Dünyanın Ilk 3 Boyutlu Yazıcıdan Çıkan Yaşanabilir Evi Inşa Ediliyor - Son Dakika
Komik - İlginç

Dünyanın Ilk 3 Boyutlu Yazıcıdan Çıkan Yaşanabilir Evi Inşa Ediliyor

Dünyanın Ilk 3 Boyutlu Yazıcıdan Çıkan Yaşanabilir Evi Inşa Ediliyor

3 boyutlu yazıcılar son yıllarda teknoloji meraklıların dikkatini oldukça fazla çekmeye başladı.

31.08.2018 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

3 boyutlu yazıcılar son yıllarda teknoloji meraklıların dikkatini oldukça fazla çekmeye başladı. Üstelik bu yazıcıların kullanımı alanı her geçen gün artmaya da devam ediyor. Hollanda'dan gelen bir haber ise bu gelişimin geldiği son noktayı gözler önüne seriyor. Dünyanın ilk 3 boyutlu yazıcıyla üretilen evine Eindhoven kenti ev sahipliği edecek.

Dünyanın İlk 3 Boyutlu Evi

3 boyutlu yazıcı ev

Dünyanın ilk 3 boyutlu (3D) yazıcıdan çıkacak olan ve betondan imal edilen evi için hazırlıklara başlanıldı. Hollanda'nın Eindhoven kentinde inşasına başlanılan bu evde gerçekten de yaşanabilecek.

Eğer daha önce de bu teknolojiyle inşa edilen evler olduğunu duyduysanız bu haber size biraz şaşırtıcı gelebilir. Ancak bizden söylemesi daha önce yapılan evlerden yaşanabilmesi mümkün değil.

İnşaat Sektörü İçin Bir Devrim

3 boyutlu yazıcı ev

Bu yaratıcı projenin ardındaki ekip tamamen Hollandalı bir grup yaratıcı beyinden oluşuyor. Bu yeni sistemin inşaat sektöründe devrim yaratacığını belirten ekip, pek çok yeniliğin beraberinde geleceğini de vurguluyor.

Çevre Dostu Bir Anlayış

3 boyutlu yazıcı teknolojisi ilk olarak enerji tasarruflu ve çevre dostu inşaat anlayışını getirebilir. Emlak geliştirme uzmanlarının açıklamaları ise bu savı destekliyor. Uzmanlar bu projenin Hollanda'da duvarcı sıkıntısına çözüm getirmenin yanı sıra inşaat sırasında çevreye verilen zararı ve maliyetleri de en aza indireceği görüşünde.

Projenin İsmi Milat!

"Milat Projesi" olarak adlandırılan sitenin inşaatı sırasında normale kıyasla çok daha az çimento kullanılacak. Bu da atık miktarını oldukça azaltacak. Projenin arkasındaki ekip ise şimdiden pek çok akademik çevrenin desteğini almış durumda. Projenin ana destekçisiyse Eindhoven Teknoloji Üniversitesi.

Projenin Her Noktasında 3 Boyutlu Yazıcılar İş Başında

3 boyutlu yazıcı ev

İnşaatta kullanılan 3D yazıcı, dev bir robot kol şekline sahip ve kremşanti kıvamında özel bir çimento püskürten bir de başlığı bulunuyor. Uygulama sırasında çimento, mimarın tasarımına uygun bir şekilde dökülüyor ve duvar oluşturmak için kat üstüne kat geçiyor. Bu sayede çok daha sağlam bir duvar inşa edilebiliyor.

"Artık ev inşaatında kullanılan kalıplara ihtiyacımız yok; dolayısıyla gereğinden fazla çimento kullanmamız da söz konusu olmayacak"

İnşaat Firması Van Wijnen'deki Yöneticilerden Rudy van Gurp

Tüm Duvarlar Yazıcıya Emanet

Yeni evlerin iç ve dış duvarları tamamen yazıcıyla üretilecek. 3 katlı ve 3 odalı planlanan beşinci ev bittiğinde, kanalizasyon boruları ve diğer gerekli tesisatın da 3D yazıcı kullanılarak evlerin yapıldığı yerde üretilmesi planlanıyor. Bu planlama sayesinde evlerin inşa maliyeti de oldukça azalacak.

Temeller Eski Yöntemle İnşa Edilecek

Duvarlar ve tesisat 3D yazıcıya emanet edilirken, temel inşaatında geleneksel yöntemler kullanılacak.

Akıllı Ev Teknolojileri İş Başında

3 boyutlu yazıcı ev

Bir ilke imza atılacak olan projede akıllı ev teknolojilerine de yer verilecek. Kablosuz alıcılar yerleştirilecek olan projenin ışık, ısıtma ve güvenlik kontrollerinin iç içe geçip evin tamamen akıllı olmasına olanak sağlanılacak.

İnsanlar Kendi Evlerini İnşaa Edebilecek

Van Gurp, 3D yazıcı kullanımı yaygınlaştıkça insanların kendi zevk ve beğenilerine göre evlerini inşa etmelerine de olanak sağlanacağını da değiniyor.

2019'da Evler Hazır

Projenin ilk etabında toplamda 5 ev üretilecek. Bu evlerin 2019'da satışa sunulması bekleniyor. Evlere talep şimdiden oldukça yüksek. Emlakçıların evlerle ilgili görselleri ve bilgileri paylaşmaya başlamasıyla birlikte 1 haftada evlere 20 aileden talep gelmiş bile. Üstelik bu evlerin her geçen daha büyük talep göreceğini de öngörülüyor.

Bizden Size Bir Soru!

Artık bu evler hakkında neredeyse her şeyi biliyorsunuz. Peki siz 3 boyutlu yazıcıdan çıkan, çevre dostu bu evlerden birine sahip olmak ister miydiniz? Yoksa şimdilik günümüz geleneksel teknolojisiyle üretilmiş evlerinizde yaşamaya devam etmek mi istersiniz?

Cevaplarınızı yorumlara bekliyoruz!

Kaynak: Emoji.com.tr

Son Dakika Komik - İlginç Dünyanın Ilk 3 Boyutlu Yazıcıdan Çıkan Yaşanabilir Evi Inşa Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement