve eğitim teknolojileri konusunda lider kurumları ağırlayacak. 30 Ocak- 2 Şubat 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek olan fuarda tek k-12 eğitim kurumu olarak katılan Doğa Koleji ise, küresel ortakları olan; Apple, Britannica, Intel, Pearson, Vestel, Promethean ve VS işbirliği ile D-282 standında katılımcılarla buluşacak.

Doğa Koleji, üniversitedeki MBA programının lise seviyesindeki öğrencilere uyarlandığı t-MBA (MBA for Teenagers) modeli ile Londra'ya eğitim Inovasyonu çıkarması yapacak.

BETT Show 'da geçtiğimiz yıllarda da yer alan, yine katılan tek okul olma özelliği taşıyan Doğa Koleji,  BETT Show 2013'te de Uluslararası t-MBA Organizasyonu ile yer alacak. Dünyanın her bölgesinden 200 okulun üye olduğu organizasyon 'da, öğrencilere t-MBA felsefesine uygun projeler üretiliyor. Uluslararası bir jüri tarafından değerlendirilen projeler arasında birinci olanlar, t-MBA organizasyonu tarafından Bett Show'da ödüllendirilecek.

Uluslararası başarının adı: t-MBA

t-MBA Eğitim Modeli; öz güveni yüksek, iletişim becerisi gelişmiş girişimciler ve sosyal liderler yetiştirmeyi amaçlıyor. Model, kısa bir süre önce İngiltere'nin en büyük ve dünyanın saygın eğitim akreditasyon kuruluşu olan EdExcel tarafından akredite edildi.

Bett Show'daki diğer stantların aksine Doğa Koleji stantında t-MBA öğrencileri, sadece kendi stantlarında değil Intel ve Pearson gibi dünya devi şirketlerin standında da sunum yapacaklar. Bu yıl t-MBA mezunlarına hitaben geliştirilen t-GRADS (Great Communicators: Muhteşem İletişimciler; Ready to lead the world: Dünyayı Yönetmeye Hazır; Active in technology: Teknolojide Aktif;  Determined to succeed; Başarmaya Kararlı; Self-confident: Kendine Güvenli) konsepti de Bett Show'da tanıtılacak. Öğrencilerin t-MBA sürecini yaşayarak bir t-GRADS haline gelişinin simülasyonunun sergileneceği fuarda, bütün sunumlar bizzat Doğa Koleji öğrencileri tarafından yapılacak.

Doğa Kolejleri Hakkında

Eğitim sektöründe 10 yılı geride bırakan Doğa Kolejleri, Fethi Şimşek tarafından 2002 yılından kuruldu. 2011 yılında, Turkven'in danışmanlığını yaptığı Dünya Bankası'nın yatırım kuruluşu olan IFC, Avrupa Yatırım Bankası fonu EIF, Almanya Kalkınma Bankası DEG ve Hollanda Kalkınma Bankası FMO gibi uluslararası yatırımcılar Doğa Koleji'nde hissedar oldu. Bu ortaklık, özel okul sektöründe Türkiye'deki ilk uluslararası yatırım olma özelliği taşıyor. Kısa zamanda eğitimdeki vizyoner yaklaşımı, öğrencilerine aşıladığı sosyal sorumluluk bilinci ve özgüven sayesinde Türkiye çapında pek çok kampüsü ile eğitim vermeye başlayan Doğa Kolejleri'nin bugün, 52 kampüsü bulunuyor.

t-MBA Hakkında Doğa Anadolu Liseleri'nin özgün eğitim modeli olan t-MBA (MBA for teenagers), işletme yüksek lisans programının liselere göre yapılandırılmış halidir. t-MBA, her alan ve şartta uygulanabilen, teknolojiyle entegre olmuş, öğrencinin sosyal ve işletmeye yönelik kazanımlar almasını sağlayan bir model. Dünya Akreditasyon Merkezi EdExcel tarafından onaylanan t-MBA Eğitim Modeli, bu uluslararası başarının ardından küresel bir organizasyon olarak, yeni bir kimlikle, faaliyetlerine devam ediyor.

Şu an itibariyle Rusya, İngiltere, Amerika, Finlandiya, Katar, Güney Afrika gibi dünyanın farklı ülkelerinden 100'den fazla kurumsal üyesi bulunan Organizasyon, 1-6 Nisan tarihleri arasında t-MBA Zirve Haftasını kutlayacak. Haftanın ilk gününde yurtdışından üyelerin katılacağı ve öğrenci projelerinin ödüllendirileceği t-MBA Community Day yapılacak. Ardından 2 Nisan tarihinde Lütfü Kırdar Kongre Merkezi'nde açılışını FİBA Holding Kurucu Başkanı Hüsnü Özyeğin'in yapacağı t-MBA Zirvesi yer alacak. Bu süre zarfında öğrencilere hafta boyunca yabancı üniversitelerden ve dünya markalarından sertifikalı eğitimler alacaklar. Ayrıca "Choose Your Career" gününde yerli ve yabancı onlarca üniversiteyle bir araya gelerek kariyerlerine yön verecekler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dünyanın En Büyük Eğitim Teknolojileri Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement