Dünyanın En Büyük Tavla Turnuvası İçin Geri Sayım Başladı! - Son Dakika
Spor

Dünyanın En Büyük Tavla Turnuvası İçin Geri Sayım Başladı!

Dünyanın En Büyük Tavla Turnuvası İçin Geri Sayım Başladı!

Katılımcı sayısı itibarıyla “Dünyanın en büyük tavla turnuvası” olan 6’ncı Merit Açık Tavla Şampiyonası, 30 Ekim - 4 Kasım 2018 tarihleri arasında Girne’deki Merit Park Hotel’de düzenlenecek. Bu yıl da yaklaşık 50 ülkeden 600 profesyonel tavlacının katılacağı turnuvanın şampiyonu en az 40 bin euro ödül kazanacak.

26.10.2018 18:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en ünlü tavla oyuncularını her yıl Kuzey Kıbrıs'ta buluşturan ve geçen yıl 43 ülkeden 580 profesyonel tavlacının katıldığı "Merit Açık"ın altıncısına artık sayılı günler kaldı. Dünya Tavla Federasyonu (WBF) iş birliğiyle gerçekleştirilen ve ambargo altındaki Kuzey Kıbrıs'ın tanıtımı için de büyük bir önem arz eden turnuvaya bu yıl da yaklaşık 50 ülkeden 600'ü aşkın oyuncunun katılması bekleniyor. Dünyanın dört bir yanındaki tavla tutkunlarının heyecanla beklediği, her yıl kasım ayında düzenlenen turnuvada oyuncuların katılım ücretlerinin yüzde 100'ü ödül havuzuna aktarılıyor. Ayrıca dev turnuvanın ev sahibi olan Merit Park Hotel de şampiyona 40 bin euro ödül katkısı sağlıyor.
Turnuvanın koordinatörlüğünü yürüten WBF Türkiye Temsilcisi Arda Fındıkoğlu, "Türkiye'de ve dünyada çok sayıda tavla turnuva düzenliyoruz. Fakat bizi en çok heyecanlandıran, hiç kuşkusuz Merit Açık… Monte Carlo dahil, katılımcı sayısı açısından bu turnuvanın yanına yaklaşabilen yok. Kıyasıya bir rekabetin yanı sıra tavla camiasının en renkli görüntüleri de Girne'de kendini gösteriyor. Keşke Türkler, kahvehanelerde ve kafelerde severek oynadıkları bu oyuna profesyonelce yaklaşabilseler. Böylece turnuvaların keyfine varmakla kalmaz, büyük ödülleri kazanma şansı da yakalayabilirler" dedi.

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Dünyanın En Büyük Tavla Turnuvası İçin Geri Sayım Başladı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement