Dünyanın En Büyük Gümüş Yüzüğü - Son Dakika
Güncel

Dünyanın En Büyük Gümüş Yüzüğü

İstanbul'da bir firma tarafından yapılan 91 kilo 32 gram ağırlığındaki gümüş yüzüğün son parçası takıldı Yüzük, "dünyanın en büyük gümüş yüzüğü" olarak resmen onaylanması için Guinness'in merkezinin bulunduğu Londra'ya gönderilecek

27.09.2013 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da bir firma tarafından yapılan 91 kilo 32 gram ağırlığındaki gümüş yüzüğün son parçası takılarak rekor denemesi yapıldı.

Nuruosmaniye Caddesi üzerinde düzenlenen törende, Valentine Diamond firması tarafından yaptırılan gümüş yüzüğün son parçası takıldı. Daha önce "dünyanın en büyük gümüş yüzüğü" olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmesi konusunda ön başvuru onayı alınan yüzüğün, yarın resmi onay için Guinness'in merkezinin bulunduğu Londra'ya gönderileceği ve sonucun 3 gün içerisinde açıklanacağı bildirildi.

Yaklaşık 3 ay süren yapım çalışmasında 50 kişilik ekibin görev aldığı yüzüğün üzerinde, Mezopotamya medeniyetlerinin en önemli sanatsal ve mimari öğelerine de yer verildi. Yüzüğün yüzeyinde Sümerlerin çivi yazısı, Hititler'in Hitit güneşi, Lidyalılar'ın paraları, Bizans'ın Sümela Manastırı ve Osmanlı Arması gibi kabartmalar işlendi.

Firma sahibi Hüseyin Tangülü törende yaptığı konuşmada, dünyada Türk kuyumculuğuna dikkat çekmek için böyle bir çalışma yaptıklarını belirterek, "Son zamanlarda çok ihtiyacımız olan barışı ve kardeşliği sembolize etmek için yüzüğün üzerine Anadolu medeniyetlerini işledik. Detaylı bir bilim heyeti çalıştı, emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

İstanbul Kuyumcular Odası Başdanışmanı Alaattin Kameroğlu ise sektörün içerisinden vizyon sahibi gençlerin çıkmasının kendilerini sevindirdiğini ifade ederek, "Güzel ülkemizi simgeleyen medeniyetlerin de yüzüğe işlenmesi ona daha farklı bir değer katmaktadır" diye konuştu.

Bu arada, bundan önceki rekorun Pakistan'da bir firmaya ait olduğu belirtildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünyanın En Büyük Gümüş Yüzüğü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement