Dünyanın En Büyük Tavla Turnuvası Bursa'da Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Dünyanın En Büyük Tavla Turnuvası Bursa'da Yapıldı

Dünyanın En Büyük Tavla Turnuvası Bursa\'da Yapıldı

Bursa Tavla Derneği tarafından düzenlenen Türkiye'nin en büyük ödüllü tavla turnuvası sona erdi.

13.01.2014 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Tavla Derneği tarafından düzenlenen Türkiye'nin en büyük ödüllü tavla turnuvası sona erdi. Rakipleriyle kıyasıya yarışan Hikmet Taşyakan, birinci olarak otomobil kazandı.

Dünyanın ilk otomobil ödüllü tavla turnuvası, Bursa Tavla Derneği tarafından tertiplendi. 512 kişinin katıldığı turnuvada zarlar birinci gelmek için atıldı. Yarışmaya 512 tavlaseverin katılmasının bir dünya rekoru olduğunu ifade eden Bursa Tavla Spor Kulübü Başkanı Veysel Kalfa, Türkiye'nin en büyük ödüllü, dünyanın ise ilk araba ödüllü tavla turnuvasını düzenlemenin gururunu yaşadıklarını söyledi. Kalfa, "Turnuvaya büyük talep oldu. Daha önce 256 kişiyle Monte Carlo'da düzenlenen dünyanın en büyük tavla turnuvası rekorunu 512 kişi ile egale etmiş olduk. Turnuvalarımızın devamı gelecek" şeklinde konuştu.

Bursa'da ilkleri başaran bir dernek olduklarını belirten Bursa Tavla Derneği Başkanı Fehmi Duman ise, "Dernek üyelerini geçen yıl Kıbrıs'a dünya şampiyonasına gönderdik. Dünyada 256 kişiyle yapılan tavla turnuvasını biz 512 kişiyle yaparak bir rekora imza attık" diye konuştu.

Turnuvada birinci olan Hikmet Taşyakan citroen C-Elysee marka otomobilin sahibi olurken, turnuva ikincisi Ayvaz Bayraktar Samsung 47 inç televizyon, üçüncü olan Orhan Sevim ise Asus marka dizüstü bilgisayar kazandı. Turnuvanın dördüncüsü Süleyman Küçük iPhone 5S, beşinci Faruk Güler ipad mini, altıncı Akif Kurt Canon Coolpix, yedinci Erhan Yenişen Samsung Galaxy, sekizinci İbrahim Okan ise sedef tavla kazandı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kırılan rekordan dolayı Bursa Tavla Derneği'ni ve turnuva komitesini tebrik etti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dünyanın En Büyük Tavla Turnuvası Bursa'da Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement