Düşler Dünyasından, Gözder'lilere " Beyaz Baston Müzik Şöleni!.. - Son Dakika
Güncel

Düşler Dünyasından, Gözder'lilere " Beyaz Baston Müzik Şöleni!..

Düşler Dünyasından, Gözder\'lilere " Beyaz Baston Müzik Şöleni!..

GÖZDER Görme Özürlüler Derneği'nin Ataköy Yerleşkesinde, görme engelliler, aileleri ve gönüllülerine " Düşler Dünyası Kültür Sanat Topluluğu"nun şair, ozan ve sanatçılarının katılımıyla muhteşem bir müzik şöleni sergilendi.

20.10.2017 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖZDER Ataköy Eğitim ve Kültür Merkezi'nde,Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları ile şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ile İstiklal Marşı'nın ardından başlayan, ücretsiz ve ikramlı , 4 saat süren konsere gelen izleyiciler müzik ve şiire doydu. Bazı sanatçıların gözleri bantla kapalı ve ellerinde beyaz baston ile sahneye çıkarak empati yaptıkları günde, görme engeli 6 yaşındaki Hira NUR bir şarkı söyleyerek izleyenleri hüzünlendirdi.

Konserin sunuculuğunu oyuncu sanatçı Peri TUNUSLUOĞLU yaptığı Konsere, Düşler Dünyasından, İradi İsmail AYDOĞMUŞ,Ozan Garip YADİGAR, Peri TUNUSLUOĞLU,Cemil ÖZDEMİR, Halide GÖKSOY,Cevdet ERGÜN,Cihat ERGEL, Resul CİVCİK, Kaşıkaralı Nail BÜYÜKSARI, Kamil GÜNDÜZ, Ali GÜNDÜZ , Emin YENER, İbrahim GÜLEÇ, Necip ÇİBUK ve YESADER Başkanı şair Ali DİLKİ katıldı. GÖZDER Başkan Yardımcısı Oğuz TAŞDEMİR ve Genel Sekreter Perihan PALA'da günün anlamına ilişkin kısa konuşmalar yapıp, katımcılara teşekkür etti. Görme engellilerden İkram ŞENGÜL sazı ve sözüyle,Delal ÇEÇEN'inde "ATATÜRK'ün Gençliğe Hitabesini okuması da salondaki davetlileri duygulandırdı.

(GÖZDER) Görme Özürlüler Başkanı Ali VARLIK yaptığı konuşmasında, "Bugünkü temamız "BEYAZ BASTON ÖZGÜRLÜMÜZDÜR" dedi. VARLIK konuşmasını "Bu önemli günde üyelerimizin yanında olan, Bakırköy Belediye Başkanlığına, STK kuruluşlarına, gönüllülerimize, bizlerin, şiir ve müzik ziyafeti ile güzel bir gün yaşamamıza vesile olan gönüllümüz Ali GÜNDÜZ'e ve Düşler Dünyası Başkanı İsmail AYDOĞMUŞ ile topluluktaki birbirinden değerli şair, ozan ve sanatçılara ,GÖZDER adına teşekkürlerimi sunarım" dedi.
Düşler Dünyası Kültür Sanat Topluluğu şair-ozan ve sanatçıları engelli bireylerle birlikte bir gün geçirmiş olmanın gurunu yaşadıklarını, Başkan Şair İsmail AYDOĞMUŞ da yaptığı açıklamasında "Düşler Dünyası"olarak görme engelli kardeşlerimizle güzel bir gün geçirdik. Konukseverlikleri bizi çok mutlu etti. GÖZDER Başkanı Ali VARLIK ve Yönetim Kurulu ile, GÖZDER gönüllüsü Ali GÜNDÜZ 'e, bize bu imkanı verdikleri için şahsım ve arkadaşlarım adına teşekkürlerimizi sunarız. Her zaman yanlarında olacağız. Bizim de yapacağımız etkinliklerimize sizleri de bekliyoruz"diyerek GÖZDERLİ engelli bireyler için yazdığı "Tanıdık Çok Sevdik Gözder'lileri"adlı özel şiirini okudu. Şiiri aşağıda sizlere sunuyoruz

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Düşler Dünyasından, Gözder'lilere ' Beyaz Baston Müzik Şöleni!.. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement