Durdurmak İstediği Tankın Üzerinden Düşen Konyalı İnşaat Ustası, Yaşam Mücadelesi Veriyor - Son Dakika
Güncel

Durdurmak İstediği Tankın Üzerinden Düşen Konyalı İnşaat Ustası, Yaşam Mücadelesi Veriyor

Durdurmak İstediği Tankın Üzerinden Düşen Konyalı İnşaat Ustası, Yaşam Mücadelesi Veriyor

Darbe girişimi sırasında Konya'nın Kulu İlçesi'nden Ankara'ya Genelkurmay Başkanlığı önüne giderek darbe girişimini protesto ederken durdurmak için üzerine çıktığı tankın savurması sonucu yere düşüp başından ağır yaralanan 34 yaşındaki inşaat ustası Çetin Yıldız, yaşam mücadelesi veriyor.

27.07.2016 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Darbe girişimi sırasında Konya'nın Kulu İlçesi'nden Ankara'ya Genelkurmay Başkanlığı önüne giderek darbe girişimini protesto ederken durdurmak için üzerine çıktığı tankın savurması sonucu yere düşüp başından ağır yaralanan 34 yaşındaki inşaat ustası Çetin Yıldız, yaşam mücadelesi veriyor.

Ankara sınırındaki Kulu İlçesi'nin eskiden köy olan Karacadere Köyü'nde oturan 3 çocuk babası Çetin Yıldız, darbe girişimini duyduktan sonra yeğeni Celalettin Ercan ile Genelkurmay Başkanlığı önüne giderek darbe karşıtı gösteride bulundu. Yıldız, iddiaya göre durdurmak için üzerine çıktığı tankın savurması sonucu yere düşmesi sonucu başından ağır yaralandı. Yıldız, kaldırıldığı Güven Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veriyor.

Karacadere'deki ailesi ise geçmiş olsun ziyaretlerini kabul ediyor. Darbe girişimini düğünde duyduklarını anlatan Çetin Yıldız'ın yeğeni Tuncay Yıldız, düğünü sonlandırıp herkesin evlerine dağıldığını kaydetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, vatandaşlara yönelik sokağa çıkın çağrısı üzerine sokağa çıktıklarını ifade eden Tuncay Yıldız, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine saat 01.30 sıralarında arabamla sokağa çıktım. Sonra yakında köydeki kuzenim aradı. Onu alıp konvoyla birlikte Gölbaşı'na Özel Harekat Daire Başkanlığı'nın önünü gittik. O sırada amcam Çetin Yıldız aradı, nerede olduğumuzu sordu. Oda Ankara'ya gelmek için yola çıktığını söyledi."

ABDESTİNİ ALIP ÇIKMIŞ

Tuncay Yıldız, amcası Çetin Yıldız'ın, abdestini alıp, eşi ve çocuklarıyla helalleştikten sonra evden çıktığını öğrendiğini belirterek, " Amcam ailesine ve dedeme, 'Bugün birlik ve beraberlik günü, ben gitmezsem, o gitmezse kim gidecek.' deyip aracına binmiş, ardından da korna çalıp çevredekilere 'Bugün seferberlik günü. Bu vatan bizim. Kimse gelmez ise bu vatan bizim olmaktan çıkacak. Suriyelilerin gideceği bir Türkiye var, ama bizim gideceğimiz bir Türkiye yok' diyerek yeğenimiz Celalettin Ercan'ı da yanına alıp onlarda Ankara'ya yola çıkmışlar. Ancak onlar direk Genelkurmay Başkanlığı'nın önüne gitmişler."diye konuştu.

DURDURMAK İSTEDİĞİ TANKTAN SAVRULMUŞ

Tuncay Yıldız, amcası Çetin Yıldız'ın, Genelkurmay Başkanlığı'nın önünde toplanan kalabalıkla birlikte hareket ettiğini ve bir ara helikopterden ateş açılması sonucu herkesin kaçıp, çevreye sığındığını ve daha sonra tekrar toplandıklarını belirtti. Yıldız, "Helikopterden ateş açıldıktan sonra amcam ve yeğenimiz farklı yerlere kaçıp sığınmışlar. Yara almadan kurtulunca tekrar bir araya gelmişler. Amcam durdurmak için kalabalıkla birlikte tankın üzerine çıkmış, bu sırada patlamalar olmuş. Tank savrulmuş. Artık patlamanın etkisiyle mi, tankı kullanan kişi tarafından mı savruldu bilmiyoruz. Tankın savrulması sonucu amcam yere düşüp başından yaralanmış. Çevredekiler tarafından hastaneye kaldırılmış. Tabi biz bu sırada amcam ile hiç telefonla irtibata geçememiştik. Çünkü telefonlarımızın şarjı bitmişti. Ben sabah köye döndüm. Dedemler, amcamın gelmediğini söyledi. Sonra biz tekrar Ankara'ya gidip hastaneleri araştırdık. Bu sırada Güven Hastanesi'nde olduğunu öğrendik. Amcam halen yoğun bakımda tedavi altında." dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Durdurmak İstediği Tankın Üzerinden Düşen Konyalı İnşaat Ustası, Yaşam Mücadelesi Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement