'Düşler Oyunlar ve Okumalar" Sergisi - Son Dakika
Yerel

'Düşler Oyunlar ve Okumalar" Sergisi

"Düşler Oyunlar ve Okumalar" sergisi Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Derya Örs: "Geleceğimizin güvenci, sevinci ve teminatı olan çocuklarımız için ne yapsak azdır"ANKARA - Cer Modern'de düzenlenen Düşler Oyunlar ve Okumalar" sergisine katılan Atatürk Kültür, Dil ve Tarih...

02.10.2018 18:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Düşler Oyunlar ve Okumalar" sergisi

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Derya Örs:

"Geleceğimizin güvenci, sevinci ve teminatı olan çocuklarımız için ne yapsak azdır"

ANKARA - Cer Modern'de düzenlenen Düşler Oyunlar ve Okumalar" sergisine katılan Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Derya Örs, "Geleceğimizin güvenci, sevinci ve teminatı olan çocuklarımız için ne yapsak azdır" dedi.

Uygarlık tarihi kadar geçmişe dayanan oyuncak tarihini anlatmak, çocukluk döneminin en önemli iki eşiği sayılabilecek oyun ve okuma unsurlarını birlikte ele alarak Türkiye ve dünya geleneğini yansıtan oyuncakları bir araya getiren Düşler Oyunlar ve Okumalar" sergisi Cer Modern'de açıldı. Ay sonuna kadar ziyaretçilerini ağırlayacak olan serginin açılışında bir konuşma yapan Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Derya Örs, "Düşler Oyunlar ve Okumalar" sergisinde öncelikle Kültür Bakanlığımızın Araştırma Eğitim Genel Müdürlüğünden Okan İbiş'in ve yine başka kurumlarımızın iş birliği var. Pek çok vakıflarımız, Cin Ali Vakfı'nın da destekleriyle diğer kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Ankara Üniversitesi'ne. Diğer vakıflarımıza da teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Geleceğimizin güvenci, sevinci ve teminatı olan çocuklarımız için ne yapsak azdır"

Serginin ay sonuna kadar açık kalacağını belirten Örs konuşmasına şöyle devam etti:

"Sergimiz ay sonuna kadar burada kalacak. Umarım siz büyüklerle beraber küçük çocuklarımızı da ay boyunca anneler babalar ellerinden tutmuş bir şekilde burada görmek istiyoruz. Geleceğimizin güvenci, sevinci ve teminatı olan çocuklarımız için ne yapsak azdır. Böyle bir sergide onların adına büyükler olarak bir şeyler gerçekleştirmiş olmaktan büyük bir kıvanç duyuyoruz."

"Kültür Bakanlığımızın ve Türk Dil Kurumu'nun iş birliğiyle ve başkaca vakıfların katkılarıyla gerçekleşen bu güzel ve özel sergi bu anlamda hem açılışında bulunmaktan hem de böyle bir serginin açılmasından büyük bir memnuniyet duyuyorum"

Örs konuşmasının ardından Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Hekimoğlu, Türk Dil Kurumu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Bilal Çakıcı, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Genel Müdürü Okan İbişle beraber serginin açılışını yaptı. Sergiyi gezdikten sonra verdiği röportajda, "'Sergi her şeyden önce çocuklar üzerine, onların dünyası üzerine kurulmuş bir sergi olduğu için insanı ayrıca mutlu ediyor" diyerek, "Küçük çocuklarımızın oyun, hayal, düş ve okuma dünyasına ilişkin Kültür Bakanlığımızın ve Türk Dil Kurumu'nun işbirliğiyle ve başkaca vakıfların katkılarıyla gerçekleşen bu güzel ve özel sergi bu anlamda hem açılışında bulunmaktan hem de böyle bir serginin açılmasından büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bu sergi ay sonuna kadar burada açık kalacak. Bir farkındalık oluşacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Sergiyi gezen Tülay Ünal isimli bir vatandaş sergiyi çok beğendiğini kaydederek emeği geçenlere teşekkür etti.

Elif Karakuş isimli vatandaş ise, "Çok güzel hazırlanmış. emeği geçenlerin ellerine sağlık. Bebekleri çok beğendim. Eski oyuncakları da çok beğendim. çocukluğuma gittim. Herkese çok teşekkürler" dedi.

Emine Yıldırım adlı vatandaş, "Sergi güzel,beğendim. Eski kitapları beğendim. İnsanların gelip eskiyi yad etmelerini tavsiye ederim" diye konuştu.

\'Düşler Oyunlar ve Okumalar" Sergisi
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Düşler Oyunlar ve Okumalar' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement