Dünyanın Kemanları Festivali", 1 Mart'ta Başlayacak - Son Dakika
Kültür Sanat

Dünyanın Kemanları Festivali", 1 Mart'ta Başlayacak

Keman virtüözlerinin, müzisyenlerin ve keman yapım üstatlarının katılacağı "Dünyanın Kemanları Festivali", İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda, 1 Mart Pazar günü başlayacak.

26.02.2015 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keman virtüözlerinin, müzisyenlerin ve keman yapım üstatlarının katılacağı "Dünyanın Kemanları Festivali", İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda, 1 Mart Pazar günü başlayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Cihat Aşkın'ın koordinatörlüğünde düzenlenecek festival, 1 ve 2 Mart'ta gerçekleştirilecek. Festivale, Ara Malikian, Ayla Erduran, Ani Schnarch ve Yarub Smarait gibi keman virtüözleri, müzisyenler, dünyaca ünlü keman yapım üstatları ile Grammy ödüllü Parker Quartet yaylı çalgılar dörtlüsü katılacak.

Festivalin ilk günü, birçok prestijli ödülün sahibi Ani Schnarch ustalık sınıfı eğitimi verecek. Program aynı gün moderatörlüğünü Cihat Aşkın'ın yapacağı "Dünyanın Kemanları" başlıklı söyleşi ile devam edecek. Söyleşiye, Emre Aracı, Ertuğ Korkmaz, Ani Schnarch, Amnon Weinstein, Ara Malikian, Yarub Smarait ve Mehmet Emin Bitmez katılacak.

Uluslararası bir üne sahip olan keman yapım üstadı ve restoratörü Amnon Weinstein ile keman yapımcısı oğlu Avshalom Weinstein'in eserlerinin yer alacağı "Kemençe'den Kemana Akdeniz'de Bir Yolculuk" başlıklı sergi, CRR Konser Salonu fuaye alanında açılacak. Sergi festival boyunca ücretsiz ziyaret edilebilek.

Festivalin ilk konseri "Akdeniz'den Tatlar" başlığıyla gerçekleşecek. Daha sonra besteci ve orkestra şefi Emre Aracı, ulusal ve uluslararası Oda Müziği topluluklarında solistlik yapan Roberto Issoglio ile Cihat Aşkın, 19. yüzyılın önemli keman virtüözlerinden Henri Vieuxtemps'ın İstanbul seyahatinin müzikli anlatımını sunacak. Festivalin ilk günü, yurtiçinde ve yurtdışında birçok konser vererek önemli ödüller almaya hak kazanan keman virtüözü Ayla Erduran'ın şerefine düzenlenecek "Onur Gecesi" ile tamamlanacak.

Programın ikinci günü, oda müziği projeleri oluşturmak, müziğe sıra dışı bir yorum getirmek ve genç müzisyenlerin gelişimlerini desteklemek amacı ile Cihat Aşkın tarafından 2007 tarihinde kurulan Aşkın Ensemble'nin konseriyle devam edecek. Şef Ertuğ Korkmaz'ın yönetiminde gerçekleşecek konsere, kemanda Ani Schnarch eşlik edecek.

Festival, Grammy ödüllü Parker Quartet yaylı çalgılar dörtlüsünün kapanış konseriyle son bulacak. "Klasik müziğin laboratuvarı" olarak tanımlanan Parker Quartet, dinleyicilere enstrümantal bir müzik dinletisi sunacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Dünyanın Kemanları Festivali', 1 Mart'ta Başlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement