Dünyanın Önde Gelen Deprem Uzmanları Ankara'da - Son Dakika
Güncel

Dünyanın Önde Gelen Deprem Uzmanları Ankara'da

Dünyanın Önde Gelen Deprem Uzmanları Ankara\'da

Prota Mühendislik’in 30. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Ankara’da düzenlediği ‘Yeni Nesil Deprem Yönetmelikleri ve Deprem Mühendisliğinde Yeni Teknolojiler’ sempozyumu, dünyanın önde gelen deprem uzmanlarını bir araya getirdi.

02.03.2015 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Prota Mühendislik'in 30. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Ankara'da düzenlediği 'Yeni Nesil Deprem Yönetmelikleri ve Deprem Mühendisliğinde Yeni Teknolojiler' sempozyumu, dünyanın önde gelen deprem uzmanlarını bir araya getirdi.

26-27 Şubat 2015 tarihlerinde Ankara Cer Modern Sanatlar Merkezi'nde düzenlenen sempozyuma 42 üniversite, 29 kamu kurumu, 55 müşavirlik ve tasarım firması, 17 sismik yalıtım ekipmanı tedarikçi ve üreticisi, 39 tanınmış yapımcı-yüklenici firma ve 12 farklı ülkeden uluslararası enstitü ve akademik kuruluş temsilcisinden oluşan 450 mühendis katıldı. Türkiye'nin önde gelen üniversite, kamu, uygulamacı ve müşavirlik kuruluşlarından yoğun katılım oldu.

Eşbaşkanlıklarını ODTÜ öğretim üyelerinden Prof. Dr. Haluk Sucuoğlu ile İtalya Pavia Üniversitesi öğretim üyelerinden Gian Michele Calvi'nin yaptığı sempozyuma ana konuşmacı olarak Prof. Dr. Polat Gülkan, Prof. Dr. Nuray Aydınoğlu, Prof. Dr. Mustafa Erdik, Prof. Dr. Sinan Akkar ve Prof. Dr. Haluk Sucuoğlu ile Yunanistan'dan Prof. Dr. Michael Fardis, Slovenya'dan Prof. Dr. Peter Fajfar, ABD'den Dr. Farzad Naeim, ABD'den Prof. Dr. Andre Filitrault, İtalya'dan Prof. Dr. Michele Calvi, Kanada'dan Prof. Dr. Constantin Christopoulos ve Japonya'dan Prof. Dr. Masayoshi Nakashima katıldı. Ulusal ve uluslararası bilim insanı, idare, mühendis, müşavir, üretici, yüklenici ve işverenden oluşan ve sınırlı sayıda uzman mühendisin karşılıklı bilgi aktarımını sağlamayı amaçlayan sempozyumda deprem altında yapıların hasarları kontrol edilebilir mi, depremlerde yapıların hasar görmemesini sağlayacak yeni teknolojiler nelerdir, yüksek binalar normal binalara göre daha tehlikeli midir ve deprem yönetmelikleri yapıları depremden ne kadar korur gibi yaşamsal sorulara cevap arandı. Sempozyum sonunda performans esaslı deprem mühendisliği ve yeni teknolojilere ilişkin yeni nesil şartnamelerin, farklı yöntemlerle farklı ülkelerde gerçekleşmiş uygulamaların, güvenli yapı teknolojilerinin, sismik yalıtımı çözümlerinin yararları ve eksik yönlerinin uluslararası boyutta konunun en üst düzeyde uzmanlarının bilgi aktarımları ile her yönden tartışılması sağlanarak, gelecek nesillere güvenli bir dünya bırakabilmek için mühendisler ile bilim insanlarının birlikte çalışmalarının gereği vurgulandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dünyanın Önde Gelen Deprem Uzmanları Ankara'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement