Duruşma Öncesi Adliye Önünde Selek'e Destek Eylemi - Son Dakika
Güncel

Duruşma Öncesi Adliye Önünde Selek'e Destek Eylemi

Duruşma Öncesi Adliye Önünde Selek\'e Destek Eylemi

Savcının, "ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası" istediği duruşma öncesi Pınar Selek'e destek için Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nın karşısındaki alanda biraraya gelen "Hala Tanığız Platformu" üyesi grup, "Pınar Selek'in beraatini geri istiyoruz" yazılı pankart açtı.

05.12.2014 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Savcının, "ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası" istediği duruşma öncesi Pınar Selek'e destek için Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nın karşısındaki alanda biraraya gelen "Hala Tanığız Platformu" üyesi grup, "Pınar Selek'in beraatini geri istiyoruz" yazılı pankart açtı. Platform adına basın açıklamasını okuyan sanatçı Füsun Demirel, "Pınar Selek'in Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin müebbet hapis kararını bozmasının ardından yeniden başladığını hatırlatarak, bu hukuk cinayetinin nihai beraatle son bulmasını bekliyoruz inatla. 16 yılın hesabını tutuyoruz. 16 yıldır umudu diri tutuyoruz" dedi.

"PINAR SELEK'LE BİRLİKTE YÜRÜMEK İSTİYORUZ"

Bir önceki duruşmada mahkemenin Pınar Selek hakkındaki yakalama ve mahkumiyet kararını ortadan kaldırdığını söyleyen Demirel, "Bugüne savcılık makamını davaya ilişkin mütalaasını ve taleplerini açıklaması bekleniyor. Bizim beklediğimiz şey ise elbette bambaşka. Yaşamak ve yaratılmak üzere Pınar'ı burada görmek, başka başka meydanlarda el ele farklı meseleler için onunla birlikte yürümek istiyoruz. 16 yılda çocuklar büyüdü, evler işler değişti yeni aşklar eski ayrılıklar oldu. 16 yılda hükümetler değişti. 16 yıldır söylediğimiz üzere mücadelemiz sadece tek bir insan için değil adalet ve özgürlük hakkımız için. Bu ülkeye inanabilmek onu memleket sayabilmek için. Nihai beraate kadar buradayız. Nihai beraate kadar bu davanın takipçisiyiz. Pınar gelene kadar İstanbul'un nöbetindeyiz. Çünkü birlikte çok güzeliz" ifadelerini kullandı. Grup basın açıklamasının ardından duruşmayı izlemek için duruşmaya girdi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Duruşma Öncesi Adliye Önünde Selek'e Destek Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement