Dursun Özbek'ten Sert Yanıt! - Son Dakika
Spor

Dursun Özbek'ten Sert Yanıt!

Dursun Özbek\'ten Sert Yanıt!

Galatasaray Kulübü'nün mali genel kurul toplantısı dün yapıldı.

09.03.2017 06:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray Kulübü'nün mali genel kurul toplantısı dün yapıldı... Başkan Dursun Özbek üyelerden çok sert eleştiriler aldığı toplantıda bir konuşma yaptığı ve çarpıcı ifadeler kullandı. İşte Özbek'in sözleri: "22 Ekim'de Riva ve Florya için net bir şekilde söylemiştim. 'Bu bir arsa satışı değil.' demiştim. Bu bir gayrimenkul geliştirme projesi. Bizim buna ihtiyacımız var. Galatasaraylılar, yaptığım işten dolayı çocuklarımı, bütün sülalemi sorumluluk altına almak üzere hareket ediyorum. Hiçbir şekilde Galatasaray'ın kılına zarar gelmesine müsaade etmeyeceğim. Galatasaray'ı zor günlerden çıkarmak istiyorum. Zoru gördüğü zaman kaçan, terk eden bir karakterim yok. Söz verdiğim şeyleri de sonuna kadar sürdüreceğim."



200 MİLYON LİRA ŞAHSİ KEFARETİM VAR

"Otel inşaatı için kredi aldık ve şahsi kefaretimi verdim. Galatasaray Kulübü olarak bir kurtuluş savaşı içindeyiz. Mali bağımsızlık savaşı içindeyiz. Bu savaşa inandığım için elimi, bedenimi, kafamı bu savaşın altına koydum. Ben bu savaşa inandığım için 80 milyon lira kasa kolaylığı sağladım. İnandığım için 200 küsur milyon lira kefaletim var. Türk Telekom Arena'nın intifa hakkı içinde Başbakanlık'tan imza bekliyoruz. Her an bunun için Ankara'ya çağrılabiliriz."



YENİ FLORYA İÇİN MÜJDEYİ VERDİ

Dursun Özbek konuşması sırasında camiaya müjde de verdi. Özbek. "Maliye Bakanı'yla konuştum. Stada yakın bir yerden arsa istedim. Bu işlem tamamlandı. Stada yaklaşık 8 dakikalık mesafede, 6 tane futbol sahası ve gerekli konaklama tesisi yapılacak çok güzel bir tesisimiz olacak" dedi.



ÖNCE ELEŞTİRİ SONRA ÖZÜR!

Eski yönetici Taner Aşkın kürsüye çıkarak Özbek'le ilgili sert ifadeler kullandı. Özbek bunun üzerine yapılan eleştirilere sesini de yükselterek çok sert bir şekilde yanıt verdi. Ardından Aşkın tekrar söz aldı ve özür diledi.



SÖZÜMÜ TUTTUM VE ÖDEDİM

Başkan Dursun Özbek, Emlak Konut'tan gelen 340 milyon lira ile daha önce söz verdiği gibi banka borçlarını ödediğini ve kulübü faiz sarmalından çıkardıklarını söyledi.



BORÇ GİDEREK BÜYÜYOR: 1 MİLYAR 936 MİLYON

Dünkü mali genel kurulda üyelere kulübün ekonomik tablosu da açıklandı. Buna göre Galatasaray'ın mevcut borcu 520 milyon dolara (1 milyar 935 milyon lira) dayandı. Borç-alacak farkı ise 338 milyon dolar olarak açıklandı.



TARAFTAR TEPKİLİ

Ayrıca 2016 yılı itibarıyla gelir düzeyinin %3.8 arttığı ve giderin de %17 civarında azaldığı dile getirildi. Açıklanan bu rakamlara Galatasaraylı taraftarlar sosyal medyada yönetime büyük tepki gösterdi.

Kaynak: Takvim

Kaynak: Sporvadisi.com

Son Dakika Spor Dursun Özbek'ten Sert Yanıt! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement