Düşen Uçağın Kara Kutusu Bulundu - Son Dakika
Güncel

Düşen Uçağın Kara Kutusu Bulundu

Düşen Uçağın Kara Kutusu Bulundu

Endonezya'nın başkenti Cakarta'dan havalandıktan 13 dakika sonra düşen Lion Air Havayollarına ait Boeing 737 MAX 8 tipi yolcu uçağının kara kutusuna ulaşıldı.

01.11.2018 09:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Endonezya'nın başkenti Cakarta'dan havalandıktan 13 dakika sonra düşen Lion Air Havayollarına ait Boeing 737 MAX 8 tipi yolcu uçağının kara kutusuna ulaşıldı.

Endonezya'nın başkenti Cakarta'dan Sumarta Adası'ndaki Pangkal Pinang'a gitmek üzere 29 Ekim'de havalanan uçağın kalkışından 13 dakika sonra radar bağlantısı kesildi. 181 yolcu ve 8 kişilik mürettebatıyla düşen uçakta sağ kalan olmadı. Endonezya'da kalkışından kısa süre sonra düşen JT 610 sefer sayılı Lion Air Havayollarına ait Boeing 737 MAX 8 tipi yolcu uçağının kara kutusu bulundu. Geçtiğimiz gün uçağın gövdesine ulaşan Endonezyalı dalgıçların uçağın kara kutusuna da ulaştığı açıklandı. Arama kurtarma gemisinden Endonezya televizyonuna telefonla bağlanan bir dalgıç, "Kazdık ve kara kutuya ulaştık" ifadesini kullandı. Şimdiye kadar uçağın sadece küçük parçalarının bulunduğunu söyleyen dalgıçlar, buldukları kara kutunun "uçuş veri kaydedicisi" mi yoksa "kokpit ses kaydedicisi" mi olduğu hakkında bilgi vermedi.

(İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Düşen Uçağın Kara Kutusu Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'nin Tava Ciğer Elçisi Bahri Dinar Vefat Etti
    20:11 Edirne'nin Tava Ciğer Elçisi Bahri Dinar Vefat Etti

    Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, evinde geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin meşhur lezzeti tava ciğeri ve şehri tanıtmak için yaptığı çalışmalarla bilinen Dinar'ın vefat haberi, Edirnelileri derin bir üzüntüye boğdu. Cenaze törenine birçok önemli isim katıldı ve Bahri Dinar için duygusal açıklamalar yapıldı.

  • 2023 Yılı Faaliyet Raporunu Meclise'e Sunan İmamoğlu:
    20:06 2023 Yılı Faaliyet Raporunu Meclise'e Sunan İmamoğlu: "5 Yıl Boyunca, Tam 1.019 Teftiş ve İncelemeden Alnımızın Akıyla Çıktık"

    İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2023 yılı ‘Faaliyet Raporu Sunumu’nu gerçekleştirdi. Önceki dönem görev süreleri boyunca, belirli kişi ve grupları koruyup, kollama anlayışı içerisinde olmadıklarını, bundan sonra da olmayacaklarını vurgulayan İmamoğlu, “Ne yaptıysak, hukuk ve dürüstlük içerisinde yaptık. O nedenle, 5 yıl boyunca, tam 1.019 teftiş ve incelemeden alnımızın akıyla çıktık. Ülkemizin tarihinde, hiçbir belediyeye karşı böylesine bir teftiş dönemi ve teftiş süreci yaşatılmamıştır. Bu bir rekordur” dedi.


Advertisement