Dünyaya Birlik ve Beraberlik Mesajı Verdik" - Son Dakika
Güncel

Dünyaya Birlik ve Beraberlik Mesajı Verdik"

Dünyaya Birlik ve Beraberlik Mesajı Verdik"

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ni vatandaşlar, birlik ve beraberlik adına önemli bir gelişme olarak değerlendirdi.

08.08.2016 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ni vatandaşlar, birlik ve beraberlik adına önemli bir gelişme olarak değerlendirdi.

Cemil Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün gerçekleştirilen mitingle, dünyaya ve Türkiye'yi bölmek isteyenlere, bunu asla başaramayacakları mesajı verildiğini söyledi.

Verilen mesajın, insanların inançlarının ne kadar yüksek olduğunu gösterdiğini ifade eden Özcan, "Türkiye'nin her yerinde insanlar bayraklarla sokağa çıktı. Dün 5 milyon insan, bütün dünyaya yıkılmayacağını haykırmıştır. Dünkü görüntüler, en büyük özlemimizdi. Dünyanın her yerinde, Cumhurbaşkanı ile siyasi partiler otururlar, sorunları çözerler. Onların toplanması çok güzel oldu. İnşallah böyle devam eder. Dünyaya, 'biz biriz, bizi kimse yıkamaz' dedik." diye konuştu.

Semih Esertepe, mitingin çok güzel olduğunu, dünyaya muhteşem bir mesaj verildiğini belirtti.

Mitinge katılımın çok yoğun olduğunu dile getiren Esertepe, "Devlet büyüklerimden tek ricam, 3 tane kurban kessinler bu birliktelik için. Siyasi parti liderlerinin de katılması çok güzel oldu. Bunun yanında Cumhurbaşkanının çağrısı da çok güzel oldu. Hep beraber oradan dünyaya birlik ve beraberlik mesajı verdik." dedi.

"Hainlere Osmanlı tokadı attık"

Fatma Fındık, dün bütün dünyanın, Türkiye'nin gücünü gördüğü kaydetti.

Miting için Hatay'dan geldiklerini anlatan Fındık, "Bize Başkomutanımız emretti, biz de askerleri olarak emri yerine getirdik. Herkesi dize getirdi. Dünyaya mesaj verdik. Dünya korktu, dünkü görüntüyü görünce. Allah'a şükürler olsun, 15 Temmuz'da Türkiye'nin yıkılmayacağı mesajını vermiştik. Dün bu mesajı yineledik." ifadelerini kullandı.

Halit Fındık, darbe girişiminin yaşandığı günden beri "demokrasi nöbeti"nde olduklarını söyledi.

Fındık, dünkü mitinge ailesiyle katıldığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Çok güzel, çok büyük kalabalık oldu. İçeriye giremeyen çok sayıda insan vardı. Tüm Türkiye bir oldu ve çok güzel oldu. Cumhurbaşkanımız çok güzel bir çağrıda, davette bulunmuştu. Herkes de bu çağrıya uydu. Canımızı feda ederiz ülkemiz için. Hepimiz birlik olmamız lazım. Vatan için, bayrak için toplanmamız lazım. Katılan siyasi parti liderlerinin de orada olması önemliydi, hepsine teşekkür ediyorum. Onlarla birlikte hep el ele olmamız lazım. Siyasi görüşümüzün böyle durumlarda olmaması lazım."

Sefa Çarpışan da dün yaşanan coşkunun çok güzel olduğunu ifade ederek, "Darbecilere, hainlere gösterdiğimiz birlikle bir Osmanlı tokadı attık. Bunlar, dün büyük bir tokat yedi. Siyasi parti liderlerinin katılması bizim bir olduğumuzu gösterdi." dedi.

Adnan Özdemir, bu ülkenin herkesin olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tavrının çok güzel olduğunu dile getirdi.

Mitinge katılan tüm vatandaşları tebrik eden Özdemir, siyasi parti liderlerinin mitingde yer almasından mutluluk duyduğunu, katılmayan diğer siyasi parti liderlerinin de orada bulunmasının daha güzel olacağını düşündüğünü söyledi.

"Siyasilerin kucaklaşması çok güzel"

Göztepe'de bir taksi durağının başkanı olan Cengiz Erol, siyasilerin bir araya gelip kucaklaşmasının çok güzel olduğunu belirterek, "Hangi siyasi partiyi tutarsak tutalım, sonuçta biz toplum olarak bir bütünüz, Türkiye bizim. Genelkurmay Başkanımızın da siyasilerle birlikte olması hepimiz için bir gurur kaynağı oldu. Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Bu mitingi organize eden o oldu. Türkiyemizi kimseye yedirmeyeceğiz Allah'ın izniyle" değerlendirmesinde bulundu.

Tevfik Teceren, mitingin çok olumlu geçtiğini ifade ederek, "Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, Genelkurmay Başkanından, siyasi parti liderlerinden Allah razı olsun" dedi.

Ülkenin gidişatının iyi olduğunu, bunun daha da iyiye gideceğini vurgulayan Teceren, şu anda kimsenin parti farkı gözetmediğini, herkesin vatan-millet bütünlüğüne önem verdiğini kaydetti.

Teceren, "Allah Cumhurbaşkanımıza yardım eder de inşallah ülkenin birliği ve düzeninin bozulmasına izin vermez, bütün dünya Müslümanlarına da yardım eder" ifadesini kullandı.

Emekli Nermin Bağcı da liderlerin mitingde bir araya gelmesine değinerek, "Keşke her zaman böyle olsa, böyle anlaşabilseler. Herkes bir yere çekince olmuyor. Ülkede her şeyin her zaman için en güzelini istiyoruz. Kavga gürültü olmasın. Bu dünyada paylaşılmayacak ne var" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünyaya Birlik ve Beraberlik Mesajı Verdik' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement