Dünyanın En Büyük Uçağı Roc İlk Kez Havalandı - Son Dakika
Dünya

Dünyanın En Büyük Uçağı Roc İlk Kez Havalandı

Dünyanın En Büyük Uçağı Roc İlk Kez Havalandı

Bir futbol sahası uzunluğunda kanatlara ve 6 motora sahip dünyanın en büyük uçağı Roc, 13 Nisan'da ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Kaliforniya'nın Mojave Çölü üzerinde yapılan deneme uçuşunda dev uçak, 17 bin feet irtifada saatte 189 mil hıza ulaştı.

14.04.2019 19:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir futbol sahası uzunluğunda kanatlara ve 6 motora sahip dünyanın en büyük uçağı Roc, 13 Nisan'da ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

Kaliforniya'nın Mojave Çölü üzerinde yapılan deneme uçuşunda çift gövdeli dev uçak, 17 bin feet irtifada saatte 304 kilometre hıza ulaştı.

2018 yılında hayata veda eden Microsoft'un kurucularından Paul Allen'in projesi olan Roc, 35 bin feet irtifada 227 ton yük taşıma kapasitesine sahip.

Uzay araştırmaları kapsamında roket ve diğer uzay araçlarını taşımak için tasarlanan dünyanın en büyük uçağı Stratolaunch Systems Corp tarafından geliştirildi.

Yerel saatle sabah 07.00'de Mojave Hava ve Uzay Limanı'ndan havalanan Roc, yaklaşık 2 saat süren test uçuşunu başarıyla tamamladı.

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Dünyanın En Büyük Uçağı Roc İlk Kez Havalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzurum Müftüsü Dr. Rüstem Can, Horasan'da Hafızlık Yapan Öğrencilerle Buluştu
    11:19 Erzurum Müftüsü Dr. Rüstem Can, Horasan'da Hafızlık Yapan Öğrencilerle Buluştu

    Erzurum Müftüsü Dr. Rüstem Can, Ramazan İrşat Programları kapsamında Horasan'da bulunan Mustafa Gül Yatılı Erkek Kur'an Kursu'nda hafızlık yapan öğrencilerle bir araya geldi. Müftü Can, öğrencilerle sohbet ederek öneri ve isteklerini dinledi. Ayrıca, Horasan'da bulunan diğer Kur'an kurslarını da ziyaret eden Müftü Rüstem Can, teravih sohbeti yaparak gençlere çikolata ikram etti.

  • Suriyeli Kadın, Ramazan Ayında Kaybettiklerini Anlattı
    11:18 Suriyeli Kadın, Ramazan Ayında Kaybettiklerini Anlattı

    Suriye'de Esed rejiminin saldırıları sonucu 3 çocuğunu ve eşini kaybeden Nesrin Abdülkafi, ramazan ayını buruk bir şekilde geçirdiğini anlattı. Abdülkafi, yaşadığı zorluklar nedeniyle çocukları için yardım istedi.

  • Prof. Dr. Tevfik Özlü: Japonya'da yayılan bakteriyel enfeksiyon salgını tehlike oluşturmuyor
    10:53 Prof. Dr. Tevfik Özlü: Japonya'da yayılan bakteriyel enfeksiyon salgını tehlike oluşturmuyor

    Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Japonya'da hızla yayılan ölümcül tehlikeli bakteriyel enfeksiyon salgınına ilişkin uyarılarda bulundu. Özlü, bu hastalığın bir pandemi oluşturacak tehdit olmadığını, kolayca teşhis edilebildiğini ve bir haftalık tedaviyle iyileştirilebildiğini belirtti. Ayrıca, hastalığın kalıcı hasarlara neden olabileceğini ve tedavi edilmesi gerektiğini vurguladı.


Advertisement