Dursunbey'de Ahşap Çeşitliliğini Arttıracak Proje - Son Dakika
Yerel

Dursunbey'de Ahşap Çeşitliliğini Arttıracak Proje

Dursunbey\'de Ahşap Çeşitliliğini Arttıracak Proje

Dursunbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin, Güney Marmara Kalkınma Ajansı“Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı” çerçevesinde hazırlamış olduğu “Hayal Et, Gerçeğe Dönüştür” projesi 85puan ile 1. sırada kabul edildi.

17.03.2016 09:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dursunbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin, Güney Marmara Kalkınma Ajansı"Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı" çerçevesinde hazırlamış olduğu "Hayal Et, Gerçeğe Dönüştür" projesi 85puan ile 1. sırada kabul edildi. Projenin açılışı okulun mobilya bölümünde gerçekleştirildi.

Dursunbey Belediyesi'nin eş finansman olduğu Güney Marmara kalkınma Ajansının ise hibe desteği ile Dursunbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin "Hayal Et, Gerçeğe Dönüştür" projesi hayata geçirildi.176 bin 364 TL. hibe destekli proje kapsamında okula, "Ahşap CNC Lazer Kesim" ve"Ahşap CNC Torna Makinesi" alındı. Öğrenciler yeni makinelerle masa, sandalye, sehpa ayağı ve küpeşte gibi her türlü silindirik ürünler yaparken, Ahşap Lazer Kesim Makinesiyle el isçiliği, ahşap süslemeisçiliği, oyuncak yapımı, reklam malzemeleri yapımı gibi ürünlerin nasıl meydana getirildiği öğretilmeye başladı.

Ahşap CNC Lazer Kesim ve Ahşap CNC Torna Makinesi ile üretilen ürünlerin sergilendiği açılışa Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar, Belediye Başkan Vekili İsmail Çoban, Balıkesir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mesut Solak, GMKA İzleme Değerlendirme ve Raporlama Birimi Uzmanları Dr. Kasım Özek, Ertuğrul Burak Meriç, Dursunbey Milli Eğitim Şube Müdürleri Hasan Çam, Ahmet Hayat, Dursunbey Müftüsü Mehmet Atlı, Dursunbey Meslek Yüksekokulu Müdürü Erşan Çavdar, Öğretim Görevlisi Muharrem Mıdıroğlu, Okul Müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Okul Müdürü Faruk Balcı açılış öncesi yaptığı konuşmada, projenin yapılma sebeplerini anlattı. Balcı; "Dursunbey ilçesinin lokomotif sanayi dalı olan ahşap sanayisi, Avrupa ülkeleri ve Türkiye'deki ahşap sektörüne bakıldığında ilçeye ekonomik getirisi açısından alt seviyelerdedir. Bunun çözümü için hem sanayimizdeki işletmelerin kendilerini yenilemesi, hem de ağacın sadece kereste maksatlı üretiminden vazgeçilmesi gerekmektedir. Dursunbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya Bölümündeki öğrencilerimizin en iyi şekilde yetiştirilmesi ve tasarladığı bir ürünü ortaya koyabilmesi için yeni nesil makinelere ihtiyacı vardır. GMKA desteğiyle alınan CNC Ahşap Yüzey İşleme Makinesiyle, öğrencilerimizin bilgisayar kullanımları, tasarım gücü, okul içindeki aktivitesi, mesleğinde kendine güven duyması geliştirilmiştir. Bizler "Hayal Et, Gerçeğe Dönüştür" projemiz ile hem ahşaptaki kullanım alanımızı genişletmek hem de piyasadaki ahşap işlemeciliğine yön verecek makineler elde ederek bölge kalkınmasına katkıda bulunmak istiyoruz. " dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesininin düğümünü çözen Kaymakam yaşar Aksanyar 'teknikte zorlama yoktur' dedi. Açılışın ardından öğrenciler tarafından yapılan ahşap ürünler incelenirken, proje kapsamında alınan CNC makinelerinin işleyişi de katılımcılar tarafından izlendi. Programın sonunda Dursunbey Kız Meslek Lisesi öğrencileri tarafından kokteyl düzenlendi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dursunbey'de Ahşap Çeşitliliğini Arttıracak Proje - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement