Dünyanın En Çirkin Köpeği Zsa Zsa Hayatını Kaybetti - Son Dakika
Komik - İlginç

Dünyanın En Çirkin Köpeği Zsa Zsa Hayatını Kaybetti

Dünyanın en çirkin köpeği...Bu ünvan size oldukça saldırgan geliyor olabilir.

31.08.2018 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en çirkin köpeği…

Bu ünvan size oldukça saldırgan geliyor olabilir. Peki ya size Amerika'da her yıl binlerce köpeğin ve köpek sahibinin bu ünvanı almak için yarıştığını söylesek!

Dünyanın En Çirkin Köpeği Zsa Zsa

İşte Zsa Zsa ve sahibi Megan Brainard bu isimlerden biriydi.

Temmuz ayı başında San Fransisco'da yapılan '2018 Dünyanın En Çirkin Köpeği Yarışması'nda pek çok köpeği geride bırakarak "Dünyanın en çirkin köpeği" ünvanını kazanan Zsa Zsa'dan malesef kötü haber geldi.

NBC'de yayımlanan Today Show'a yapılan açıklamada köpeğin yarışmadan 9 gün sonra sabah uykusunda hayatını kaybettiği açıklandı. Dünyanın en çirkin köpeği ilan edilen Zsa Zsa hayata veda ettiğinde 9 yaşındaydı.

Uzun Dili ve Eğri Dişleriyle Jüriyi Etkiledi

Eğri dişleri ve upuzun diliyle jüriyi etkilemeyi başaran İngiliz buldogu bu yıl 30. kez yapılan yarışmadaki 1500 dolarlık ödülü de sahibine kazandırmıştı.

Dünyanın En Çirkin Köpeği Yarışması'nın Amacı Ne?

Dünyanın en çirkin köpeği yarışması aslında oldukça güzel bir amaca hizmet ediyor. Yarışma köpek evlat edinme konusunda farkındalık yaratma amacı taşıyor. Sokağa terkedilen ve barınaklarda hayatta kalmaya çalışan köpeklerin yaşadıklarına dikkat çekmeye çalışan yarışma, bu sayede köpeklerin dış güzelliğinin aslında çok da önemli olmadığına vurgu yapıyor.

Onlar Terkedilmiş Canlılar

Yarışmanın bugüne kadarki birinci, ikinci ve üçüncülerine bakıldığında da bu amaç açıkça görülebilir. Dış görünüşü nedeniyle kimsenin istemeyeceği, fiziksel engelleri nedeniyle ölüme terkedilen hayvanların ön planda tutulduğu yarışmada önemli olanın çok daha farklı değerler olduğuna da dikkat çekiliyor.

Zsa Zsa da Terkedilmişti

2018 yılının "Dünyanın En Çirkin Köpeği" ünvanını kazanan köpeği olan Zsa Zsa'nın da geçmişi aslında oldukça acıklı. Henüz yavruyken satış amaçlı köpek üretilen bir çiftlikten kurtarılan Zsa Zsa oldukça pis koşullarda dünyaya gelmişti. Bir süre barınakta yaşam mücadelesi veren köpek, daha sonra Megan Brainard tarafından sahiplenildi.

Zsa Zsa Adını Bir Holywood Efsanesine Borçlu

Peki Zsa Zsa ne demek? Brainard, köpeğinin adını Holywood efsanesi Zsa Zsa Gabor'dan aldığını söylüyor.

Hayatı gözlerini yuman bu "çirkin" köpek için evlerinin arka bahçesinde bir veda töreni de yapıldı.

Umarız sizler de "satın alma sahiplen" mottosunu hayatınızda ilke edinir ve bu dünyalar güzeli canlılara birer yuva olabilirsiniz.

Köpek Sahiplenmeden Önce Bilinmesi Gerekenler

ayak kokusu

Kim dünya tatlısı bir Çin aslanına sahip olmak, enerjisiyle insana neşe ve keyif veren bir Golden Retriever'la birlikte yaşamak istemez! Ancak unutmamak gerekir ki bu canlıların sevimli oldukları kadar, pek çok sorumluluğu beraberinde getiren ihtiyaçları da var. O nedenle eğer bir köpek sahibi olmak istiyorsanız, öncelikli olarak cevaplamanız gereken sorular vardır.Sizler için bu soruları listeledik.

Kaynak: Emoji.com.tr

Son Dakika Komik - İlginç Dünyanın En Çirkin Köpeği Zsa Zsa Hayatını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement