Düşle, Gerçek Olsun' Projesi Gönüllülerle Hayat Buluyor - Son Dakika
Güncel

Düşle, Gerçek Olsun' Projesi Gönüllülerle Hayat Buluyor

Düşle, Gerçek Olsun\' Projesi Gönüllülerle Hayat Buluyor

Aydın’ın Nazilli ilçesinde geçtiğimiz ay protokolü imzalanan Aydın Valiliği ile Nazilli, Karacasu, Buharkent ve Bozdoğan Kaymakamlıkları desteğinde ADÜ Nazilli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu-Aymelek Derneği ortak projesi olan ‘Düşle, gerçek olsun’ projesinin ön hazırlıklarında son...

11.01.2018 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Nazilli ilçesinde geçtiğimiz ay protokolü imzalanan Aydın Valiliği ile Nazilli, Karacasu, Buharkent ve Bozdoğan Kaymakamlıkları desteğinde ADÜ Nazilli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu-Aymelek Derneği ortak projesi olan 'Düşle, gerçek olsun' projesinin ön hazırlıklarında son aşamaya gelindi.

Yaşlıların düşlerinin hayat bulacağı proje kapsamında üniversite öğrencileri, yapacakları yaşlı ziyaretleri ile yaşlıların kalplerine dokunacak. Çalışma kapsamında ihtiyaç sahibi yaşlılar gönüllü öğrencilerin ziyaretleri ile tek tek tespit edilerek devletin şefkatli elleriyle buluşturulacak.

Proje tanıtımı ve işbirliği çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunma amacıyla Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük'ü makamında ziyaret eden Nazilli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Çağrı Köroğlu, akademisyenler ve Aymelek Derneği Başkanı Yurdagül Altınbaş, proje kapsamında yer alan Nazilli'nin kırsal kesimdeki mahalle muhtarları ile toplantı kararı alındı.

İhtiyaç sahibi yaşlılar tek tek tespit edilecek

ADÜ Nazilli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Çağrı Köroğlu, Kaymakam İbrahim Küçük'e yaptıkları ziyarette proje ve şu ana kadar yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi vererek, "Şubat ayı ortasında başlayacak olan ve 11 haftada tamamlanmasını planladığımız projede yaklaşık 200 öğrenci gönüllü olarak destek verecek. Nazilli'nin tüm kırsal mahallelerinde ikamet eden yaşlı, engelli ve yardıma muhtaç insanları yerinde tespit ederek, bu kişilerin durumları hakkında anket yapacağız. Gönüllerini alacağız, sohbet havasında ihtiyaçlarını yerinde tespit edeceğiz. Yaşlılarımızın ve engelli vatandaşlarımızın şimdiye kadar hayal edip de yapamadıkları şeyleri Karacasulu seramik sanatçılarımız tarafından özel olarak yapılan testi kumbaralara atılan paralar ve kendi imkanlarımız doğrultusunda gerçekleştirmeye çalışacağız. Amacımız, yaşlılarımızın düşlerini gerçekleştirmek, devletin şefkatli elini göstermek ve gençlerimizi geleceğe hazırlamak" dedi.

Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, ziyaretten dolayı konuklarına teşekkür ederek, "Nazilli'miz açısından önemli bir proje olarak kabul ettiğimiz 'Düşle, gerçek olsun' projesine devlet olarak gereken her türlü desteği vereceğiz. Üniversiteli gençlerimizin de hayata hazırlandıkları bu proje ile ilçemizin kırsal mahallelerinde yaşayan belki de bizim de bilmediğimiz nice hayat hikayeleri ortaya çıkacak. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın sesine kulak veren ve devletle ihtiyaç sahibinin yanında yer alan Aymelek derneğimize ve üniversite yönetimimize teşekkür ediyorum. Hayır işlerine aracılık edenlere destek olmak en büyük görevimiz. Muhtarlarımızla yapacağımız toplantı ile de muhtarlarımızı bilgilendirecek ve onların da desteği ile ihtiyaç sahiplerimizin düşlerini hep birlikte gerçekleştireceğiz" dedi.

Kaymakam İbrahim Küçük'ü ziyaretin ardından ADÜ Nazilli Sümer Kampüsünde bulunan Nazilli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu'na geçen ekip, projeye destek verecek olan öğrenciler için brifing düzenledi. Aymelek Derneği Başkanı Yurdagül Altınbaş, projeye destek veren gönüllü öğrencilere ev ziyaretlerinde neler yapmaları konusunda bilgiler verdi. Dernek olarak bugüne kadar yapmış olduklarından da söz eden ve Nazilli'nin en uzun ömürlü insanların yaşadığı bir ilçe olduğunu belirten Altınbaş, "Dernek olarak 10 bine ulaşan gönüllümüzle bugüne kadar bine yakın akülü tekerlekli sandalye, normal tekerlekli sandalye ve hasta yatağını ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Derneğimizin hizmet verdiği Gündüz Yaşlı Bakım Merkezi ile yaşlılarımıza ışık olduk. Bu yaşlılarımızın kalplerine, gönüllerine dokunmak için siz gençlerin de desteğini bekliyoruz. Yaşlıların düşlerini yerine getirebilmek için Karacasulu bir seramik sanatçımızdan temin ettiğimiz testi kumbaraları değişik yerlere koyarak gençlerden ve tüm hayırseverlerden bir lira bağış bekliyoruz. 11 hafta sonunda kumbaralardan çıkan paralar makbuz karşılığında Aymelek Derneği'mize teslim edilerek elde edilen gelirle anket çalışmaları sonunda tespit edilen ihtiyaç sahiplerinin dileklerini yerine getireceğiz" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Düşle, Gerçek Olsun' Projesi Gönüllülerle Hayat Buluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement