Dünyanın En Çok Gelir Elde Eden Gıda McDonalds Şirketi Oldu - Son Dakika
Ekonomi

Dünyanın En Çok Gelir Elde Eden Gıda McDonalds Şirketi Oldu

Dünyanın En Çok Gelir Elde Eden Gıda McDonalds Şirketi Oldu

BrandZ dünyanın en yüksek gelir elde eden 100 şirketini sıraladı. McDonalds 97,7 milyar dolarla listede en değerli gıda şirketi olarak yerini aldı.

07.06.2017 14:09  Güncelleme: 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sokağımızda, iş yerimizde, evdeki dolabımızda bile onların ürünlerini görebiliriz. Gıda sektörüne yön veren bu marakalar her an hayatımızın içinde. Peki bu markalar hangileri? BrandZ tarafından her yıl yayımlanan "Dünyanın en değerli markaları" araştırmasının 2017 sonuçları açıklandı. İşte gittiğimiz her yerde karşımıza çıkan dünyanın en büyük gıda şirketleri ve 2016 gelirleri…

8) RedBull – 11 milyar 567 milyon dolar

Red Bull, Tayland'daki bir enerji içeceğinin Avrupalı damak tadına uyarlanması ile oluşturulmuş. Avusturyalı içecek ve aynı marka altında sportif organizasyonlar düzenleyen firma.

Red Bull projesi 1984 ve 1987 arasındaki özenli çalışmalardan hızla yükselen ve şu anda dünyanın önde gelen enerji içeceklerinin arasında. Türkiye'de 250ml, 355ml ve 473ml'lik kutuda Red Bull, Red Bull Sugarfree, Red Bull Red Edition, Red Bull Blue Edition ve Red Bull Silver Edition adlarıyla satılıyor.

7) Pepsi – 12 milyar 730 milyon dolar

Pepsi, 1903 yılında ABD'de yaratılmış, PepsiCo tarafından üretilen dünyada en popüler alkolsüz içecek markalarından biri.

6) KFC – 13 milyar 521 milyon dolar

Kentucky Fried Chicken veya kısaca "KFC" olarak bilinen, Louisville, Kentucky merkezli bir fast food restoran zinciri. KFC'nin Dünya çapında 123 ülke ve bölgede 20.000'e yakın restoranı bulunuyor.

5) Subway – 21 milyar 713 milyon dolar

Subway, Amerikan fast food restoran şirketi. Doctor's Associates Inc'in sahibi olduğu Subway, 110 ülkede 44 bin 105 şubeye sahip. Subway ayrıca Franchise Direct'e göre 44 bin 600'dan fazla restoranıyla dünyanın en fazla franchise restoranına sahip firması.

4) Budweiser – 27 milyar 37 milyon dolar

1876 yılında kurulan Budweiser ABD'nin ünlü bira üreticilerinden biri. Budweiser ürünleri dünyanın 80 ülkesinde satılıyor.

3) Starbucks – 44 milyar 230 milyor dolar

Merkezi Seattle, Washington'da bulunan, ABD'li kahve dükkânları zinciri. Starbucks, adını Moby Dick'teki Starbuck adlı karakterden alır ve simgesi bir denizkızı. İlk Starbucks mağazası 1971 yılında öğretmen olan Jerry Baldwin, tarih öğretmeni Gordon Bowker ile yazar olan Zev Siegel tarafından Pike Place Market adıyla bilinen yerde açıldı.

2) Coca Cola – 78 milyar 142 milyon dolar

Coca-Cola, Amerika Birleşik Devletleri kökenli, karamelize şekerle tatlandırılmış, alkolsüz içecek markası. Coca-Cola ve çeşitli alkolsüz içecek markalarının sahibi, merkezi ABD'nin Georgia Eyaleti'nde, Atlanta şehrinde bulunan çok uluslu şirket The Coca-Cola Company. Markanın adı Kola fındığı, kafein kaynağı ve koka yaprakları isimlerinin birleşmesinden oluştu. Coca-Cola'da kullanılan malzeme ve kimyasal ürünlerin yayınlanmış olmasına rağmen Coca-Cola'nın formülü bugüne kadar açıklanmadı.

1) McDonalds – 97 milyar 723 milyon dolar

McDonald's, günde 69 milyon müşteriye hizmet veren, dünyanın en büyük fast-food restoran şirketi. McDonald's'da, genel olarak hamburger, çizburger, patates kızartması ve soğuk içecekler satışı yapılıyor. İlk McDonald's restoranı, 1940 yılında Richard ve Maurice McDonald tarafından ABD'nin Kaliforniya eyaletinin San Bernardino şehrinde açıldı.

Son Dakika Ekonomi Dünyanın En Çok Gelir Elde Eden Gıda McDonalds Şirketi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement